Tatil bölgesine ulaşmak için bir sürü araç sıralanabilir. Özellikle uçak, hızı ve zamandan tasarruf konusunda tatilcilerin ilk seçeneği. Ama kendi aracınız ile bir yere gitmenin tadı her zaman farklıdır. İşte araba yolculuğunu keyifli hale getirebilecek birkaç öneri.

UZUN YOL ÖNCESİ ARAÇ BAKIMI

Yolda tatsız sürprizlerle karşılaşmamak için arabanızın bakımını yola çıkmadan önce yaptırmanız çok önemli. Başta klima, direksiyon, pedallar, motor kontrolünü es geçmemeye dikkat edin. Yanınıza yedek lastik, acil durum çantası ve yangın tüpünü de mutlaka alın. Bir aksilik anında yol yardımın telefon numarasını bir yere not edin. 

ŞARKI LİSTESİ

Uzun yollarda dinlenecek şarkıların albümleri bile yapıldı. Bu nedenle uzun yol şarkıları kaliteli bir yolculuk için ruhsal olarak oldukça önem taşıyor. Sakin, dingin bir yolculuk için boş vaktinizde bir playlist hazırlayın. Gece ve gündüz yolculukları için farklı müzikler seçmeye özen gösterin.

YOL ATIŞTIRMALIKLARI

Kuru kuru bir yolculuk hem sıkıcı hem de düz bir karar olur. Özellikle araç kullananların sadece yola kilitlenmesi de dikkat dağınıklığı yapar. Bu nedenle yolcular mutlaka şoför için küçük atıştırmalıklar hazırlayarak ara ara bir şeyler yemesini sağlayabilir. Çikolata, kuruyemiş hatta çay seyahat edenleri mutlu edecektir.

GİYİM KUŞAM

Yaz kış gideceğiniz yerin hava koşullarına göre bavulunuzu yapmak en doğrusu. Ancak yol durumunu da unutmamak lazım. Yazın bile ne kadar sıcak olursa olsun ani bir hava değişimini göz önüne almak lazım. Bu nedenle arka koltuğa uzun kollu bir hırka ya da sweat atmak önemli. 

RAHAT AYAKKABI

Uzun yolculuklarda şoför dışında ayakkabısıyla oturan pek fazla kimse olmuyor. Eğer araç kullanacaksanız rahat bir spor ayakkabı tercih edebilirsiniz. Arabayı kullanmıyorsanız yazın bir terlik bile sizi rahat ettirebilir. Ama yanınızda mutlaka bir bez ya da spor ayakkabı olmalı. 

YANINIZDA BİRİ OLSUN

CoPilot uzun yolculuklarda can simidi gibidir. Yanınızda birinin olması araç sürerken dikkatinizi toplamanızı sağlar ve isteklerinize hemen yanıt verir. Hem araba kullanıp hem playlisti yönetmeniz, bir şeyler yemeniz hatta su içmeniz bile oldukça risklidir. Bu nedenle size yardımcı olması açısından copilota oldukça iş düşüyor.

MOLA VERİN

Gideceğiniz yere bir an önce varmak istemeniz gayet doğal ancak hem sizin hem de araçtakilerin mola vermeye hakkı var. Bu nedenle uygun tesislerde ya da ceplerde durup yiyecek, içecek ya da tuvalet ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Elinizi yüzünüzü yıkayın ve biraz araçtan uzaklaşın. Böylece bir sonraki molaya kadar daha zinde ve dingin olabilirsiniz.

BOL SU İÇİN

Bütün bir yol boyunca aynı şekilde oturmak vücudu yorar. Üstüne üstlük fazla yemek yedikten sonra hareket etmeden aynı pozisyonda durmak mideyi rahatsız edebilir. Bu nedenle kolay sindirilebilir içecek olan su içmeyi ihmal etmeyin. Tuvalet ihtiyacınız olsa da su içerek vücudunuzu hareketlendirebilir ve kan akışınızı kontrolde tutabilirsiniz.

UYKU

Gece yolculuk yapmak varacağınız yere zamanında gitmek ya da yolların daha sakin olmasından ötürü cazip gelebilir. Eğer gece yolculuğu seviyorsanız uykunuzu iyi almanız çok önemli. Bir önceki gün mümkün olduğu kadar erken yatın ve çantanızı önceden hazırlayın. Uykunuzu iyi almış olmanız hem sizin hem de araçta taşıdığınız kişilerin can güvenliği açısından oldukça büyük bir önem taşıyor.

Siz de tatilinizi önceden planlamak ve otel seçimi yapmak isterseniz Holimax sizi bekliyor. Dilediğiniz oteli seçebilir ve hızlı bir şekilde rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.