Antalya’nın Kumluca ilçesinin bir köyü olan Adrasan Köyü’nün plajıdır. Bu tabiat harikası koy yaklaşık 2 kilometrelik kumsala ve pırıl pırıl bir denize sahiptir. Koyu çevreleyen dağların yemyeşil ormanlarla kaplıdır. Bu koyda ücretli ve ücretsiz plajlar, yeme içme mekânları bulunur.

Adrasan, dünyaca ünlü Likya Yürüyüş Yolu üzerinde yer alan çok güzel ve özel duraklarından biridir.  Likya Yürüyüş Yolunun en önemli noktaları ile de komşudur. Gelidonya feneri batısında Çıralı, Olimpos, Çıralı Yanartaş doğusunda bulunur. Son yıllarda Adrasan Antalya’nın en önemli tekne turları merkezlerinden biri olmuştur.

Sakin ve huzurlu, doğanın içinde ve daha mütevazı bir tatil planlıyorsanız Adrasan en doğru tercihlerden biri olacaktır. Doğallığı, tertemiz denizi, konumu ve cam gibi şeffaf koyları ile Adrasan bu tarz tatil isteyenlerin vazgeçilmezidir. Adrasan Gezi Defteri, sizlere burada yapmanız gerekenler hakkında yardımcı oluyor.

adrasan gezilecek

Adrasan Nerededir?

Antalya merkeze 95 kilometre, Kemer’e 55 kilometre, Demre’ye 65 kilometre, Finike’ye 40 kilometre ve Kaş’a 115 kilometre mesafede bulunmaktadır. Adrasan, Kumluca ilçesine 30 kilometrelik bir mesafede bulunuyor. Antalya’nın batıda kalan ilçesi olan Kumluca, dünyaca ünlü olan Olimpos’a 15 kilometre mesafede bulunmaktadır.

adrasan hakkinda

Adrasan Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sadece doğası ile değil tarihi ile de çok değerli bir yerdir Adrasan. 4 bin yıllık geçmişe sahip beldenin ismi; Ana Tanrıça Ülkesi anlamına gelmektedir. Efsanelere kucak açan Çıralı – Yanartaş’a komşu olan Adrasan harika hikâyelere tanık olmuştur.

Adrasan koyu 2 kilometrelik sahili ile gelenleri kendine hayran bırakır. Kumlu, sığ ve taşlık şeklinde her tarzda yüzme keyfi deneyimi yaşayabilirsiniz Sahilin güney bölümü daha ince kumlu ve sığ olduğu için yüzme bilmeyenler veya çocuklu aileler için daha uygun olduğu söylenmektedir. Kuzey kısım ise tam aksine daha taşlıktır ve denizi daha derdindir. Cam gibi denizi tertemiz suyu ile balıklarla beraber yüzebilirsiniz.

adrasan nasil gidilir

Adrasan’ da Gezilecek Yerler

Son senelerde ziyaretçi sayısı giderek büyüyen Adrasan, doğa tatili yapmak isteyenlerin beklentilerini sonuna kadar karşılıyor. Her tarafı yemyeşil ormanlarla kaplı olan Adrasan Koyu rüzgâra karşı oldukça korunaklı bir konuma sahip olduğundan daima dalgasız oluyor. Bu özelliği sayesinde çocuklu ailelerin rahatça denize girmek için tercih ettiği Adrasan Koyu aynı zamanda da sığıdır.

Adrasan Koyu’nda dalış eğitimi alabilir, tatilinize unutulmaz bir deneyim katabilirsiniz. Akdeniz’in en uç noktası olarak bilinen Gelidonya Burnu’nu da ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Adrasan Kalesi, Letoon ve Phaselis Antik Kenti ile Olimpos- Adrasan gezilecek yerler arasında yer alır.

adrasan nerededir

Adrasan’a Nasıl Gidilir?

Yeşilin her tonunu tamamıyla görebildiğiniz Adrasan, Antalya’dan 1.5 saatlik bir araba yolculuğu ile ulaşılabilmektedir. İstanbul – Adrasan arası 812 kilometre olup, yolculuk özel araç ile 12 saat sürmektedir. Ankara- Adrasan arası 630 kilometredir. Araç ile 9 saatte ilçeye ulaşmak mümkündür. Özel araç ile giderken Kemer’i geçtikten sonra Çamyuva, Phaselis ve Tekirova tabelalarını takip edip Olimpos Çavuşköy sapağına dönünce yaklaşık 10 kilometre sonra yol sizi Adrasan’a çıkaracaktır.