Side, Antalya sınırları içerisinde yer alan ve turistik bölge olması sebebiyle oldukça popülerdir. Akdeniz sahili üzerinde bir yarımada üzerinde kurulmuş olan bu bölge, doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır. 

Bölgenin imkanlarıyla beraber zengin bitki örtüsü etkileyici bir atmosfer inşa ediyor. Her yıl binlerce kişiyi ağırlayan bu bölge doğa yürüyüşleri, kamp ve piknik alanları ile göz dolduruyor. Antalya gezi rotası kapsamında mutlaka görmeniz gereken yerler arasına Side’yi alabilirsiniz. 

Manavgat Şelalesi, Side’de bulunan doğal güzelliklerden sadece biridir. Türkiye’de yer alan ünlü şelalelerinden biri olma özelliğinin yanı sıra ferahlatıcı etkisiyle manzarası adeta kendisine hayran bırakıyor. Şelalenin etrafını saran yeşillikler ile pek çok cafe, restoran ve tesise rastlamanız mümkün. 

Side’ye 7 km’lik bir uzaklıkta yer alan Titreyen Göl, bölgede önemli doğa güzellikleri arasındadır. Gölün yer aldığı konumu itibariyle hafif rüzgar almaktadır. Bu da bizlere su yüzeyinde titreme ve kıpırdama oluyormuş hissi uyandırmaktadır. Titreyen Göl, ismini de bu özelliğinden alır. 

Side, tarihi bölgeleri ile geçmiş dönemlere ev sahipliği yapan önemli bir noktadır. Doğal güzelliklerine ek olarak ise pek çok mavi bayraklı plajları bulunur. Doğal gölleri ile beraber yapay göl sayısı da fazladır. 

Side’de Ne Yenir?

Eşsiz denizi ve tarihi noktalarını keşfettikten sonra “Side’de ne yenir?” dediğinizi duyar gibiyiz. Türk ve Dünya mutfağından seçkin lezzetler sunan bu bölgede ki lezzet şölenine hazır mısınız?

Başta Akdeniz mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan zeytinyağlılar, deniz ürünleri, ot kavurmaları ve sebze yemekleri masalarınızı süslemektedir. En popüler lezzetlerinden bahsedecek olursak sebzeli kebap, saç kavurma, hibeş, laba ve arabaşı çorbasını sayabiliriz. 

Balayı tatili yapan romantik çiftler, akşam yemeklerinde masalarını süsleyen geniş lezzete sahip olabilir. Yaz-kış lezzetli yemek yiyebileceğiniz mekan sayısı oldukça fazladır. Yerli ve özellikle yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören bu bölgeye gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. 

Side’de Nerede Kalınır?

Tatilinize lezzetin yanı sıra keşif ve konfor da katmak isterseniz ultra her şey dahil konsept otellerde konaklayabilirsiniz. Turistik bir bölge olmasından kaynaklı her zevke ve her konsepte uygun otel seçeneklerini bulmak mümkün. 

Gündüz güneş ve denizin tadını çıkarırken akşam kendinizi hızlı bir gece hayatının renkli atmosferine kaptırabilirsiniz. Side Antalya konaklama ve eğlence hayatının en renkli yaşandığı bölgelerden biridir. 

Yıldızlı otel seçeneklerinin yanı sıra gençlik otelleri konseptlerinin hepsinde otelin kendine ait bar ve diskosu yer alır. Konaklama tercihlerinizde lüks değerler sizler için önemli ise gece hayatını çok daha eğlenceli geçirmeniz mümkündür. 

Ayrıca bölgede yer alan otellerde misafirlerine özel her gece ayrı bir eğlence ve şov gösterileri de sunulur. Açık büfe yemek hizmetlerinde her gün bir dünya mutfağını deneyimleyebilirsiniz. 

Side Festivalleri ile Eğlenmeye Hazır Olun 

Antalya Side bölgesinde denizin, kumun ve elbette güneşin tadı bir başkadır. Bununla beraber tatilinize eğlence ve heyecan katacak pek çok festivallerde düzenlenmektedir. Manavgat ve Side bölgelerinde sonbahar ve yaz aylarında keyifli festivaller ile farklı bir deneyim kazanabilirsiniz. 

Side’de düzenlenen festivaller den bazıları şunlardır; Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali, Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali, Barış Suyu Festivali, Bisiklet Festivali sadece bazılarıdır. 

Holimax erken rezervasyon fırsatları ile beraber bölgeye özel sunduğu indirimlerle tatilcileri memnun etmeye devam ediyor. Sizlerde henüz bir tatil rezervasyonu yaptırmadıysanız Holimax’da yer alan otel seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.