Marmara ve Ege’nin kesişiminde yer alan Balıkesir iki bölgenin de kültüründen ve özelliklerinden etkilenen bir yer ve tatilciler için de sevilen şehirler arasında yer alıyor. Her yaz yüz binlerce turistin ziyaret ettiği Balıkesir’de hem deniz, kum, güneş tatili yapmak hem de doğal güzelliklere ve tarihi yerlere doğru mini turlara çıkmak mümkün. Balıkesir tatili denince tabii ki Balıkesir lezzet durakları ile ilgili de bilgi sahibi olmak gerekiyor. Haydi, yazımızda bu konunun detaylarına geçelim…

ayvalik mekanlari

İster Samimi İster Sinematografik Ayvalık Mekanları

Babam ve Oğlum filminin çekildiği Sural Çiftliği hem yaz hem de kış için Balıkesir’de kahvaltı yapmak için harika bir seçenek oluyor. Serpme kahvaltıda sunumlar da seçilen ürünler de oldukça kaliteli diyebiliriz. Ayvalık’ta Balıkesir tatili yapıyorsanız burada uzun uzun kahvaltı edebilirsiniz.

Kahvaltı için daha butik mekanlar arıyorsanız; Macaron Çikolata Kahve, Magna Coffee & Roastery, Paleo, Kaşmira Cafe, Pino Ayvalık gidebileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

Ayvalık’ta yeme içme mekanları araştırması yaparken karşınıza mutlaka Ayvalık tostu da çıkar! Buraya gelmişken tost yemeden olmaz. Hacıoğlu Aşkın Tost Evi, Mesut Büfe, Avşar Büfe, Sultan Fast Food, Sürçam Tost Evi, Tadım Tost Evi en leziz sunumları yapan yerler arasında bulunuyor. Tost seçeneğini kahvaltı öğünü olarak da değerlendirebilirsiniz.

Günü geceye bağlarken Ayvalık’ta rakı balık keyfi yapmak oldukça keyiflidir. Girit mezeleri ile süslü sofrada leziz sohbetler uzar gider… Tik Mustafa’nın Yeri, Cafe S, Tamam Meyhane, Midi Café Bistro gidebileceğiniz hoş seçenekler arasında yer alıyor.

cunda yeme icme 

Tadı Bambaşka Cunda’da Yeme İçme Yerleri

Balıkesir’i tatil yeri olarak seçtiyseniz Ayvalık’tan başka gideceğiniz yerlerden biri de tabii ki Cunda’dır.

Gündüz Karadeniz Pastanesi’nde lor tatlısının, gündüz Adamis’te ev yemekleri molası vererek Balıkesir yemeklerini, akşam Son Vapur’da meyhane akşamında simit, balık lokumu ve beğendili ahtapotu afiyetle deneyebilirsiniz.

Hava karardığında Cunda’da nereye gitsek diye karar veremediyseniz hemen hoş alternatifleri sıralayalım… Ege otlarına doymak ve keyifli bir akşam geçirmek için Deniz Restoran’ı, deniz üzerinde iskelede yemek yemek için Teos Restoran’ı, mezede mükemmeli arıyorsanız Lal Girit Mutfağı’nı tercih edebilirsiniz.

Cunda yeme içme mekanları ile ilgili bilgi sahibi olduk ama şöyle ağzımızı gerçekten tatlandırmak istersek nereye gidelim diyen tatlı tutkunları da mutlaka vardır. Dondurmacı Cemal, Lokma İmparatoru Saki ve Taş Kahve sizi bekliyor! Nelerin meşhur olduğu isimlerden belli oluyordur zaten.

edremit restonlari

Kaz Dağlarının Eteklerinde Edremit’in En İyi Restoranları

Bol oksijenli, nefes açan bir tatil hayal ediyorsanız Türkiye’de gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri de Kaz Dağları eteklerinde bulunan Edremit’tir. Akciğerleri doyurma garantisi aldık peki mideyi doyurmak için en iyi Edremit restoranları nereler dediğinizi duyar gibiyiz.

Türkiye’de esnaf lokantası kültürüne hepimiz aşinayız. Kimi lokantalar bu kategoride sadece hızlı ve ucuza ürün çıkarmaya çalışırken, gerçekten lokantaya bağlı müdavimleri olan esnaf lokantalarının yeri apayrıdır. İşte, onlar arasında bir örnek olarak Bahar Lokantası’nı gösterebiliriz. Menü mevsimlik olarak değişmekle birlikte şu tatları restoranda yakalarsanız kaçırmayın; havuç tarator, cevizli kısır, yoğurtlu patlıcan, taş fırında sura, keşkek, ciğer sarma, taş fırında kokoreç, kuzu kavurma, kuzu etli bamya, taş fırında kuzu/oğlak, edremit ev baklavası.

Türkiye’nin başarılı kadın girişimcilerinden olan Nermin Hanım’ın kurduğu Nermin Hanım’ın Çiftliği, zeytinlikten gelen doğal ürünlerden satın alabileceğiniz ve doğal besinlerle donatılmış bir sofrada midenizi şenlendirebileceğiniz bir yer. Burası sadece mideye değil, doğal ortamıyla göze ve ruha da hitap ediyor.

 

“Yemek bahane tatil şahane!” diyorsanız tatilinizi planlamak için hemen Balıkesir otelleri listesine göz atmanızı tavsiye ederiz. Holimax ile en kaliteli otellerde en uygun fiyata rezervasyonunuzu hemen yapabilirsiniz!

 

Yorum Yazın