Antalya şüphesiz Türkiye’nin en çok ziyaret edilen tatil beldeleri arasında yer alıyor. Hal böyle olunca Antalya’da turizm sektöründe hizmet kalitesi de günden güne artıyor. Siz de aile tatili için Antalya’yı seçtiyseniz zamanınızı en verimli şekilde nasıl geçirebileceğinize dair önerilerimiz olacak.

Öncelikle Antalya’da hangi bölgeyi tercih edebileceğinize dair ufak tüyolar verelim. Antalya kocaman bir şehir ve en meşhur tatil bölgeleri Alanya, Belek ve Kemer diyebiliriz. Otel seçenekleri açısından bu beldelerde birçok farklı konseptte Antalya aile otelleri bulabilirsiniz. Kaş, Olimpos, Kalkan ve Demre de Antalya’da tatil için çok sevilen yerler olsalar da daha çok gençlerin tercih ettiği alternatif bölgeler oldukları için çoluklu çocuklu aile boyu bir tatil planlıyorsanız sizin için çok da uygun olmayabilirler.

Sıra geldi, Antalya’da gezilecek yerler ile ilgili bilgilere!

antalya kaleici gorsel

Ailede Herkesi Mutlu Edecek Yer Kaleiçi

Antalya tatili yaparken tüm zamanınızı otelde geçirmek yerine şöyle arada bir dışarı çıkıp ufak turlar atmanızı öneririz.

Kaleiçi’nde ailede herkesi memnun edecek aktiviteler mevcut. Sosyal yaşamın kasaba dokusuyla buluştuğu yerde kafelerde vakit geçirebilir, dükkanlardan alışveriş yapabilir, minik plajda denize girebilirsiniz. Kocaman parklar vakit geçirmekten de keyif alacağınıza eminiz.

Akşamüstü Kaleiçi’ne geldiğinizde tüm saydığımız aktivitelerden sonra günü canlı müzik ve yemek eşliğinde bitirebileceğiniz güzel mekanları da bulunmaktadır. 

antalya sehir gorsel duden

Kurşunlu ve Düden Şelaleleri’nde Bol Fotoğraf Zamanı

Şehirde beton yapılar arasında büyüyen çocukları doğa ile buluşturmak için harika zamanlar olan tatil günlerine mutlaka mavi-yeşil turlar da eklemek gerekiyor.

Antalya tatili programınıza ekleyebileceğiniz en güzel, mini yeşil-mavi tur tabii ki Kurşunlu ve Düden Şelaleleri’ne olabilir. Kahvaltı mekanlarında, huzur veren su ve kuş sesleri ve eşsiz manzara eşliğinde edilecek aile kahvaltısının tadını ömür boyu unutmayacaksınız.

antalya perge antik kent gorsel

Çocuklarla Birlikte Antalya’da Gezilecek Tarihi Yerler

Aile tatili denince akla ilk olarak havuz ve deniz başında geçirilen uzun saatler geliyor değil mi? Aslında çocuklarınıza tarihi bilgiler verebileceğiniz ve onların zihinlerinde etkileyici anılar olarak kalabilecek yerleri de gezi programınıza eklemeniz iyi bir fikir olabilir.

Antalya’da gezilecek tarihi yerler arasında Perge Antik Kenti Antik Dönem’den günümüze çok iyi korunmuş yapıları içeriyor. Perge gezinizden hemen sonra rotanızı Antalya Müzesi’ne çevirebilir ve müzede Perge’den çıkmış heykelleri ve arkeolojik buluntuları inceleyebilirsiniz.

sandland gorsel

Aile Tatili Olmazsa Olmazı Kumdan Kale Sanatı Sandland’de

Aile tatiline çıkıldığı zaman deniz kenarında kumdan devasa kulelerin yapıldığı, çamurdan deniz kızlarının sahilleri süslediği, zaman zaman büyüklerin çocuklardan daha çok eğlendiği anlara hepimiz şahitlik etmişizdir. Adeta ata sporumuz olan kumden kaleler yapmak aktivitesini bir üst boyuta taşıyan Sandland’de profesyonellerin inşa ettiği devasa kumdan heykelleri görebilirsiniz.

Her yaştan ziyaretçiye hitap eden bu eğlence ve sanat alanında heykellerin yanında özel çocuk oyun bölümü, atv safari turu ve su sporları gibi aktiviteler de düzenleniyor. Sandland’de Mini Sanat Atölyesi’nde çocuklar kinetik kum ile gönüllerince yaratıcılıklarını konuşturabiliyorlar.

 

Antalya Aile Tatilinde Yöresel Tatlarla Damak Şenlendirin

Aile tatili denince yeme içme derdiyle uğraşmamak için her şey dahil konseptli oteller genellikle tercih ediliyor olsa da biraz vakit ayırıp yöresel tatlarla buluşmayı da ihmal etmeyin deriz.

Çocukların otelde hamburger ve patatesin dışında güzel ülkemizin farklı şehirlerindeki yemek kültürünü de tanıması güzel olur değil mi? Antalya’ya tatile gelmişken serpme börek, kabak çiçeği dolması, köfte ve piyaz, tahinli kabak tatlısı ve yanık dondurma yemeyi unutmayın!

Antalya’da tatilinizi en güzel şekilde geçirebilmeniz için verdiğimiz tüyolardan sonra Antalya otelleri rezervasyonunuzu en uygun fiyata Holimax üzerinden yapabileceğinizi de hatırlatalım. Şimdiden iyi tatiller!

 

Yorum Yazın