Gerçek bir turizm cenneti olan Türkiye’nin en sevilen tatil şehirleri arasında bulunan Antalya, her yıl olduğu gibi bu sene de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kültürel mirası, doğal güzellikleri, antik yapıları ve kumsallarıyla ziyaretçilerine büyülü bir tatil yaşama fırsatı sunan bu güzel Akdeniz kentinin keşfetmenizi önerdiğimiz bir başka yanı daha var. Akdeniz kültürünün temsilcilerinden biri olarak karşımıza çıkan Antalya’yı ziyaret etmeyi ve bu bölgenin her yönünü keşfetmeyi düşünüyorsanız sahip olduğu yöresel tatlara ve yemeklere de şans vermenizi öneririz. 

Hem denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkaracağınız hem de Akdeniz mutfağını baştan sonra keşfedeceğiniz bir tatil için Antalya’yı tercih edebilir ve kendinizi unutulmayacak lezzetleri tattığınız bir yaz tatiliyle ödüllendirebilirsiniz.

akdeniz mutfagi

Akdeniz Kültürüyle Şekillenen Bir Mutfak

Bir uygarlığın veya milletin sahip olduğu kültürel ve tarihi değerlerin yansıması olarak sahip olduğu yeme alışkanlıklarını ve mutfağını göstermek yanlış olmayacaktır. Bölgede yetişen sebze ve meyveler, üretilen maddeler ve kültürel alışkanlıkların büyük rol oynadığı mutfaklar, geçmişten günümüze gelişim ve değişim gösteren alanlar arasındadır.

Örnek verecek olursak, günümüzde Dünya mutfakları arasında dikkat çekici bir yere sahip olan Türk mutfağının, Osmanlı mutfağı gibi geçmiş dönemlere ait birçok yemeği içerisinde barındırdığını söyleyebiliriz. Bir dönemin ve kültürün yanı sıra tarih boyunca o bölgede yaşamış uygarlıkların alışkanlıklarıyla da şekillenen mutfaklar, dünya turizmi açısından da oldukça önemli bir yere sahiptir.

Eşsiz bir Akdeniz kenti olan Antalya da sahip olduğu kültürel ve tarihi birikimleri mutfağına yansıtan turistik şehirlerimizden biri olarak bilinmektedir. Genellikle bölgede yetişen sebzelerin içeren zeytinyağlı yemeklerle ön plana çıkan Antalya’da keşfetmeniz gereken birçok gurme lezzet bulunuyor. Güzel bir tatilin olmazsa olmaz detaylarından biri olan açık büfe seçenekleriyle Akdeniz’in benzersiz tatlarını keşfedebileceğiniz Antalya otellerinde konaklayarak tatilinize keyif katabilirsiniz.

hibes

Antalya’ya Has Lezzetlerden Biri: Hibeş

Antalya’yı ziyaret ettiğiniz süre boyunca denediğiniz tatları kolay kolay unutamayacağınızı garanti edebiliriz. Başlangıç yemekleri, ana yemekler ve tatlıların yanı sıra mezeleri ve ara sıcaklarıyla da kalbinizi fethedecek Antalya’ya has lezzetlerden biri olan Hibeş’i de bu süre zarfında mutlaka denemelisiniz. Antalya’nın eskimeyen yöresel lezzetlerinden biri olan Hibeş oldukça kolay hazırlanan pratik bir meze çeşidi.  

Tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon, kimyon, tuz ve kırmızı biberle yapılan bu meze yoğun bir kıvama sahip. Bir sos olarak da kullanılan Hibeş’i kızarmış ekmekle birlikte tüketerek  Antalya mutfağına etkileyici bir giriş yapabilirsiniz.

Et yemeklerinin yanında sos olarak da servis edilen Hibeş tahin ve limonun birleşimiyle oluşan oldukça baskın bir tada sahip. Antalya sofralarının en vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak bilinen Hibeş’i Akdeniz lezzetlerini tadacağınız tatil yolculuğunda mutlaka denemelisiniz.

antalya otelleri acik bufe

Antalya Otellerinde Açık Büfe Keyfi

Doğal güzellikleri ve antik mirasıyla olduğu kadar lüks otel seçenekleriyle de göz dolduran bir şehir olan Antalya’da unutulmaz bir konaklama deneyimi yaşayacağınız birçok otel bulunuyor. Güzel bir tatilin olmazsa olmaz detaylarından biri olan açık büfe seçenekleriyle Akdeniz’in benzersiz tatlarını keşfedebileceğiniz Antalya otellerinde konaklayarak tatilinize keyif katabilirsiniz. 

Açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanında, farklı tipte oda seçenekleri, etkinlik alanları, spa ve masaj gibi özel hizmetleriyle dikkat çeken bu tesisler Akdeniz’in yöresel tatlarını da keşfedebileceğiniz harika menülere sahip. A’la carte restoranları ve açık büfe olanaklarıyla bu bölgeye has  gurme tatları denemenizi sağlayacak olan Antalya otellerini Holimax aracılığıyla keşfedebilir ve Akdeniz’in lezzetli yemekleriyle kusursuz bir tatil geçirebilirsiniz.

Yorum Yazın