Turkuaz renkli denizi ve bembeyaz doğal kumlarıyla Akdeniz’in Maldivleri olarak gösterilen Suluada, son yıllarda tatilcilerin uğrak noktası haline gelmiştir. Adrasan sahilinden tekne turları ile ulaşımın sağlandığı Suluada, Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan sahillerinin karşısında yer alır. 

Adrasan’a 10 km uzaklıkta olan bulunan mavinin en güzel tonlarına sahip Suluada, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görür.  Adını denizin ortasında yer alan kayadan çıkan tatlı su kaynaklarından alan Suluada, Akdeniz’in az bilinen görülmeye değer doğal güzelliklerindendir. 

suluada nerede

Suluada Nerede?

Antalya, Kumluca ilçesine bağlı Adrasan bölgesinin karşısında yer alır. Küçük ve ıssız bir Akdeniz adası olan Suluada,  Adrasan sahillerinden 15 km uzaklıkta 1 saatlik mesafede bulunur.  Suluada’ya ulaşım sadece tekne ile sağlanır. Günübirlik tekne turlarının dışında özel tekne kiralayarak adaya varabilirsiniz. Suluada’ya kalkış noktası Adrasan sahilinden başlar ve burada sona erer. 

Olympos ve Adrasan arası mesafe 13,5 km – 20 dakika.

Kumluca ve Adrasan arası mesafe 29 km – 35 dakika.

Antalya merkez ve Adrasan arası mesafe 94 km – 1 saat 40 dakika.

Kaş merkez ve Adrasan arası mesafe 116 km – 2 saat.

antalyanin maldivleri suluada

Suluada Hakkında

Akdeniz’in ve Türkiye’nin Maldivleri olarak gösterilen Suluada, bembeyaz kumsalı, turkuaz renkli masmavi, berrak, tertemiz ve durgun deniziyle görenleri kendine hayran bırakan adalar arasında yer alır. Sadece tekne turu ile ulaşım sağlayabileceğiniz bu adada tur boyunca oldukça keyifli vakit geçirerek çok güzel manzaralara yakından şahit olabilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Akdeniz’in küçük ve ıssız adalarından biri olan Suluada’da bembeyaz kumlarda dolaşmanın, eşsiz manzara eşliğinde masmavi suda  yüzmenin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. 

suluada tekne turu

Suluada Tekne Turu 

Yunus balıklarının atlayışına tanık olabileceğiniz Suluada tekne turu ile adaya ulaştığınızda ilk olarak ana kumsalda durulur. Suluada’da yüzmeye uygun turkuaz renkli denizi ve bembeyaz kumlarıyla iki harika kumsal yer alır. İlk kumsalda 2-3 saat yüzme molası verilir. 

Öğle yemeği yaklaştığı saatlerde ise tekrar tekneye binilerek Suluada’nın arka tarafında yer alan tatlı suyun çıktığı yer ve ikinci kumsal ziyaret edilir. İkinci kumsal, ilk kumsal gibi tertemiz ve muhteşemdir. Eşsiz bir manzaraya sahip ikinci kumsalda yüzmek ve fotoğraf çekmek yeterli mola verilir. Ardından mağaralarda duraklamak üzere tekrar yola çıkılır.

suluada tekne

Tekne Turlarının Gözdesi

Tekne turlarının gözdesi Suluada, yaz aylarında günde 50’yi aşan teknelerle binlerce ziyaretçi ağırlar. Labirent kayalıkların altından adanın diğer kumsalına yüzerek de geçilebilen ve ‘Aşk Mağarası’ olarak adlandırılan mağaralar ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görür. 

10:30’da başlayan Suluada tekne turları, akşam 18:00 gibi sona erer. Suluada tekne turu sırasında tarihi değer olan Gelidonya Feneri ve Adrasan Deniz Feneri’ni yakından görebilirsiniz. Tur sırasında Suluada’nın etrafının tamamen dolaşabilir ve birçok noktada teknelerin demir attığı birbirinden güzel kumsallarında yüzebilirsiniz. 

suluada ask magarasi

Sualtı Mağaraları: Aşk Mağaraları

Bembeyaz doğal kumların yer aldığı Suluada’nın etrafında çok sayıda su altı mağarası yer alır. ‘Aşk Mağarası’ adı verilen bu mağaralar ziyaretçilerin yoğun ilgisini görür.

Adanın diğer tarafında yer alan ‘Aşk Mağaraları’ olarak adlandırılan su altı mağaralarının olduğu bölgede isterseniz denize atlayıp yüzerek, kayalıklar altından adanın diğer tarafına geçebilirsiniz. Bunların yanı sıra, etrafının tertemiz ve biyoçeşitliliğinin zengin olduğu Suluada’da 5 siyah keçi yaşamaktadır. Ayrıca, tekne turları sırasında şahit olabileceğiniz Caretta carettalar ve Yunus balıkları da adanın etrafında görülmektedir. 

Akdeniz’in Maldivleri Suluada’nın eşsiz denizinin keyfini çıkarmak, Adrasan ve çevresinde konforlu bir konaklama deneyimi yaşamak için Holimax’te yer alan Antalya otellerini değerlendirebilirsiniz. 

Yorum Yazın