Assos tartışmasız çok güzel bir tatil rotası ve gezi durağı. Köklü geçmişi, büyüleyici güzellikteki koyları, zeytin ağaçları, kendine has mutfağı ve doğal dokusuyla Assos, denizi ve doğayı sevenlerin vazgeçilmez adreslerinden birisi. 

Bilinen bir lokasyon olmasına rağmen alabildiğine dingin bir ortama sahip olan Assos’ta ruhunuzu dinlendirecek harika bir tatil geçirebilirsiniz. 

Assos nerede diyenler için hemen açıklayalım. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı bir köy olan Assos ya da diğer adıyla Behramkale, akşam gün batımında kızıla çalan bir renk alan Athena Tapınağı ile salaş kahvelerinde yudumlayacağınız bol köpüklü kahveleri ile ve tatlı bir anıya dönüşecek daha pek çok detayı ile gönlünüzü çelecek kadar güzel bir coğrafya.

Midilli Adası’nın karşısında yer alan Assos sadece yaz mevsiminde değil yılın her mevsiminde ziyaret edilecek kadar güzel ve dinlendirici bir karakteristiğe sahip. 

Burada deniz mahsullerinin en tazelerini, mezelerin ve otların en lezizini yiyebilir, otlu gözleme ve mantı gibi geleneksel lezzetleri de tadabilirsiniz.

Assos tatilinizde kusursuz ve konforlu bir konaklama için Holimax sitesinin Assos Otelleri sayfasını inceleyebilir ve dilediğiniz otelden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Assos Gezilecek Yerler Rehberi

Assos gezilecek yerler açısından son derece zengin bir rota. Burada denize girmek kadar bölgenin kadim tarihi ile de tanışabilirsiniz. İşte Assos’un en önemli noktaları.

behramkale koyu assos

Behramkale Köyü

Antik kentin eteğinde yer alan Behramkale köyü, dar sokakları, taş evleri, köy kahvesi ve çiçekli pencereleri ile son derece şirin ve cazip bir bölge. 

Assos Antik Kenti 

Behramkale köyünden başlayıp denize kadar uzanan Assos Antik Kenti Roma Dönemi’ne ait antik tiyatro, agora, mezar yapıları ve Athena Tapınağı ile görülmeye değer. Sadece zirvedeki bölümlerin ziyarete açık olduğu antik kentten özellikle gün batımını izlemek büyük bir keyif.   

assos antik liman

Antik Liman

Antik çağlardan bugüne kadar gelen liman etrafında konumlanan balık lokantaları, kayıklar, pansiyon ve butik otellerle Assos’taki en cazip noktalardan biri. Liman bölgesinde denize girebilir ve Assos’un serin sularında kulaç atabilirsiniz.    

Assos’ta Denize Girilecek Yerler

Assos’un serin ve berrak sularında pek çok yerde denize girebilirsiniz. 

assos kadirga koyu

Kadırga Koyu 

Cam gibi berrak deniziyle ünlü olan Kadırga Koyu Behramkale köyüne oldukça yakın bir lokasyonda yer alıyor. Denizin, güneşin ve huzurun buluşma noktası olan Kadırga Koyu’nda kulaç atmanın yanı sıra plaj bandında yürüyüş yapabilir ve vaktin nasıl geçtiğini anlamaksızın harika saatler geçirebilirsiniz.  

Yeşil Liman

Korubaşı köyü yakınında yer alan Yeşil Liman’ın tertemiz sularında yüzmek size apayrı bir keyif vadediyor. Zemini taşlık olan limanın dupduru sularında eşsiz bir yüzme deneyimi yaşayabilirsiniz. Şemsiye ve sandalye gibi plaj malzemelerinizi de beraberinizde getirirseniz uzun ve keyifli saatler sizi bekliyor demektir.

assos sivrice koyu

Sivrice Koyu

Assos’un berrak ve taşlık denizinin keyfini çıkarabileceğiniz noktalardan biri de Sivrice Koyu. Merkeze ortalama 30 dakikalık bir mesafede yer alan Sivrice Koyu, çam ağaçlarıyla kaplı ve doğanın kalbine dokunabileceğiniz güzellikte bir bölge. 

Sokakağzı Koyu

Dibi kumluk plaj ve koyları seviyorsanız Sokakağzı Koyu onlardan birisi. Tertemiz sularıyla öne çıkan Sokakağzı Koyu hareketli ve enerjik yapısıyla öne çıkıyor. Burada eğlenebilir, denizin tadını çıkarabilir ve yorgunluk atabilirsiniz. 

assos babakale akliman koyu

Babakale Akliman Koyu

Assos’un merkezine 45 dakika mesafede yer alan Babakale Akliman Koyu diğer koylara göre daha sığ olan denizi ve kum zemini ile küçük çocuğu olan aileler tarafından sıklıkla tercih edilen bir koy. Sakinliği tercih edenler için son derece ideal bir nokta olan Babakale Akliman Koyu’nda Assos’un karakteristik berrak denizinin tadını çıkartabilirsiniz.

Sadece deniziyle değil, tarihi birikimi, doğal ve bakir coğrafyası, popüler olsa da dinginliğini yitirmeyen ortamı, kendine has lezzetleri ile Assos mutlaka gidilip görülmesi gereken bir lokasyon. 

 

Yorum Yazın