Doğal güzellikleri, antik yapıları ve sahilleriyle ön plana çıkan bir şehir olan Antalya, hem bir deniz tatili yapmak hem de farklı aktivitelere katılmak isteyenlerin favori bölgelerinden biri olarak biliniyor. Hem deniz yoluyla hem de kara yoluyla ulaşım sağlayabileceğiniz bu nadide şehir, MÖ 2200’lü yıllara kadar uzanan köklü bir tarihe sahip. Etrafını çevreleyen antik yapı ve kentlerle farklı kültürlere ev sahipliği yaptığı bilinen Antalya’nın doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetmeye ne dersiniz?

saklikent

Antik Kentleri ve Saklıkent Kanyonu’nu Ziyaret Edin

Mavi ve yeşilin en güzel hallerini görebileceğiniz sahilleriyle deniz tatili yapmak isteyenleri buluşturan Antalya aynı zamanda geçmişte birçok uygarlığı ağırlamış bir kent. Etrafında bulunan antik kentlerle geçmişte Likya ve Roma gibi uygarlıkların yerleşim merkezlerinden biri olduğu düşünülen Antalya otellerinde konaklayarak eğlenceli bir tatil yaparken bölgenin antik tarihine de kısa bir yolculuk yapabilirsiniz.

Myra, Kekova ve Aspendos gibi farklı tarihi yapılara sahip olan antik kentleri gezerek şimdilerde yaz tatili için mükemmel bir seçenek olan Antalya’nın tarihini keşfetme şansı yakalayabilirsiniz. Özellikle Likyalıların hem sosyal hem de kültürel yaşamlarına dair izler barındıran bu kentler, muhteşem manzaralara sahip alanlar üzerine konumlanmış. Helenistik ve Bizans Dönemi’ne ait yapılara da rastlayabileceğiniz Antalya’nın antik kentlerinde turistik bir gezi yapabilirsiniz. 

Bir diğer yandan, Antalya ziyaretinizin olmazsa olmaz duraklarından biri olan Saklıkent Kanyonu da bu bölgenin en bilinen doğal güzelliklerinden. Muğla ve Antalya’nın sınır bölgesinde bulunan bu kanyonda etrafı keşfederken yerel sokak lezzetlerini tadabilirsiniz.

batik kent

Türkiye’nin Tek Batık Kentini Ziyaret Edin

Köklü geçmişi ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerini mest eden bir Antalya, elbette ki denizi ve sahiliyle de binlerce turistin ilgisini cezbediyor. Antalya’nın en ünlü rotalarından biri olan Kaş’ta Türkiye’nin tek batık kentini yakından görme şansı yakalayabilirsiniz. Kekova’da berrak bir denize eşlik eden tarihi kalıntılar ve yemyeşil ağaçlarla etkileyici bir yaz tatili deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kaleköy ile Üçağız arasında konumlanan bir ada olan Kekova’ya yalnızca deniz yoluyla ulaşım sağlanıyor. Doğal bir sit alanı olarak koruma altına alınan bu batık kentte dalış yapma imkanınız da bulunuyor. Türkiye’nin en popüler dalış merkezlerinden biri olan Kekova’da envai türde deniz canlısını görebilir ve hatta denizin içinde onlara eşlik edebilirsiniz.

Bu bölgede görülmesi gereken noktalarından olan Kaputaş Plajı da özellikle son yıllarda Antalya’yı popülerleştiren alanlardan. Gerçek bir Akdeniz havası soluyacağınız Kaputaş Plajı, oldukça geniş bir alana sahip. Yalnızca deniz yoluyla ulaşabileceğiniz bu plajda güneşi batırırken unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

eglenceli ve adrenalin dolu akti

Eğlenceli ve Adrenalin Dolu Aktivitelere Katılın

Ekstrem spor tutkunları için muhteşem bir aktivite olan Canyoning, Antalya ziyaretinizi unutulmaz kılacak bir diğer detay olabilir. Tırmanma, yüzme ve atlama gibi bedensel güç gerektiren hareketleri yapmanız gereken Canyoning, Antalya’da katılabileceğiniz en eğlenceli aktivitelerden biri. Kaputaş Kanyonu gibi birçok bölgede yapma şansı bulabileceğiniz Canyoning özellikle son yıllarda adrenalin tutkunlarının favori aktivitelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Hava koşulları ve gerekli ekipmanlar uygun olduğu takdirde yapabileceğiniz Canyoning’le farklı bir aktivite yaparken bu bölgenin eşsiz güzelliklerine daha yakından bakma şansı da yakalayabilirsiniz. Antalya’nın özel bir şehir olmasının bir diğer nedeni olan Likya yolunu yürümek de bu bölgeyi ziyaret ettiğiniz günlerde katılmak isteyeceğiniz oldukça eğlenceli bir aktivite.

Tüm bunlara ek olarak, Türkiye’de yamaç paraşütü yapabileceğiniz bölgelerden biri olan Antalya’da tüm Akdeniz’i binlerce metre yüksekten izleyebilirsiniz. Akdeniz Bölgesi’nin en özel şehirlerinden biri olan Antalya’yı Holimax’le yeni baştan keşfetmek için hemen yerinizi ayırabilirsiniz.

 

Yorum Yazın