Turizm cenneti Antalya’da pek çok farklı temalara sahip aquaparklar yer almaktadır. Havaların ısınmasıyla su parkları sezonunu açan Antalya’nın aquaparkları yerli ve yabancı binlerce turistin akınına uğramaktadır.

Her yaştan tatil severin eğlenceli vakit geçirdiği bu su parklarının içerisinde büyük havuzlar, dalga havuzları, renkli su kaydırakları yer alır. Çeşitli etkinlikler ve havuz şovlarının da yer aldığı aquaparklarda çocuklarınızla, ailenizle, arkadaşlarınızla gününüzü eğlenceli hale getirebilirsiniz. 

Bu heyecan verici deneyimi yaşayacağınız Antalya ve çevresinde yer alan aquaparklara yakından bakalım:

The Land of Legends Theme Park

Antalya’nın Belek bölgesinde yer almaktadır. Her yaşa hitap eden The Land of Legends Theme Park, herkesin eğlenebileceği bir ortam sunar. Ziyaretçilerinin adrenalin dolu bir gün geçirmesini sağlayan Land of Legends Türkiye’nin en büyük tema parkları arasında yer alır.

Aqua Parkı ve Adventure Parkı bulunan bu tema parkın aquapark kısmında 40 adet kaydırak ve 6 adet havuz yer alır. Adventure Park kısmında yüksekliği 62 metreyi bulan Hyper Coaster’dan Family Coaster’a kadar pek çok heyecan verici aktiviteler, su gösterileri bulunur.

Sealanya Dolphin Park

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Türkler beldesinde yer almaktadır. Dünyanın en sevimli hayvanları olan yunusların bulunduğu su parkında sevdiklerinizle eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Su parkının içerisinde yunus ve fok gösterileri, yunuslar ile yüzme, foklar ile yüzme ve yunus terapisi gibi keyifli aktiviteler yer alır. Yunus gösterileri yerli, yabancı turistlerin izlediği en popüler aktivitelerdir. Gösterinin en duygusal kısmı empati yeteneğine sahip yunuslarla akvaryumda yüzme aktivitesidir. 

DoluSu Park

Antalya Kemer’de yer alan DoluSu Park, Türkiye’de ilk ve tek olan kaydıraklara sahiptir. Adrenalin dolu kaydırakları ile ziyaretçilerine eğlenceli anlar yaşatır.

DoluSu parkındaki bu adrenalin dolu kaydıraklar Türk masal kahramanlarından ilham alınarak tasarlanır. Türkiye’nin en çılgın aquaparkı olarak lanse edilen Dolu Su Park’ın içerisinde Dev Huni ve Kay Uç kaydırağı dahil 17 yetişkin, 9 çocuk kaydırağı, çeşitli aktiviteler ve deniz kızı şovları yer alır. 

Water Planet Aquapark

Günlük 2000 kişi kapasitesi ile Akdeniz bölgesinin en büyük aquaparkı olan Water Planet Aquapark, Alanya-Side arasında yer alır. Eğlendirici su kaydırakları ve adrenali yükselten pek çok aktivitesi ile ziyaretçilerine keyifli ve eğlence dolu anlar yaşatır. 

Aquapark içerisinde 24 farklı kaydırak, dalga havuzu ve bungee jumping alanı yer alır. Bu adrenalin dolu kaydıraklardan bazıları Black Hole, Yamaç Kaydırağı, Family Slide, Kamikaze, Multi Slide, Kids Slide’dir.

Alanya Aquapark

Alanya Kalesi manzaralı Alanya Aquapark, Alanya ilçesinin Damlataş mevkiinde Kleopatra plajına 5 dakikalık mesafede yer alır. Yaz aylarında serin havuzları ve birbirinden eğlendirici kaydırakları ile tatilcilere keyifli anlar yaşatır.

Her yaşa hitap eden aquapark içerisinde adrenalin dolu 10 adet kaydırak, 5 adet küçük kaydıraklardan oluşan çocuk havuzu, dalga havuzu, yapay rafting havuzu ve yüzme havuzu bulunmaktadır. 

Nashira Aquapark

Nashira Aquapark, Antalya’nın Manavgat ilçesinde Titreyengöl mevkiinde denize sıfır mesafede yer alır. Denizin ve doğanın birleştiği bu su parkı ziyaretçilerine eğlence dolu anlar yaşatır. Nashira Aquapark içerisinde 12 büyük kaydırak, 15 adet çocuk kaydırağı, çocuk havuzları, jakuzi havuzları, 1 adet engelli su asansörü açık havuz yer alır. 

Akdeniz’in gözde tatil beldesi Antalya, sayısız aktiviteleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatmaya devam ediyor.  Siz de bu eşsiz tatil deneyimini yaşamak için her şey dahil sistemli Antalya otellerini Holimax sitesinde bulabilir, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz.