Şehirleşmemiş ama olabildiğince modern, doğanın her an tene ve ruha dokunabileceği kadar sokulgan ve gösterişli olduğu bir coğrafyadan bahsetmek istesek aklımıza hemen Akyaka düşer. Endemik bitki örtüsü, yeşil ve mavinin en göz alıcı tonlarını barındıran Azmak Nehri, sakin ve huzurlu ortamı ve butik otelleriyle Akyaka her yaz görmeyi isteyecek kadar bağımlılık yaratan şirin bir kasaba. “Yeryüzündeki cennet” diye tanımlanan Akyaka, güzelliğinin genetiğini Muğla’dan alıyor. 

Tatilinizi Akyaka’da geçirmeyi planlıyorsanız Holimax sitesindeki oteller sayfasındaki otel seçeneklerini inceleyebilirsiniz.   

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı olan bu etkileyici beldede nerede denize girebilirsiniz, Akyaka’da denize girilebilecek yerler nereleri gelin bir göz atalım.    

Akyaka Halk Plajı

akyaka halk plajı

Şehrin merkezinde yer alan Akyaka Halk Plajı, Orman Kampı ile Azmak Nehri arasında kalıyor. 250 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki bu plaj sit alanı olarak kabul edilmiş. Sığ deniz ve kumlu plaj sevenler için ideal bir plaj.

Çınar Plajı

Çınar Plajı Akyaka merkeze 3 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Son derece temiz bir denize sahip olan Akyaka Plajı’na ulaşım da gayet kolay. Deniz o kadar berrak ki zeminindeki taşlar gayet net görülebiliyor. Tekne turlarının da rağbet ettiği Çınar Plajı Akyaka’da denize girilebilecek noktaların başında geliyor.

Hayıtlı Plajı

Çınar Plajı’na çok yakın olan Hayıtlı Plajı da cam gibi denizi ile öne çıkıyor. Bir kafesi de olan plajda piknik yapılabilecek ormanlık alan da mevcut. Hem denize girip hem piknik yapabileceğiniz ideal bir plaj.

Turnalı Boncuk Plajı

turnalı boncuk koyu

Akyaka merkeze 17 kilometre uzak olan bir plaj olan Turnalı Boncuk Plajı tertemiz denizi ve taşlı plajı ile dikkat çekiyor. Buraya ulaşmak için özel aracınızı kullanmanız gerekiyor. Merkeze uzak oluşunun bir avantajı ise tenha bir plaj olması. Sakin plajlardan hoşlananlar için ideal bir seçenek olabilir. Zemini nedeniyle yanınıza plaj ayakkabısı almanız da işinizi kolaylaştıracaktır.  

Akbük Plajı

Akyaka merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan Akbük Plajı Gökova Körfezi sit alanı içinde yer alıyor. Taşlı bir plaj olan Akbük’te deniz zemini ise kumlu bir yapıda. Akbük Plajı’na gelecekseniz deniz gözlüğünüzü yanınıza almanızı tavsiye ederiz zira denizin içinde izleyebileceğiniz pek çok balık ve deniz canlısı var.  

Akçapınar Plajı

Akyaka liman iskelesinin hemen karşısında konumlanmış olan Akçapınar Plajı’na tahtadan bir köprü ile ulaşabilirsiniz. Kadın Azmağı üzerinde bulunan bu tahta köprü sizi Akçapınar Plajı’na ulaştıracaktır. Sığ ve kumlu denizi ile öne çıkan Akçapınar Plajı, özellikle yüzme bilmeyenler ve çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği plajların başına geliyor. Burası rüzgarlı bir bölge olduğundan uçurtma sörfü de yapılıyor. Uçurtma sörfü ile ilgili eğitimin de verildiği plajda son derece renkli saatler geçirebilirsiniz.

İncekum Plajı

Altın renkli kumsalı ve mavinin iki üç tonunu barındıran denizi ile bilhassa tekne turlarının uğrak noktası olan İncekum Plajı mutlaka gidilip görülmesi ve vakit geçirilmesi gereken plajlardan biri. Aracınızla belli bir noktaya kadar geldikten sonra traktör römorkunda plaj alanına keyifli bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

Sedir Adası Kleopatra Plajı

sedir adası

Akyaka’nın belki de en güzel plajı olan Sedir Adası Kleopatra Plajı için Türkiye’nin Maldivleri benzetmesi yapılması boşuna değil. Buradaki kumlar Mısır’dan özel olarak getirildiği için plajdan ayrılırken mutlaka duş almanız gerekiyor. Çünkü teninizde kalan bu değerli kumlarla plajdan çıkış yapmanız yasak. Bu da  Sedir Adası Kleopatra Plajı’nın ne kadar özel ve önemli bir plaj olduğunu gösteriyor. 

 

Yorum Yazın