Antalya köklü tarihi, doğal güzellikleri, şehri boydan boya kuşatan sahil şeridi, masmavi ve temiz denizi, ihtişamlı Beydağları, kadim medeniyetlere ait kalıntıları, geniş ve ferah bulvarları ve enerjik şehir hayatıyla Türkiye’nin en popüler tatil mekanlarından biri olmasının yanı sıra Akdeniz Bölgesi’nin de en güzel şehirlerinden biridir. 

Eğer yolunuz Antalya’ya düştüyse şehir merkezinde dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz. İşte Antalya’da bir gün içinde yapılabilecek aktiviteler

antalyada ne yapilir

Antalya’da Ne Yapılır?  

Sadece koyları, plajları, denizi ve güneşi ile değil şehir hayatıyla da son derece cazip bir şehir olan Antalya’da heyecanlı ve hareketli bir gün geçirebilirsiniz. Pek çok medeniyete de ev sahipliği yapmış bu topraklarda adım başı geçmiş dönemlerin izlerini de görebilirsiniz.

antalya kale ici

Kaleiçi’ni Görmeden Olmaz

Old City olarak da adlandırılan Kaleiçi, Antalya’nın çekirdek kısmı olarak nitelendirilebilir. Tam şehir merkezinde yer alan çok girişli bu bölgeye Kalekapısı olarak adlandırılan Saat Kulesi’nin bulunduğu mevkiden girilebildiği gibi Karaalioğlu Parkı’ndan ve Atatürk Caddesi’ndeki Hadrianus Kapısı’ndan da girilebiliyor. 

Osmanlı ve Selçuklu döneminden kalan yapılar, cumbalı eski evler, avlular ve yemyeşil bahçeler, restore edilerek butik otele dönüştürülen konaklar, hediyelik eşya, deri, kuyum, el yapımı halı satan mağaza ve dükkanlar, antikacılar, restoran, kafe ve barlar ve daracık sokakları ile labirenti andıran Kaleiçi sokaklarında kaybolmak Antalya’da yaşayacağınız en geleneksel keyiflerden birisidir.

Kaleiçi mevkiine geldiğinizde 3 sütunlu Hadrianus Kapısı’nı, Yivli Minare’yi, Kesik Minare’yi, Hıdırlık Kulesi’ni, Oyuncak Müzesi’ni de mutlaka görmelisiniz.  

antalya ataturk milli parki

Atatürk Kültür Parkı’nda Günün Her Hali Güzel

Antalya Meslek Lisesi yakınından başlayıp Konyaaltı Plajına kadar uzanan bir alanda yer alan Atatürk Kültür Parkı, falezlerin görkemli güzelliği, yemyeşil ağaçlar, göletler ve dinlenme alanları ile Antalya’da iken mutlaka gezilip görülmesi gereken noktalardan birisidir. 

4 kilometre uzunluğundaki Atatürk Parkı’nda huzurlu bir yürüyüş yapabilir, harika fotoğraflar çekebilir, denize nazır kafe ve restoranlarda bir şeyler yiyip içerek soluklanabilirsiniz. 

Atatürk Parkı’na kadar gelmişken, rota üzerinde kalan Antalya Arkeoloji Müzesi’ni de gezebilirsiniz.   

antalya konyaalti plaji

Konyaaltı Sahili Apayrı Bir Dünya  

Antalya’nın Konyaaltı sahili doğal güzellikleri, uzun sahil şeridi, cazibe merkezi haline getirilmiş beach’leri, kafe ve restoranları, yürüme ve bisiklet parkurları, ferah ve nezih atmosferi ile Antalya’ya değer katan çok özel bir noktadır. Burada hem denize girebilir hem de son derece zevkli tasarlanmış mekanlarda keyifli saatler geçirebilirsiniz. 

Eğer konaklama konusunda karar verme aşamasında iseniz Holimax Antalya Otelleri sayfasında yer alan otel seçenekleri de size rehberlik edecektir.

antalya sokaklari

Antalya Caddeleri Ve Sokaklarında Huzur Turu Atın 

Düz bir zemin üzerine inşa edilmiş olan şehirde yokuş ve iniş çıkış olmaması rahat bir yürüyüş için de imkan sağlamaktadır. Antalya’nın geniş bulvarları ve geniş kaldırımlarının yanı sıra şehir içinde yer alan trafiğe kapalı caddeler de gün içinde özgürce dolaşmanıza olanak tanır. 

Adım başı palmiye ve turunç ağaçlarıyla donatılmış kent sokaklarında mağazaları dolaşabilir, kafelerde içeceğinizi yudumlayabilir, acıktığınızda şehrin ünlü mekanlarında şiş köfte, piyaz ve kabak tatlısından oluşan enfes menüyü tadabilir, esnaf lokantaları ve köklü fırınlarda yine şehre ait lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. 

Antalya sokaklarında gezinirken yine buraya ait marka lezzetlerden olan yanıksı dondurmayı da mutlaka denemelisiniz.

lara antalya bolgesi

Lara Bölgesi Başlı Başına Bir Şehir Gibi  

Lara Bölgesi Antalya’nın bir diğer ucunda konumlanmış, parkları, yürüyüş parkurları, seyir terasları, oteller, pansiyonlar, balık restoranları ve kafelerin yer aldığı sakin ve huzurlu bir bölge. 

Tıpkı Konyaaltı sahilinde olduğu gibi burada da yer alan Lara plajı hem denize girmek hem de sakin ve huzurlu saatler geçirmek için ideal bir bölge. Özellikle Lara Altınkum plajı altın renkli kumları ve doğal güzellikleri ile tatil keyfinizi ikiye katlayarak şehrin tadını çıkarabilirsiniz.

Yorum Yazın