Yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun rağbet gören turizm başkenti Antalya, sadece yaz mevsiminde değil, yılın dört mevsimi ayrı bir tatil deneyimi yaşatır. Sıcacık iklimi, eşsiz doğası, geniş kumsalları, konforlu otelleri, antik kentleri, tarihi yapıları, kültürel zenginlikleri görülmeye değer güzelliktedir. 

Siz de tatilinizin bir gününü Antalya’yı keşfetmeye ayırabilirsiniz. Eşsiz doğası ile iç içe vakit geçirebilir, antik kentin görkemli yapılarına yakından bakarak tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

1 günlük Antalya gezisi için merak edilen detaylara gelin birlikte bakalım. 

İlk Uğrak Yer: Kaleiçi

İlk durak şehir merkezinde oldukça popüler konumda olan tarihi Kaleiçi olmalı. Arnavut kaldırımlı Kaleiçi sokaklarında dolaşırken eski Türk ve Rum yapılarını görebilirsiniz. Kaleiçi’ndeki Yivli Minare, Hıdırlık Kulesi, Kesik Minare, Şehzade Korkut Camii ve Karatay Medresesi gibi Türk – İslam eserleri ziyaret edebileceğiniz tarihi güzellikler arasında yer almaktadır.

Eğer denize girmek isterseniz, merkezde yat limanı karşısında bulunan Mermerli Plajını tercih edebilirsiniz. Restoranlar, çeşitli eğlence mekanları ve hediyelik eşya dükkanlarının bulunduğu sokakları gezerek keyifli bir vakit geçirebilirsiniz. 

Bir Sonraki Durak: Şelaleler

Denize girmek yerine mesire yerlerinde piknik yapmak isterseniz, Düden ya da Kurşunlu Şelaleleri’ne gidebilirsiniz. Kent merkezinde yer alan Düden Şelalesi’ne varsa özel aracınızla ya da şehir içinden kalkan dolmuş ve halk otobüsleriyle de ulaşabilirsiniz.

Kurşunlu Şelalesi’ne ise Isparta yolu üzerinden gidebilirsiniz. Girişler ücretlidir. Piknik ve gezi sonrası akşamüstü tekne turuna katılabilir, gün batımını izleyebilirsiniz.

Kurşunlu Şelalesi’nde uzun süre vakit geçirmek istemezseniz Kurşunlu’nun yer aldığı Aksu beldesindeki dünyaca ünlü Perge Antik Kenti’ni gezebilirsiniz. Antik çağda başkentlik yapmış bu görkemli kent Perge, Roma döneminden taşıdığı izler nedeniyle oldukça önemli bir yere sahiptir. 

Üçüncü Durak: Suna Ve İnan Kıraç-Kaleiçi Müzesi (Özel Müze)

Kaleiçi’nde gezerken Suna ve İnan Kıraç Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Burada geçmiş Türk kültürünü yansıtan kesitlerin özel efektlerle birlikte sunulduğu etnografik eserler sergilenmektedir. 

Günümüze kadar ulaşan geleneksel Türk halk kültürü öğelerinin yer aldığı müzenin bahçesinde yer alan ikinci bina Aya Yorgi (Agios Georgios) adına inşa edildiği bilinen bir Ortodoks kilisesidir. 1863 yılında bir onarım aşamasından geçer.

Onarım sonrası kilisede Suna ve İnan Kıraç koleksiyonuna ait kültür ve sanat eserleri sergilenmektedir. Bunların yanı sıra konserler ve kültürel etkinlikler de düzenlenmektedir.

Yat Limanında Mola Verme

Önemli bir gezi noktası olan yat limanının etrafında yer alan restoranlar, barlar ve kafelerde keyifli bir mola verebilirsiniz. Limanın içinden yürüyerek eski Antalya sokaklarına çıkabilir, restore edilmiş otelleri, tarihi mekanları yakından görebilirsiniz. 

Yat limanından kalkan Akdeniz’in masmavi suları eşliğinde tekne turlarına katılabilir, Düden Şelalesi suyunun denize döküldüğü yerdeki büyüleyici manzaraya yakından şahit olabilirsiniz. Ayrıca Saint Didier Batığı’nın da bulunduğu marina önlerinde dalış noktalarına giderek dalış sporu yapabilirsiniz. 

Konyaaltı Plajında Deniz ve Güneşin Keyfini Çıkarın

Şehir merkezine oldukça yakın bir konumda olan Konyaaltı Plajı, bölgenin en çok rağbet gören plajıdır. Ulaşım özel araç, şehir içinden kalkan minibüsler ve yürüyerek yapılabilmektedir. Girişler ücretsizdir. Plajda pek çok sayıda tesis hizmet vermektedir.

Plajın kumu oldukça ince, denizi sığdır. Yemek, giyinme kabini, duş, tuvalet gibi ihtiyaçların giderilebileceği imkanlar, engelli erişimi, otopark, ve cankurtaran gibi özellikler bulunmaktadır. Gündüz denizin ve güneşin keyfini çıkarabilir, gece dinlenebilirsiniz.

1 günlük gezi dışında tatilinizin tamamını Antalya’da geçirmek istiyorsanız, bütçenize uygun Antalya otellerini Holimax sitesinde detaylı olarak bulabilirsiniz.