Antalya’nın meşhur mutfak kültürü ile tanışmaya hazır mısınız? Çok lezzetli ve sağlıklı Akdeniz mutfağı, zengin menüleriyle misafirlerini bekliyor. Bu lezzet turunu, Holimax güvencesi ile satın alacağınız tur paketleri ile yapabilirsiniz. Akdeniz ikliminin besinlerinin yer aldığı Antalya’nın meşhur lezzetleri, Arap ve Afrika mutfaklarından etkiler taşır. Bölgede uzun yıllardır yaşayan Yörük kökenli kişiler de bu lezzetlerin gelişmesinde önemli yer tutmuştur. Şehrin bir kıyı kenti olmasından kaynaklanan sebeplerle deniz mahsülleri vazgeçilmez lezzetler arasında yer alır. Tahinli piyaz, Yörük kebabı, Alanya bohçası ve haluşka gibi ünlü lezzetlerle “Antalya’da nerede, ne yenir?” sorusunun cevabını içeriğimizde sizlerle paylaştık.

Antalya Piyazı

Antalya bölgesine ait olan meşhur piyaz, özellikle köftelerin olmazsa olmaz tamamlayıcısıdır. Bu kent dışında çok fazla rastlayamayacağınız bir tarife sahip olan Antalya piyazı, “Antalya’da ne yenir?” sorusuna ilk verilen cevaplardan biridir. Bu eşsiz lezzetin ayırt edici özelliği ise tahinli olmasından geçer. Köfte ile birlikte tercih edilen bir lezzet olan piyaz, hızlı bir şekilde hazırlanır. Peki, Antalya piyazı nerede yenir?  Bu soruya Antalya’da yer alan meşhur köfteciler yanıtını verebiliriz.

Sedik Aşı

Antalya’nın meşhur lezzetleri arasında öne çıkan bir diğer yemek sedik aşıdır. Başlangıç olarak tüketilebilecek bu çorba, özellikle Akseki bölgesinde meşhurdur. Yapımı kolay olan sedik aşı, yemek konusunda size zaman kazandırabilir. Kolay ve hızlı hazırlanan bu çorba; salça, biber ve bulgur ile hazırlanır.

Yörük Kebabı

Meşhur Antalya yemeklerinden biri olan Yörük kebabı, bölgenin önemli lezzetlerinden biridir. Tadı ile hem yerli hem de yabancı turistleri hayran bırakan Yörük kebabı, Antalya’nın meşhur lezzetleri arasında öne çıkar. Bu lezzet; kuzu eti, yufka ekmeği ve süzme yoğurt birleşiminden oluşur. Ana yemek olarak tercih edilebilen Yörük kebabı, yapım olarak diğer yemeklere görece daha zahmetlidir. Yapımı biraz emek gerektiren bu lezzet, emeğinize enfes bir tat ile yanıt verir.

Hülüklü Çorba

Antalya’da ne yenir? Bu soruya çok zengin seçenekler sunan Antalya, çorbaları ile de öne çıkar. Kentte birçok farklı çorba çeşidini bir arada bulmak mümkündür. Çorba zenginliği ile popüler olan Antalya mutfağında, en çok tercih edilen çorbalardan biri de hülüklü çorbadır. Yörede “gülüklü çorba” olarak da bilinen bu lezzet, düğünlerde sıkça yapılır. İçinde birçok farklı malzeme yer alan bu çorba, eşsiz lezzet ve besleyicilik sunar. Eşsiz lezzet sunan hülüklü çorba, Antalya’nın meşhur lezzetleri arasına girmeyi başarmış tatlardan biridir.

 

Hem tadı hem de görünüşü ile iştah açan ve genellikle özel günlerde servis edilen hülüklü çorba, Antalya’nın Alanya ilçesinde popülerdir.

Alanya Bohçası

Antalya’nın meşhur lezzetleri arasında yer alan Alanya bohçası, krep hamurlarının içinin doldurulması ile yapılır. İçine konulan harca göre kahvaltı ya da akşam yemeğinde tercih edilebilecek bu yemek, sebze ağırlıklı hazırlandığında kahvaltı için enfes bir tat sunar. Eğer yemeğinizi dolma iç harcı ile hazırlamak isterseniz, lezzetli ve gösterişli şekilde akşam yemeğinin gözdesi olmayı başarır. Yöre halkı tarafından akşam yemekleri için genellikle kuzu etinin yer aldığı iç harçlar hazırlanır.

Haluşka

Haluşka, bölgenin en popüler ve ilginç yemeklerinden biridir. Mantı hamurundan yapılan bu yemek; karabiber, soğan ve kıyma gibi malzemeler ile tatlandırılır. Önce kaynar suda daha sonra soğuk suda pişen bir mantı çeşidi olan haluşka, yoğurtlu ve salçalı soslar ile tüketilir. Antalya’nın meşhur lezzetleri arasında öne çıkan bu lezzeti, bölgeye yapacağınız ziyaretler sırasında mutlaka tatmalısınız.

Antalya’ya yapacağınız lezzet seyahatinde en zengin seçenekler için Holimax’i tercih edebilir, bu eşsiz lezzetleri deneyimleyebilirsiniz.