Mavi Bayraklı Plaj Nedir?

44 ülkede faaliyet sürdüren Mavi Bayrak, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından başlatılan bir projedir. İkonik mavi bayrak ödülü;  marinalar ve sürdürebilir bir çevreyi destekleyen kumsala sahip plajlar için verilir. Mavi bayrak ödülüne aday gösterilen marinalar veya plajlar belli kriterler ölçütünde değerlendirilir. Bu kriterlerin içerisinde; suyun niteliği, plaj ve kumsal düzeni, can güvenliği ve  çevresel bilgilendirme çalışmalarının yönlendirilmesi, çevre yönetimi gibi özellikler bulunur. Bu kriterleri sağlayan plajlara ve marinalara, mavi bayrak ödülü verilir.

Turizm açısından oldukça önemli bir yere sahip olan mavi bayrak ödülü, tatilcilerin otel seçerken göz önünde bulundurduğu kriterler arasında yer alır. Pırıl pırıl ve tertemiz denizi sayesinde Antalya’da mavi bayrak ödüllü birçok plaj bulunuyor. Bu sayede Antalya’da sürdürülebilirliğe katkı sağlayan mavi bayrak ödülüne sahip plajların bulunması misafirlerin yoğun ilgisini çekiyor

Antalya’nın Mavi Bayraklı Plajları

Kalkan Halk Plajı:

kalkan halk plaji

Berrak ve serin bir denize sahip olan Kalkan plajı, Antalya’da mavi bayrak ödülüne sahip plajların başında geliyor. Diğer bir adıyla Belediye Halk Plajı; küçük çakıl taşlara sahip kumsalı, temiz ve bakımlı olan plajıyla tatilcilerin en gözde mekânı arasında bulunmakta. Sakince güneşlenip denizin tadını doyasıya çıkarmak isteyenler için Kalkan halk plajı oldukça uygun bir seçenek. Balıklarla birlikte yüzme fırsatına sahip olduğunuz bu plajda, ücretsiz otopark hizmeti de sunulmakta. Ayrıca plaj içerisinde bulunan şezlong ve şemsiyeleri belli bir ücret karşılığında kiralayabilme imkânına sahipsiniz. Kalkan halk plajına, şehir içinde bulunan toplu taşımalarla veya özel aracınızla kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Damlataş Halk Plajı

damlatas halk plaji

Alanya Kalesinin eteklerinde yer alan Damlataş halk plajı, Damlataş mağarasının tam önünde yer alıyor. İnce ve temiz görünümlü kumuyla göz alıcı bir güzelliğe sahip olan plaj, oldukça geniş bir kumsala sahiptir. Ayrıca plajın arka kısmına konumlandırılmış birçok otel de yer almakta. Dilerseniz bu otellerde konaklayarak mavi bayraklı Damlataş plajında denizin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Patara Plajı

Dünyanın en güzel plajlarından biri olarak bilinen Patara plajı, Patara Antik Kentinde yer alıyor. Kaş’ın Gelemiş köyü sınırların içerisinde bulunan Patara plajı, dünyanın en uzun plajı unvanına sahiptir. Bu özelliğiyle yerli, yabancı birçok turistin Antalya’da en sık tercih ettiği plajlar arasında geliyor. Açık bir deniz olduğundan dolayı dalgalı bir denize sahiptir. Rüzgarlı bir bölge olduğundan dolayı rüzgar sörfü yapmaya oldukça elverişli plajlar içerisinde yer alan Patara plajı, sörfçülerin de tercih ettiği bir nokta.  Kaş ilçe merkezinden kalkan toplu taşıma araçlarıyla plaja ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca plaja giriş ücretlidir ve bu ücretler Patara Antik Kenti girişinde alınmaktadır.

Kleopatra Batı ve Doğu Halk Plajı

Kleopatra Bati ve Dogu Halk Plaj

Alanya’nın tarihi yarımadası olarak bilinen Damlataş halk plajının sonunda yer alan Kleopatra plajı oldukça ünlü bir plajdır. Altın renkli kumlara sahip olan bu plaj, denizinin olağanüstü güzelliği ve büyüleyici manzarasıyla da oldukça dikkat çekmektedir. Mavi bayraklı plajlar içerisinde yer alan Kleopatra Batı ve Doğu halk plajına ücretsiz bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Ayrıca plaj içerisinde bulunan büfelerde de ihtiyacınız olabilecek her türlü malzemeye ulaşabilme imkanına sahipsiniz.

Finike Gökliman Plajı

Girişlerin ücretsiz olduğu Gökliman plajı, Antalya’nın Finike bölgesinde bulunuyor. Mavi bayrak ödülüne sahip olan bu plaj, sessiz ve sakin bir ortama sahiptir. Bu özelliği sayesinde Gökliman plajı, çocuklu ailelerin uğrak noktaları arasında bulunur. Finike Gökliman plajında; şezlong, şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı belli bir ücret karşılığında karşılayabilir; plaj içerisinde bulunan kafe ve restoranlarda karnınızı doyurabilirsiniz.

 

Yorum Yazın