Türkiye’de yaz kış her mevsimde gezilip görülecek sayısız lokasyon içinde en çok rağbet görenlerden birisi de kuşkusuz Abant Gölü çevresidir. Ormanlık alanla çevrili dingin göl manzarası ve adeta bir renk cümbüşü ile karakterize olan Abant’ta aynı zamanda huzurun en somut halini bulabilirsiniz. 

Bolu’nun 34 kilometre güneyinde yer alan Abant Gölü bölgesi 125 hektarlık alana yayılan yüzölçümü ve eşsiz manzarasıyla doğayla baş başa kalarak arınmak isteyenlerin uğrak yeri olarak biliniyor. En derin noktası 18 metre olan Abant Gölü tabiat parkı olma özelliği de taşıyor. 

Abant Gölü’nün dibi görünecek kadar duru ve berrak suları manzaranın çarpıcı güzelliğini bir ayna gibi yansıtarak adeta bir renk cümbüşü yaratıyor. 

Çam ağaçlarının koyu yeşil tonu ile kayın, meşe, kavak, fındık, muşmula, çobanpüskülü, kuşburnu ve daha pek çok değişik ağaç türü ile bitkinin sarıdan kırmızıya dönen tonlarının bir arada olduğu bu renk cümbüşü ortasında sadece iki günlük bir hafta sonu kaçamağı dahi dinlenmek ve huzur bulmak için yeterli. 

Abant’ın doğal güzellikleri arasında keyifli ve huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız sizin için hazırladığımız mini gezi rehberi size fikir verebilir.

 

Abant’ta Nasıl Vakit Geçirebilirsiniz? 

Kış, yaz ve bahar yani her mevsim cazip bir bölge olan Abant, özellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde rengarenk dokusuyla adeta bir görsel şölen sunuyor. Mudurnu ilçesine 18 kilometre mesafede ve 1350 metre rakımda yer alan Abant, 125 hektarlık bir alanı kaplıyor.  Burada her bütçeye uygun bir konaklama tesisi bulunuyor. 

Holimax sitesinde yer alan Abant Otelleri sayfasındaki otelleri inceleyerek fikir edinebilir ve rezervasyon yaptırabilirsiniz. Abant gezilecek yerler hususunda da oldukça zengin bir bölge.

Özellikle İstanbul’dan Abant Gölü ve çevresindeki doğal güzellikleri görmek için çok sayıda ziyaretçi bölgeye gelirken, Ankara’dan ve diğer illerden de pek çok doğasever Abant’ı tercih ediyor. Flora ve fauna çeşitliliği ile gözü ve ruhu dinlendiren Abant’ta, gelin gezilecek yerlere bir göz atalım. 

ormeci yaylasi

Örmeci Yaylası

Kamp ve piknik alanları ile öne çıkan Örmeci Yaylası’nda, yürüyüş parkurlarında doğa yürüyüşü yapabilir, bol oksijenli havada piknik yapabilir, manzaranın ve doğanın fotoğraflarını çekerek bu eşsiz görüntüleri sabitleyebilirsiniz.   

Sinekli Yaylasi

Sinekli Yaylası

100 dekarlık bir alana yayılan Sinekli Yaylası huzurlu bir doğa gezintisinin en özel adreslerinden birisi ve Abant’ta gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Eğer yazın ve hele de Temmuz ayında Sinekli Yaylası’na gelirseniz yayla şenliklerine de katılabilirsiniz. Burada trekking, bisiklet, safari, kampçılık, izcilik gibi keyifli aktiviteleri gerçekleştirebileceğiniz gibi doğal mantarlardan da toplayabilirsiniz. 

samandere selalesi tabiat parki

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı

Abant’ta gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alan ve 1988 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, Samandere Köyü sınırları içinde yer almaktadır. 10 hektarlık bir alanda yer alan bölgede kamp yapabilir, trekking ve hiking yapabilirsiniz. Tabiat Anıtı statüsü de olan Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı’nda, şelalenin yanı başında kamp yapabilir ve keyifli saatler geçirebilirsiniz.

koy pazari

Abant Köy Pazarı

Abant’ta ne yenir sorusunun pek çok yanıtı var ama onlardan en popüleri elbette Abant Köy Pazarı’nda saklı. Abant’a geldiğinizde sadece eşsiz manzaranın keyfini çıkarmakla kalmaz yöreye has lezzetleri de tadabilir ve hediyelik eşyalardan satın alarak hoş bir anının izlerini saklayabilirsiniz. Abant Köy Pazarı organik sebze ve meyveler, ev yapımı reçeller, hamur işleri ve buna benzer lezzetleri tadarak harika bir gün geçirebileceğiniz eşsiz bir lokasyon olarak öne çıkmaktadır. 

Özetle “Abant’a hangi ayda gidilir?” sorusunun yanıtı aslında tek bir mevsimle sınırlı değil.  Yaz, kış ve baharda apayrı renklere bürünen bu huzur beldesine en çok yakışan ayın ise Kasım olduğunu söyleyebiliriz. Sonbaharın tüm renklerinin armonisini bulacağınız Abant, nefes kesen güzelliği ile sizi bir kez daha çağıracaktır.  

Yorum Yazın