Adana, lezzet turizmi ile olduğu kadar doğal güzellikleri ve kültürel yapıları ile de ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Birçok farklı turistik noktası bulunan Adana’da hem yaz hem de kış aylarında keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Oldukça avantajlı fiyatlarla tatil yapabileceğiniz bu muhteşem Akdeniz ili, size unutulmaz bir deneyim yaşatmak için hazır. Peki, Adana’yı ziyaret ettiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerler nereler? Sizin için Adana’nın en dikkat çekici bölgelerini derledik.

Sabancı Merkez Camii

1998 yılından günümüze değin hizmet vermeye devam eden Sabancı Merkez Camii, Adana’nın en dikkat çekici yapıları arasında yer alıyor. 58.900 m²  alan üzerine inşa edilen bu göz alıcı camii, Adana’nın tam merkezinde olma özelliği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 28.500 kişiye ibadet imkanı sunan Sabancı Merkez Camii, aynı zamanda Adana’nın sembol yapılarından biri olarak da öne çıkıyor. Seyhan Irmağı kenarında yer alması ise Sabancı Merkez Camii’yi çok daha ilgi çekici bir yapı haline getiriyor.

Adana Sinema Müzesi

2011 yılında belediye tarafından restore edilen ve bu yıldan itibaren Adana Sinema Müzesi olarak hizmet vermeye devam eden bu yapı, Adana ziyareti sırasında mutlaka görülmesi gereken lokasyonlar arasında yer alıyor. İçerisinde tarihte önemli bir yeri olan filmlerin afişleri, çeşitli fotoğraflar, sinemaya dair kitaplar ve sinema tarihine ışık tutan birçok farklı eser bulunuyor. Ayrıca Yılmaz Güney, Şener Şen ve Orhan Kemal gibi ülkemizin sanat geçmişinde önemli bir yer edinen Adanalı sanatçılara ait maketler ve çeşitli fotoğrafları da müze içerisinde görmek mümkün.

Taş Köprü

Roma İmparatorluk Dönemi’ne ait olan Adana Taş Köprü de şehrin sembol yapıları arasında kendisine yer bulmayı başarıyor. 1700 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan bu göz alıcı köprü, dünyanın hala kullanılmaya devam edilen en eski köprüsü ünvanını taşıması ile de dikkatleri üzerine çekiyor. 319 metre uzunluğunda olan Adana Taş Köprü’yü mutlaka ziyaret etmeli ve tatil fotoğraflarınız arasına bu muhteşem yapıyı da eklemelisiniz.

Misis Mozaik Müzesi

Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Misis beldesinde bulunan Misis Mozaik Müzesi, 1959 yılından günümüze değin müze olarak hizmet vermeye devam ediyor. Misis Antik Kenti’nden kalma eserlerin sergilendiği bu göz alıcı müze içerisinde dördüncü yüzyıl dönemine ait tapınağın mozaikleri de sergileniyor. Adana Arkeoloji Müzesi’ne bağlı olan Misis Mozaik Müzesi, Adana ziyareti sırasında gezi listesine mutlaka eklenmesi gereken lokasyonlar arasında kendisine yer bulmayı başarıyor.

Saat Kulesi

Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan ve 1881 yılından günümüze değin ulaşan bu görkemli Adana Saat Kulesi, 32 metre uzunluğunda olması ile dikkat çekiyor. Kesme taş kullanılarak inşa edilen Saat Kulesi, prizma şekline sahip ve temel derinliğinin ise yaklaşık olarak 35 metre olduğu biliniyor. Ülkenin en sağlam tarihi yapılarından biri olan Saat Kulesi, büyük Adana depreminden dahi hasar almadan kurtulmayı başarmış olması ile de kendisine hayran bırakıyor.

Yumurtalık Plajı

Adana’ya bağlı Yumurtalık ilçesinde yer alan Yumurtalık Plajı, özellikle yaz turizminde Adana’nın en çok ziyaretçi ağırlayan bölgeleri arasında bulunuyor. Yaklaşık bir kilometrelik bir alana sahip olan Yumurtalık Plajı, mavi bayrağa sahip bir plaj olması ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Bölgede caretta caretta kaplumbağalarının yaşıyor olması da bu plajı özel kılan etkenler arasında yer alıyor.

Adana’nın eşsiz doğa güzelliklerini ve sizi kendisine hayran bırakmayı başaracak tarihi dokusunu yaşamak için Holimax’te oteller konusunda detaylı bir araştırma yapabilir, hem bütçenize hem de hayalinizdeki tatile en uygun oteli kolayca bulabilirsiniz.

Yorum Yazın