Alanya diğer tatil beldelerine göre doğal güzelliklerinden fazlasıyla pay almıştır. Akdeniz’in en narin kıyısıdır Alanya. Uzunca ve kum sahiliyle muhteşem gün batımlarına şahit olabiliyorsunuz. Kimi yerlerinde öylesine ince bir kumu vardır ki vücuda asla yapışmaz, üstünüzden kayar gider.  Rengi maviden turkuaza dönüşen Alanya denizinde durgun havalarda denizin içindeki balıkları bile görmeniz mümkün. Mavinin her tonuyla beraber Alanya’nın plajlarından bahsedelim.

 

Oba (Portakal) Plajı

Kent merkezinin doğu kıyısında yer alan bu plaj, yaklaşık 1 km uzunluğundadır. Bazı yerlerinde 100 metreyi bulan kumsal genişliği de bulunur. Arka tarafında Toroslar’ın görkemli yamaçları yükselirken siz de mavi bayraklı denizin içinde manzaranın seyrine dalabilirsiniz.

 

Damlataş Plajı

Alanya yarımadasının batı kısmında yer alan Damlataş Plajı, Alanya’nın en meşhur plajlarından biri olarak bilinir. Alanya’nın merkezinde bulunan plaj, ismini aldığı Damlataş Mağarası hemen kıyısında Alanya Kalesi’nin eteklerinde bulunur. Denizin berraklığı ile meşhur olan plaj d a balıklarla beraber yüzebilirsiniz.  Alanya’nın neredeyse her plajında olduğu gibi mavi bayraklı plaj olan Damlataş plajı merkez bulunması nedeniyle genellikle yabancı turist akınına uğrar.  Tertemiz ve ince kum ile masmavi sığı denizin buluşması harika bir güzellik ortaya çıkarmaktadır.

emirgan plaj

Emirgan ( Ulaş) Plajı

Alanya karayolunun 5 km batısında bulunan Ulaş Plajı, yolun hemen kenarında bulunur. Geçmiş zamanlarda dinlenme ve piknik alanı olarak değerlendirilen plajın zamanla çevre düzenlemesi yapılmış ve turizme kazandırılmıştır. Hem denizin tadını çıkarmak isteyen hem de piknik yapmak isteyenler yaz aylarında buraya akın ederler.  Plajın arkasında bulunan yeşillik alanda bulunan piknik alanı,  diğer tarafında da çay bahçesi ile gün boyunca denizin ve kumun keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Kleopatra Plajı

Genel olarak her tatil belgesinde Kleopatra Plajı bulunur. Damlataş Plajı’nın devamı olarak yaklaşık 2 kilometre uzunluğuna sahiptir.  Mavi bayraklı olan bu güzel plaj kumdur. Geniş kumsala sahip ve kıyıdan üç- dört adım sonra insan boyuna ulaşmaktadır.  Alanya’nın en gözde – meşhur plajıdır. Yaz aylarında sayısızca kişiyi ağırlar ve güneşin batışı, plajda harika bir manzara yaratır.

begonvil plaj

Begonvil ( Keykubat) Plajı

Alanya merkezde bulunan plaj, Alanya Limanı’ndan başlayıp Oba Çayı’nın deniz aktığı yere kadar devam etmektedir. Tarihi yarım adanın doğusunda bulunan bu plaj, adını Anadolu Selçuklu Hükümdarı Keykubat’tan almaktadır. Merkez konumlanması nedeniyle kolayca ulaşılabilen ve bu sebeple de sıkça tercih edilen plajlardan biridir.

 

Fuğla Plajı

Alanya merkeze yaklaşık 20 km uzaklıkta yer alan Fuğla Plajı, Alanya’nın sakin plajlarından biri olarak bilinir. Tabi bilirsiniz ki Alanya’da sakinlik çok nadir rastlanan bir durumdur. Çünkü genel olarak heyecanlı eğlenceli ve keyifli bir ortam sunar.  Fuğla plajı popüler plajların kalabalığından uzak, sakin, sessiz ve huzurlu bir gün geçirmek isteyen tatilciler için en doğru adrestir. Altın sarısı kumları ile kaplı olan plajın masmavi denizi görenleri kendine çeken bir enerjiye sahiptir. Yerleşim yerlerine yakınlığından dolayı da arka kısımlarında pek çok otel ve cafe bulunur.  Denize girmek için gitmeseniz bile çevresinde bulunan balıkçılarda manzaraya karşı keyif sürebilirsiniz.

incekum plaj

İncekum Plajı

Alanya- Antalya karayolunun 26. Kilometresinde yer alan İncekum Plajı, Alanya’nın Avsallar beldesinde bulunmaktadır. Yemyeşil ormanların arasında bulunan denizi, güzelliği ve benzersiz manzarasıyla görenleri büyülüyor. Mavi bayraklı tertemiz denizin, ince kumlarla kaplı olması yüzmeye gelenlere ayrı bir keyif verir.  İncekum plajı fazlasıyla sığı olduğu için genel olarak çocuklu ailelerin sıkça tercih ettiği plajlardandır.  Bu plaja giriş ücretsizdir aynı zamanda plajın ücretsiz otoparkı da vardır. Şemsiye ve şezlong ihtiyaçlarınızı belirli bir ücret karşılığında kiralayabilirsiniz