Tatil demek kendini şımartmak demek diyorsanız İzmir Alaçatı kollarını açmış sizi bekliyor. Kendi ülkenizde farklı bir ülkedeymiş gibi rahat ve tatlı bir huzurla gezmek nasıl bir his merak ediyorsanız Alaçatı tatil için doğru bir seçim olacaktır. Sanıyoruz ki bu his Alaçatı’nın beyaz taş evlerden oluşan Arnavut kaldırım taşlı sokakları ve mor çiçeklerle bezenmiş duvarlarıyla ilgili…  Alaçatı gezi rehberi niteliğindeki yazımız sayesinde gezi rotanızı belirleyebilir ve keyifli günlerin tadını çıkarabilirsiniz.

alacati gezi rehberi

Alaçatı’da Gezilecek Yerler Neler?

Alaçatı’ya tatile gittiğiniz zaman öyle her şey dahil bir otele tıkılı kalıp, tüm vaktinizi konaklama yerinde geçirmek doğrusunu söylemek gerekirse pek de mantıklı bir fikir değil. Alaçatı demek tatlı sokaklarda, en güzel, tiril tiril yazlık kıyafetlerinizi giyip dolaşmak, begonvillerle fotoğraf çekilmek, hediyelik eşya satan dükkanlardan ufak tefek bir şeyler almak demektir!

Alaçatı gezilecek yerler ile ilgili bilgi vermeye elbette Alaçatı’nın tatlı sokaklarından başlayacağız. Bu tatlı sokakların merkezi Alaçatı Köyiçi. Köyiçi’ne geldiğiniz zaman Kemalpaşa Caddesi ve Hacımemiş Mahallesi sokaklarını turlayabilirsiniz.

Mini Alaçatı turunda salına salına gezdiğiniz anlar şimdiden gözünüzde canlandı değil mi? Turunuzun içerisine ufak bir tarihi dokunuş eklemek için Pazar Yeri Camii ve içindeki Ayios Konstantinos Kilisesi bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Alaçatı tatili için büyük ihtimal hafta sonunuzu ayırdığınızı varsayıyoruz ve Alaçatı Cumartesi Pazarını gezmenizi, oradan da Antikacılar Çarşısı gezintisi yapmanızı öneriyoruz.

Nerede denize girsek sorusuna en güzel cevaplar olacak Alaçatı plajları şöyle; Delikli Koy, Ilıca Plajı, Alaçatı Halk Plajı, Çark Plajı, Piyade Koyu ve Kleopatra Plajı.  

Alaçatı Port ya da diğer adıyla Alaçatı Marina tatil beldesinin denize kıyısı olan bölgesi olarak tanımlanabilir. Teknesini evinin önüne park etmiş ailelerin yaşadığı lüks yerleşim bölgesinde biraz şaşkınlık yaşayabilirsiniz elbette. Marina bölgesinde deniz kenarında rakı balık yapabilir, eğlence mekanlarında keyifli vakit geçirebilirsiniz. Alaçatı denince akla gelen bir önemli aktivite de sörftür ve vaktiniz varsa sörf yapmayı da tatil aktiviteleriniz arasına mutlaka eklemelisiniz.

Gün batımını izlemeye nereye gitsek diye düşünüyorsanız Alaçatı Yel Değirmenleri iyi bir seçim olabilir. 1850’lerden kalma değirmenlerin dokusu sizi tarihte ufak bir yolculuğa çıkardıktan sonra güneşin batışına karşı kahvenizi yudumlarken geçmişten şimdiye hayatın muhteşemliği ile ilgili mistik düşüncelere dalabilirsiniz.
alacati mekan onerileri

Alaçatı’da Mekan Önerileri

Gün boyunca gezdikten sonra şöyle oturup dinlenmek, Ege’nin ferah mutfağından yemekler ve mezelerle karın doyurmak, biraz da gelen geçeni izleyip muhabbet etmek için Alaçatı mekanları biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Eflatun, Dutlu Kahve, Enginarre gidebileceğiniz en güzel mini restoranlar arasında yer alıyor. Diğer mekanlara da elbette haksızlık etmek istemeyiz, Alaçatı’da her yer keyifli, her yer güzel! Eğer Alaçatı’nın kalabalığından birazcık uzaklaşıp yemeğe oturma isteğiniz yükselirse merkeze arabayla yaklaşık 10 dakika mesafedeki Nevi’ye gidebilir, hoş müzikler eşliğinde keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

Alaçatı’ya gelip gündüz sokaklarda gezip, deniz kenarında vakit geçirdikten sonra akşam mezeciye kendinizi attınız ve gün bitti mi? Tabii ki hayır! Alaçatı’nın eğlenceli gece hayatına adım atma vakti geldi. Ünlü plajlar arasında olan Beach of Momo ve Before Sunset‘in partilerine katılabilir, Üst Kat, Kult, Voi ve Traktör Bar’da kendinizi müziğin ritmine bırakabilirsiniz.

Alaçatı’yı anlatmaya cümleler yetmez, en iyisi gidip deneyimlemektir! En iyi Alaçatı otelleri listesine Holimax üzerinden bakabilir, avantajlı fiyatlarla rezervasyonunuzu hemen yapabilirsiniz. Mavi, beyaz, mor renkleri arasında, cıvıl cıvıl bir tatil sizi bekliyor!

 

Yorum Yazın