Turizm cenneti Antalya gezilip görülecek yerleri ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bir Akdeniz kenti. Sadece şehir merkezinde bile uçsuz bucaksız sahilleri ile denize girilecek çok sayıda alternatif barındıran kentte sayısız otel seçeneği de mevcut. 

Holimax Antalya otelleri sayfasında yer alan otel alternatifleri ile şehir merkezinde konforlu bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Antalya ve ilçelerinde yer alan koylarsa derin sularda kulaç atmanın en keyifli halini yaşayabileceğiniz noktalar olarak telaffuz edilebilir. Kalabalıklardan uzak, sakin ve derin sularda yüzmeyi tercih edenler için Antalya ve civarındaki koyları listeledik. İşte en güzel Antalya koyları

andrea doria koyu

Andrea Doria Koyu

Finike ilçesinde yer alan bu koy dağların arasında saklı kalmış bakir güzelliği ile göz dolduruyor. Adeta cennetten bir köşeyi andıran koy, ismini Cenevizli Amiral Andrea Doria’dan almıştır. Etrafında yer alan Akdeniz’in özgün bitki örtüsü makiler ve zeytin ağaçları ile masmavi suların buluşması koyda göz alıcı bir renk cümbüşü oluşturmaktadır. Caretta Caretta ve Akdeniz foklarının da uğrak yeri olan Andrea Doria teknelerin en sık uğradığı koylardan birisidir. 

ceneviz koyu

Ceneviz Koyu

Adrasan bölgesi ile Olympos arasında kalan ve karadan ulaşım sağlanamayan koyun bir diğer adı Porto Ceneviz Koyu’dur. Tekne turlarının da uğrak noktalarından birisi olan Ceneviz Koyu sakin, durgun ve pırıl pırıl sularıyla cezbedici bir özelliğe sahip.    

phaselis koyu

Phaselis Plajları

Phaselis plajlarında birbirine tutkuyla sarmalanmış yeşil ve mavinin görüntüsü gerçek anlamda nefes kesecek kadar bir görüntü estetiği oluşturmaktadır. Beydağları Sahil Milli Parkı hudutları içinde yer alan Phaselis Antik Kenti; Kuzey Limanı, Askeri Liman ve Güney Limanı olarak adlandırılan 3 farklı koy ile büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. 

Mavinin ve turkuazın birbirine karıştığı bu koylarda antik kalıntıları da görmek mümkün. Kızılçam ağaçlarının yemyeşil tonuyla mavi ve turkuaz suların daha da vurgulandığı koyda harika saatler geçirebilirsiniz.

kekova koyu

Kekova Koyu 

Dolichiste adıyla da bilinen Kekova Koyu II. yüzyılda meydana gelen bir depremde sular altında kalan bir kent aslında. Koya ulaşım deniz yoluyla sağlanıyor. Tekne turlarının çok sık olarak uğradığı Kekova Koyu’nda turkuaz renkli sular o denli berrak ki, suların altındaki batık kent çıplak gözle de rahatça görülebiliyor.   

hidayet koyu

Hidayet Koyu 

Kaş’taki en güzel ve popüler koylardan birisi olan Hidayet Koyu cam gibi saydam masmavi suları ve civardaki zeytin ağaçlarıyla mükemmel bir uyumu yansıtıyor. Burada yer alan kafe ve restoran gibi tesisler sayesinde tüm gününüzü rahatlıkla geçirebileceğiniz her ayrıntı bölgede mevcut. Eğer Antalya’ya geldiyseniz Hidayet Koyu’nu görmeden dönmeyin deriz.

adrasan koyu

Adrasan Koyu 

Doğal bir liman olan Adrasan sakin ve durgun deniziyle dillere destan bir üne sahip. Doğal güzellikleri ile ön planda olan bu koyda son derece huzurlu ve keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Adrasan Koyu’na dökülen Adrasan Deresi adeta bir sürpriz gibi karşınıza çıkıyor. İskeleler üzerinde yer alan restoranlar da hem öğle hem de akşam yemekleri için kusursuz mekanlar olarak öne çıkıyor. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Adrasan’da harika saatler geçirmek mümkün. 

cirali koyu

Çıralı 

Antalya’nın güzelliklerinden ve koylarından bahis açınca Çıralı’yı anmadan geçmek olmaz. Çıralı ve yanı başındaki Olimpos, betonlaşmamış doğal ortamlarıyla bu tarz mekan ve ortamları sevenlerin vazgeçemediği rotaların başında geliyor. Portakal bahçeleri, yemyeşil bitki örtüsü, ağaç evler, pırıl pırıl deniz ve huzurlu bir ortamın adresi olan Çıralı’da 2 bin 500 yıldan beri hiç sönmeden yandığına inanılan Yanartaş da (Olimpos’un sönmeyen ateşi) burayı özel kılıyor.  

Antalya’ya gelmeden önce Holimax Antalya Otelleri sayfasındaki otel seçeneklerini inceleyerek rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Yorum Yazın