Kalbe giden yol mideden geçiyorsa eğer yemek festivalleri herhalde kalbimizi mutlu etmek için harika seçenekler olmalılar. Festivallerin birçoğunda müziğin de olduğunu ve müziğin de ruhu beslediğini düşünürsek önereceğimiz etkinliklere katılmanın sizi ne kadar güzel etkileyeceğini tahmin edebiliyor musunuz? Haydi, hemen 2022 yemek festivalleri nelermiş öğrenelim!

zai bodrum coffe fest

Zai Bodrum Coffee Fest (6-7-8 Mayıs)

Başlığımız yemek festivalleri olsa da birçoğumuz için adeta yemekten, sudan bile önce gelen bir içeceğin festivalini duyurmadan olmazdı.

Zai Bodrum Coffee Festival 6-7-8 Mayıs 2022’de Muğla’da misafirlerini ağırlayacak. Leziz kahveleri denerken, mis gibi kokular eşliğinde kültür sanat turu yapma fikri hoşunuza gidiyorsa hemen Holimax üstünden Bodrum otellerine bakıp, seçiminizi yapıp, özel fiyatlara yerinizi ayırtmanızı öneririz.

Kahve festivali kapsamında seminerlere ve atölyeler katılabilir, bilgilenme aşamasından sonra ise bir yorgunluk kahvesi içip konserlerle ruhunuzu doyurmaya geçiş yapabilirsiniz. Hande Mehan, Kerem Görsev Trio feat. & Fatih Erkoç Jazz Project, Gaye Su Akyol’un canlı performanslarının olacağını haber etmiş olalım.

 

İzmir’in En Büyük Yeme İçme Festivali İzmir Gurme Fest (20-21-22 Mayıs)

“Yicez, içcez, eğlencez” sloganıyla düzenlenen İzmir Gurme Fest için 60.000 ziyaretçiye ulaşılması hedefleniyor! Bu büyük organizasyonda gastronomi alanının önemli isimlerinden workshop’lara katılabilir, Türk ve dünya mutfağından harika lezzetler tadabilirsiniz.

Festival sadece yeme içme üzerine değil, sloganın da söylediği gibi “eğlencez” bölümü de mevcut. MFÖ, Melek Mosso, Can Bonomo, Anıl Piyancı, Çakal ve Fondip’in konserlerinde dans ederken yediklerinizi en eğlenceli şekilde yakabilirsiniz.

balikesir kahvalti festivali

Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali (2-5 Haziran)

 “Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.” diyen usta isim Cemal Süreya’dan esinlenmiş Kahvaltı Fest de “Çook mutluluk” mottosuyla düzenleniyor.

Bu etkinlikte neler mi var? Paneller, eğitimler, yarışmalar, konserler, workshop’lar, ikramlar, çocuklara özel aktiviteler… E daha ne olsun diyorsanız, dahasını görmek için 2-5 Haziran tarihleri arasında Balıkesir tatili için planınızı yapın deriz. En uygun Balıkesir otelleri tabii ki Holimax’te!  

 

En İyi Aşçıların İli Bolu’da Mengen Aşçılık Festivali (6-7 Ağustos)

Bolu’nun ustalarının namını dünya çapında bilmeyen yoktur. Hal böyle olunca da Bolu’da bir gastronomi festivali olmaması düşünülemez!

Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Mengen Belediyesi iş birliğinde düzenleniyor.

Aşçılık mesleğinin usta çırak ilişkisiyle nesilden nesile en iyi şekilde aktarılacağını düşünen festival ekibi bu minvalde her sene çırakların izleyebileceği usta etkinliklerine yer veriyor.

izmir kahvalti festivali

Ege’nin Mis Gibi Otlarıyla İzmir Kahvaltı Festivali (18-19 Eylül)

“Sağlık için Kahvaltı!” mottosuyla düzenlenen İzmir Kahvaltı Festivali 18-19 Eylül’de Bayraklı İzmir’de gerçekleşecek.

Türkiye’nin en leziz kahvaltılıklarına direkt üreticisinden ulaşabileceğiniz, stantlarda adeta lezzet patlamalarının yaşanacağı, sadece ülkemizin değil dünyadaki farklı kahvaltı kültürlerini de tanıma fırsatı bulacağınız, yalnızca bir gurme fest olmanın ötesinde etkinlikler, yarışmalar, mini konserler ile eğlenceli günler geçirmenizi de garanti eden bu festival kaçmaz!

Ege insanının samimiyetiyle eğlencesini katlayan İzmir festivalleri harika ama ben İzmir’de oturmuyorum ki diyorsanız Holimax üstünden hemen İzmir otelleri kategorisinde seçim yapıp, indirimli fiyatlarla yerinizi ayırabilirsiniz.

 

  1. Uluslararası Adana Lezzet Festivali (8-9-10 Ekim)

Tatilde Adana’ya gidip de kilo almadan dönen yoktur diye düşünüyoruz. Adana tatilinde kilo almak adeta bir gelenek gibidir. Adana yemekleri bu kadar lezzetli olunca bu şehrin bir lezzet festivali olması da çok doğal değil mi?

Adana Lezzet Festivali 2022’de 8-9-10 Ekim tarihlerinde kapılarını dünyaya açıyor.
Lezzetli ve keyifli günler geçirmek için girişi ücretsiz olan bu etkinliği kaçırmayın! Sizi neler mi bekliyor? Adana’nın eşsiz lezzetleri, ustaların yanar döner şovları, atölyeler ve eğlenceli aktivitelerle dolu dolu 3 gün geçirebilirsiniz.

 

 

 

Yorum Yazın