Antalya denilince akla ilk gelen şet turizm cenneti olduğudur. Deniz, kum, güneş ile sadece tatil yeri değildir. Bunun yanında sahip olduğu muazzam tabiatı ve tarihi ile çok zengindir. Birçok kişinin hem tatil hem de tarih için tercih ettiği en gözde ilimizdendir. Turizm açısından en gelişmiş şehirlerimizden biri olan Antalya’da doğal olarak pek çok imkân sağlanmış ve fazlasıyla aktivite geliştirilmiştir.  Bu aktiviteler arasında tarihi müzeleri gezmek de listenin başında yer alır.  Paleolitik çağdan beri burada yaşamın var olması, arkeoloji müzelerinin ön plana çıkmasına sebep olsa da yakın tarihle ilgili etnografik müzelerde bulunuyor.

Atatürk Ev Müzesi

Atatürk’ün 1930 yılında Antalya ziyaretinde kaldığı ev, günümüzde müze olarak ziyaret edilmektedir. Atatürk’ün özel eşyalarının yanı sıra, çalıştığı ve yattığı odaları da görebiliyorsunuz.

antalya arkeoloji muzesi

Antalya Arkeoloji Müzesi

Antalya, paleolitik çağdan beri birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir yer olmuştur. Bu da kültür çeşitliliğin oluşmasını sağlar. Antalya sınırları içinde, çeşitli mağara ve antik kentlerde yapılan kazılar sonucu çıkarılan eserler bu müzede sergilenmektedir. Antalya Arkeoloji Müzesi, Türkiye’nin en önemli müzelerinden biridir. Müze oldukça büyük ve dolayısıyla gezmesi de bir o kadar keyiflidir buraya gelmek istiyorsanız en az 3 saatinizi müzeyi gezmeniz için ayırmanızı tavsiye ederiz.

Kızılkule etnografya müzesi

Kızılkule Etnografya Müzesi

Alanya Kalesi’nin yanı başında, bir koruyucu sıfatıyla, Selçuklular tarafından yaptırılan Kızılkule, kendi döneminde önemli savaşlara tanık olmuş bir yapıdır. Günümüzde kuleye çıkılabiliyor ve kulenin ilk iki katı Kızılkule Etnografya Müzesi olarak hizmet vermektedir. Mutfak eşyaları, kilimler, dokuma tezgâhları gibi Alanya yöresine ait etnografik eserler sergileniyor.

Suna inan kıraç müzesi

Suna İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi

Antalya’nın merkezinde Kaleiçi’nde tarihi bir Antalya evinde yer almaktadır. Bu müze Antalya’nın ilk yerleşim yeri olan Kaleiçi’ndeki tipik bir hayatı ele alan bir müzedir. Aslında bir etnografya müzesidir. Yorganlar, süslemeler, bol işlemeli kıyafetler, yastıklar ve daha fazlasını burada görmek mümkündür.

Alanya Kalesi

Kızılkuleye gittiyseniz Alanya’yı tepeden gören Alanya Kalesi’ni ziyaret etmeden ayrılmayın deriz. Kale, Alanya’nın yarımada olarak görünen çıkıntısında, bir uçtan diğer ucuna kadar çevrilmiş sur duvarları ile örülüdür. Harika manzarası, hem Kleopatra plajının olduğu kısmı, hem de Keykubat plajının olduğu diğer kısmı yukarıdan izleyebilirsiniz.

Noel baba kilisesi

Noel Baba Kilisesi

Santa Klaus olarak bilinen saygın kişi Aziz Nikolas adına yaptırılan bir kilisedir. Ölümünden sonra Aziz unvanını alan Aziz Nikolas, Myra Antik Kenti’nde piskoposluk yapmış bir din adamıdır. Kilise ile birlikte, yakınında bulunan Myra Antik Kenti’ni de ziyaret etmenizi öneririz.

Antalya Oyuncak Müzesi

Onlarca yerli üretim oyuncakların yanında yabancı üretim oyuncaklarının da yer aldığı Antalya Oyuncak Müzesi Kaleiçi’nde bulunmaktadır. Çocukların masal dünyalarına ait olan karakterler minik oyuncaklar olarak bu müzede karşımıza çıkmaktadır. Müze oldukça büyük bir sahip olup içerisinde binlerce oyuncak görme imkânı sunuyor.

Yorum Yazın