Doğanın bize göz kırpmasıyla, kuş cıvıltıları, tomurcuklanan çiçekler, ve rengarenk manzaralarla beraber ilkbahar hepimiz için tazelenmenin ve yeni başlangıçların zamanı.

Kış aylarında kapalı alanlarda fazla durmanın verdiği bıkkınlıkla ilk açan güneşte, il açan çiçekte içimiz huzurla dolar ve kendimizi dışarı atarız.  Bu sıkıcı süresinin ardından dışarı çıkmanın tam zamanı içinizin kıpır kıpır olduğuna eminim. Macera dolu ya da sakin ve huzurlu bir tatil mi planlıyorsunuz? Hayalinizdeki ilkbahar tatil, renklendiren etkinliklerle, bu ilkbaharı çok daha güzel karşılayabilirsiniz.  Sizlere macera dolu ve keyifli, eğlenceli, çılgın bir tatil turu hazırladık.

Kelebekler Vadisinde Yamac Parasutu

Kelebekler Vadisi’nde Yamaç Paraşütü

Benzersiz manzaralarıyla beraber insanı kendi içine çeken ve oradan ayrılmak istememesini sağlayan büyülü bir yerdir. Kelebekler Vadisi’nde yamaç paraşütünü denemediyseniz, bu ilkbahar ara tatilinde rotanızı Fethiye’ye çevirebilirsiniz. Babadağ’dan atlayış yapılan 2000 metrelik kalkış pistinden Kelebekler Vadisi’ne doğru üzülebilirsiniz. Adrenalin seven bir insansanız eğer, bu eylemin düşüncesi bile sizi çok mutlu etmiştir. Genelde Babadağ’dan yapılan yamaç paraşütleri 1 saat sürmektedir.  Heyecanlı ve huzurlu 1 saatlik yamaç paraşütü için ilkbahar, harika bir zamandır.

Likya Yolunda Trekking

Likya Yolu’nda Trekking

Uzun yürüyüşler yapmayı seviyorsanız, baharın gelişiyle beraber ciğerlerinizi temiz havayla doldurabileceğiniz bir yolculuk yapmanın zamanı gelmiş demektir. Likya Yolu’nda ilk defa yürüyüş yapacak olan arkadaşların ilk sorusu parkura nereden başlayacakları sorusunu yöneltmek oluyor. Ölüdeniz Ovacık’tan başlayan bu yürüyüş parkuru Antalya Hisarçandır’a kadar 535 kilometrelik bir yürüyüş alanı sunmaktadır.  Bu eğlenceli trekking için yürümeyi çok seven arkadaşlarınızı davet etmeyi unutmayın. 

Kas Kanyonda Dalis

Kaş Kanyon’da Dalış

Türkiye’nin meşhur dalış yeri olarak bilinen Kaş Kanyon, ülkemizin en güzel denizine sahiptir. İlkbaharda erkenden ısınan Akdeniz sularında heyecan dolu harika bir dalış yapmak gibisi yoktur. Sevdiklerinizle beraber bu maceraya ortak birilerini bularak Kaş denizine hayran kalabilirsiniz. Kaş gerçekten dalış için ülkemizde büyük önem taşıması ile beraber temiz suyu ve cam gibi deniziyle he zaman tercih edilen yerlerden biridir. İlkbaharda dalış yapmanın güzelliğiyle, ilkbaharda Kaş’ta olmak ayrı bir güzelliktir.

Antalya Koprulu Kanyonunda Kamp

Antalya Köprülü Kanyon’unda Kamp

Baharın gelişi demek, kamp sezonunun da açılması demektir. Doğa aşığı gezginler, yeşili ve ormanı seven tatilcilerin sabırsızla beklediği kamp sezonu açılarak ilkbaharda en çok yapılan aktiviteler arasında yerini almaktadır.  Kalabalık arkadaş grupları ile kampa gitmek, güzel anılarınızı biriktirmek için en iyi etkinliktir. Köprülü Kanyon’da çok daha eğlenceli ve heyecanlı vakitler ve kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.  Doğa şaheseri olan Köprülü Kanyon’da kamp yaparken güneşin batışını izleme, doğanın kokusunu içine çekmek, gün doğumunu izlemek ve huzurla doğa ile iç içe olmak size çok iyi gelecektir. 

Melen Cayinda Rafting

Melen Çayı’nda Rafting

Düzce’de yer alan Melen Çayı, en coşkun olduğu dönemlerinde rafting yapmak heyecanlanmak ister misiniz? İlkbahar tatilinde adrenalin dolu bir etkinlikle başlamak istiyorsanız rotanızı Macera dolu Melen Çayı’na çevirebilirsiniz. Burada birçok kurum tarafından düzenlenen Melen Çayı rafting turlarına katılma göstererek, baharı selamlayabilirsiniz 13 kilometre uzunluğundaki parkurun, ilk iki kilometresi acemiler parkuru olarak isimlendirilmiştir. İlk kez rafting yapacak olanların rafting parkuru bahsettiğimiz alanda uygulanır.

Arkadaslarinizla Paintball Turnuvasi Yapmak

Arkadaşlarınızla Paintball Turnuvası Yapmak

Arkadaşlarınızla yapılan en eğlenceli etkinlikler arasında paintball bizce her daim birinci sırada yer almaktadır. İş hayatı veya okul hayatının yorgunluğunu, stresini geride bırakmak için ideal yöntemlerden biridir.  Macera dolu bir paintball etkinliğini bir defa denedikten sonra defalarca oynamak isteyebilirsiniz. Sizi heveslendirdi isek eğer hemen arkadaşlarınıza ulaşıp en yakın paintball parkuruna gidebilirsiniz.

Yorum Yazın