Balayı tatili elbette tatil türleri arasında apayrı bir yere sahiptir. Aşk ve sevgi bağlarının güçlenmesine vesile olan duygu yüklü anılar balayı tatilinde yaşanır da diyebiliriz. Organizasyon ne kadar iyi yapılırsa balayı tatilinin kusursuz geçmesi de o kadar kolaylaşır.

Balayı tatili planı yapmadan önce yazımızdaki püf noktalarını ve tüyoları okumanız kafanızdaki birçok soru işaretinin çözülmesini sağlayacaktır. Listedeki uyarıları dikkate aldıktan sonra balayı tatili için sorun yaşama olasılığınız kalmayacak, hiç merak etmeyin.

balayi otelleri arasinda secim n

Balayı Otelleri Arasından Seçim Nasıl Yapılmalı?

Balayı otelleri konusunda araştırma yapmaya başladığınızda karşınıza sayısız seçenek ve farklı içerikler sunan birçok alternatif çıkar. İsteklerinizi karşılayacak, size en uygun ve kaliteli oteli, en uygun fiyata bulmak için şunlara dikkat etmeniz iyi olur:

  •         Balayı tatili hayalini kurun, aklınızda canlanan görüntülere göre otel konseptini belirleyin. SPA otelleri, denize sıfır oteller, butik oteller, şehir otelleri, bungalov oteller gibi başlıklar size fikir verecektir.
  •         Bütçenizi belirleyin ve indirimlerden yararlanmak için önceden rezervasyon yaptırın.
  •         Rezervasyon yaptırmadan önce kampanyalara da göz atın. Böylece ekstra indirim hakkı kazanabilirsiniz.
  •         Balayı otelleri arasından seçim yaparken hangi hizmetlerin ödemenize dahil olduğunu, nelerin ekstra ödeme gerektireceğini mutlaka hesaba katın.
  •         Balayında yeme içme konusunda düşünmemize gerek kalmasın diyerek direkt her şey dahil oteller listesinden seçim yapmayın. Balayı tatilinizde damağınızı da şenlendirecek otelleri tercih edin ve çevredeki lezzet duraklarını da araştırın.
  •         Otel rezervasyonu öncesinde mutlaka yorumlara göz atın.
  •         Otel seçimi yaparken çevrenizde daha önce balayı tatiline çıkmış çiftlerden öneriler alın.
  •         Otele nasıl ulaşıldığını araştırın, gerekirse araç kiralama işlemlerini önceden yapın. 

balayi oteli icin olmazsa olmazl

Balayı Oteli için Olmazsa Olmazlar Nelerdir?

Hani derler ya insan bir kere evleniyor, balayı tatili için de çoğu insan için aynı söz geçerlidir, balayı tatili de bir kere yapılır. Bu yüzden balayı oteli seçimi ve otelin hayalinizdeki tatili yapabilmeniz için uygun niteliklere sahip olması çok önemlidir. Yazımızın bu bölümünde, otel özelliklerine dair olmazsa olmazlarınızı belirlemede size yardımcı olacak ipuçları vereceğiz.

Balayı oteli denince akla romantik anların etrafta salındığı bir görüntü geliyor olsa da bazı oteller hem balayı otelleri hem de aile oteli kategorisinde bulunabiliyor. Yani eşinizle el ele sahilde gezerken aranızdan hızla geçen çocuklar olabilir. Bu yüzden seçeceğiniz otelin yetişkin dostu oteller kategorisinde olmasını tercih edebilirsiniz.

Balayı otelleri, balayı çiftlerine özel hizmetleri için özel fiyat politikası uygulayabiliyor. Bu hizmetlerin içeriğini iyi incelemenizi öneririz. Belki de bunun için ayıracağınız bütçeyi baş başa dışarıda vakit geçirmek için harcamak size daha cazip gelebilir.  

Diyelim tam istediğiniz gibi bir balayı oteli buldunuz, erkenden rezervasyon yaptırınca da gayet uygun fiyata geliyor, her şey kulağa harika geliyor değil mi? Dikkat etmeniz gereken son bir nokta olduğunu hatırlatalım. Balayında tamamen otelde, izole bir tatil hayal ediyor olsanız bile diyelim ki canınız sıkıldı ve dışarı çıkmak istediniz. Çevrede gidilecek hiçbir yer olmadığını görmek üzücü olur değil mi? İşte, tam da bu yüzden otel rezervasyonu öncesi otelin çevresi ile ilgili de araştırma yapmayı unutmayın.

Tüm bilgiler, tüyolar ve ipuçlarından sonra sıra geldi bu yazının ışığında en doğru balayı otelini nasıl bulacağınıza! Holimax üzerinden balayı otelleri kategorisinde Türkiye’nin dört bir yanındaki en güzel seçeneklere ulaşabilir, avantajlı fiyatlarla hemen rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Aşkınız daim, sevgi bağlarınız hep güçlü olsun!

 

Yorum Yazın