Ege’nin en popüler tatil beldelerinden biri olan Bodrum, özellikle yaz aylarında deniz tatili yapmak isteyen yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çekiyor. Hem eğlenceli hem de Türkiye’nin doğal güzelliklerini keşfedebileceğiniz bir tatil deneyimi yaşamak için harika bir tercih olacak bu beldede tatil yapmayı planlıyorsanız, sizin için hazırladığımız Bodrum akşamlarında gidilecek yerler listesine göz atmanızı tavsiye ederiz.

bodrum marine

  • Bodrum Marina

Bodrum’un özellikle yaz aylarında en kalabalık bölgelerinden biri olarak dikkat çeken marina, hem güzel bir akşam yemeği yemek hem de eğlenceli bir gece geçirmek için doğru bir tercih olacaktır. Ege mutfağına özgü lezzetleri, balık çeşitlerini ve dünya mutfağına ait tatları keşfedebileceğiniz birçok restoran bulunan Bodrum Marina’da akşam yemeğinden sonra deniz kenarında huzurlu bir yürüyüş yapabilirsiniz. Haziran ayıyla birlikte kalabalıklaşan bir belde olan Bodrum’da canlı ve dinamik bir atmosferle sizi karşılayacak Marina’ya bir gecenizi ayırmanızı öneririz.

bodrum barlar sokagi 1

  • Barlar Sokağı

Bodrum’u Bodrum yapan sokakların başında şüphesiz ki barlar sokağı geliyor. Yazlık kültürünün Türkiye’deki ilk temsilcilerinden biri olan Bodrum’un barlar sokağı da oldukça köklü bir geçmişe sahip. Uzun yıllardır yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Bodrum rotalarından biri olarak karşımıza çıkan barlar sokağında hem farklı kokteylleri tadabilir hem de eğlenceli bir akşam geçirebilirsiniz. Sıcak kanlı esnafı ve farklı müzik türlerinin harmanlandığı bir sokak olan barlar sokağı, Bodrum tatilinizin en unutulmaz duraklarından biri olmaya aday.

bodrum antik tiyatro

  • Bodrum Amfi Tiyatro

Bodrum’un tarihine daha yakından bakma fırsatı bulabileceğiniz Bodrum Amfi Tiyatro da eğlenceli bir akşam geçirebileceğiniz mekanlar arasında. Yaklaşık olarak 2400 yıllık bir tarihe sahip olan bu tiyatro eşsiz bir akustiğe ve yerleşim sistemine sahip. Yüzyıllardır bölge halkını konser, tiyatro ve etkinlerle buluşturan bu yapı Bodrum’un simgelerinden biri.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte etkinliklere başlayan bu açık hava tiyatrosunda sezon boyunca birçok sanatçı sahne alıyor. Bodrum tatilinizi unutulmaz kılmak için harika bir fırsat olacak amfi tiyatroya bir gecenizi ayırarak sevdiğiniz bir grubu veya sanatçıyı dinleyebilirsiniz.

1960’lı yıllarda yapılan restorasyonla birlikte 13.00 kişilik kapasiteye ulaşan Bodrum Amfi Tiyatro’da hem eğlenceli hem de huzurlu bir akşam geçirebilirsiniz. Tatiliniz boyunca kusursuz bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Bodrum otelleriyle mutlu anlarınızı çoğaltabilirsiniz.

bodrum yel degirmenleri

  • Yel Değirmenleri

  1. yüzyılda inşa edilen tarihi Yel Değirmenleri de Bodrum ziyaretinizde tatil planınıza ekleyebileceğiniz bölgelerden biri. Arabayla, bisikletle veya bir trekking yaparak ulaşabileceğiniz Yel Değirmenleri’nden muhteşem bir manzarayla birlikte Gümbet ve Yalıkavak’ı seyredebilirsiniz. Bodrum’un doğal güzelliklerine tepeden bir bakış atabileceğiniz Yel Değirmenleri’nde muhteşem anlar yakalayabilir ve bu anları bir fotoğraf makinesiyle ölümsüzleştirebilirsiniz.

Ege’nin muhteşem manzarası eşliğinde güneşin batışını seyredebileceğiniz Yel Değirmenleri, Bodrum tatilinizin en özel akşamlarından birine şahit olabilir.

uluslararasi gumusluk muzik fest

  • Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali

Bodrum’un en özel bölgelerinden biri olan Gümüşlük’te 2004 yılından beri düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’ni de bu listeye eklemezsek olmazdı. Yaklaşık 18 yıl önce küçük bir piyano festivali olarak başlayan bu etkinlik şimdilerde uluslararası ölçekte kendini kanıtlamış birçok müzisyeni ağırlıyor. Her sene neredeyse 30 farklı konsere ev sahipliği yapan bu festival yaklaşık olarak bir buçuk ay boyunca devam ediyor. Dünya’nın en uzun soluklu festivallerinden biri olarak bilinen Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’ne mutlaka katılmalısınız.

Holimax’le Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden biri olan Bodrum otellerinde hem eğlenceli hem de huzurlu bir tatil deneyimi yaşamak için hemen rezervasyonunuzu yaptırın.

Yorum Yazın