Nisan ayında düzenlenen Adana Portakal Çiçeği Festivali sayesinde bütün sokaklar mis gibi portakal çiçeği kokar. Sokaklar karnaval alanına döner. Hatta yerli ve yabancı turistleri karnavalda görmeniz de mümkün. İşte Adana Portakal Çiçeği Festivali hakkında her şey…

Her sene Nisan ayının ilk haftasında gerçekleştirilen festival yakın ve uzak şehirlerden binlerce konuk ağırlıyor. Şehrin ne çok sıcak ne de çok soğuk olduğu bu ay ideal bir Adana turu için oldukça uygun. Pek çok kentten düzenlenen turlar ile Adana’ya gelen yerli turistler, Adana lezzetlerini doyasıya tadarken, şehrin turistik alanlarında keyifli bir gezintiye çıkıyor aynı zamanda renkli karnaval ile harika bir anıya sahip oluyor. Eğlencenin garanti edildiği Adana Portakal Çiçeği Festivali, başladığı andan itibaren katılımcıları büyük bir coşkunun akışına çekiyor.

Adana Portakal Çiçeği Festivali’nde Neler Yapılıyor?

On binlerce insanı buluşturan Adana Portakal Çiçeği Festivali, kostümlü kortej geçişi ile yüz binlerin katılımıyla gerçekleşiyor. Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı olarak dünyanın önemli karnavalları arasına girmeye layık görülen “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”nda keyifli etkinliklerin yanı sıra çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de yapılıyor. Yapılan değerlendirmeye göre geçtiğimiz senelerde 100 bini Adana’nın dışından gelmiş olmak üzere 1.5 milyon kişinin karnavala katıldığı belirlendi. Karnaval boyunca sokak gösterileri, dans gösterileri, üniversite müzik gruplarının konserleri, halk oyunları gösterileri, bando gösterileri, spor müsabakaları ile bireysel sokak gösterileri gerçekleşiyor.

Festivale Nasıl Katılınır?

Adana’da yaşıyorsanız zaten tüm karnavalın içinde yaşıyor olacaksanız. Ancak şehir dışından katılım sağlamak isterseniz Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda transfer araçlarla şehre gelebilir ve konaklayacağınız yere gidebilirsiniz. Ardından tüm Adana sokakları artık sizin! Karnavaldaki etkinliklerde performans sergilemek isterseniz de festival komitesinin sitesini takip edebilirsiniz.

Adana’da Nerede Konaklanır?

Adana’da birbirinden güzel otel ve pansiyonları bulmanız mümkün. Şehre gitmeden önce yapacağınız bir araştırma ile konaklayacağınız oteli bulabilirsiniz. Festival Adana’nın her alanında yapıldığı için festival alanına çok da uzak kalmazsınız. Genellikle şehir merkezinde kalmayı tercih edin. 

Festivalde Nasıl Giyinmeli?

Nisan ayı Adana’nın hava durumu için güzel bir ay çünkü çok çok sıcak olup sizi bunaltmayacak ya da soğuktan hasta etmeyecek. Bu nedene kısa kollu tişörtlerinizi bavulunuza atın ama ne olur ne olmaz diyerek uzun kollu bir hırka ya da sweat de yanınıza alın. Ve tüm gün karnavalda rahat hareket etmek için muhakkak spor ayakkabı ile gidin.

Festivalde Ne Yiyeceğiz?

Festivale gidip de aç kalmamak elbette mümkün değil. Adana mutfağı oldukça geniş ve herkesin damak zevkine göre yiyecek bir şeyler bulması oldukça kolay. Adana’ya ilk kez gidiyorsanız ilk başta kebabı yerinde yemenizi tavsiye ederiz. Bakalım menüde neler var?

İçli Köfte

Atıştırmalık olarak sunulan içli köfte lahmacun ile birlikte masanıza gelebilir. Ana yemek öncesinde midenizin gurultusunu almaya yarayacak içli köfte en güzel başlangıçlardan. Leziz eti ve acısıyla iştahınız artacak. Fakat az yiyin ki sonraki lezzetlere midenizde yer kalsın!

Adana Kebabı

Ana yemek olarak oldukça doyurucu olan Adana kebabı kendi şehrinizde yediklerinize hiç benzemiyor. Çünkü ana yuvasında yemek bir başka olacaktır. Genelde acı olan kebabı isterseniz acısız da tadabilirsiniz. Yanında açık ayran ya da şalgam istemeyi unutmayın. 

Bici Bici

Meşhur tatlı olan bici bici rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetin karışımı ile yapılıyor. Sıcak havalar için insanın içini ferahlatan lezzeti Nisan ayında da tadabilirsiniz. Adana sokaklarında bu lezzete kolayca ulaşabilirsiniz. Şehre gitmişken yemeden dönmeyin.

Siz de karnavala katılmak ve yurt içi otelleri öğrenmek isterseniz Holimax sizi bekliyor. Dilediğiniz oteli seçebilir ve hızlı bir şekilde rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.