Balayı tatili için eğlencesi garanti bir yer arıyorsanız gönül rahatlığıyla Bodrum’u tercih edebilirsiniz. Yıllar yıllar önce sevimli bir sahil kasabasıyken artık yerli ve yabancı turistlerle dolup taşan Ege’nin gözde tatil beldesi Bodrum’un popülerliği yıllar geçtikçe katlanarak artıyor. Popülerlik arttıkça Bodrum otelleri hizmet kalitesi de aynı oranda yükseliyor. Yani Bodrum her açıdan tatilcileri memnun etmek için günden güne yıldızını daha da parlatıyor.  

Peki, Bodrum balayı otelleri arasından sizin için en doğru otele nasıl ulaşabilirsiniz? Yazımızda bu konuda izlemeniz gereken rotayı bulabilir, Holimax üzerinden tüm seçenekleri inceleyerek en uygun otelde hemen yerinizi ayırabilirsiniz.

Bodrum’da çift olarak gidilebilecek en güzel yerleri, mekanları ve balayı tatilini güzelleştirecek Bodrum gezisi tüyolarını da yazımızda bulabilirsiniz. Şimdiden, aşk dolu bir balayı tatili dileriz.

Bodrum’da Balayı Tatilinde Gidilecek Yerler ve Mekanlar

Bodrum balayı tatilinde gidilecek yerler nereleri olabilir sorusunun cevabı sizin beklentilerinize göre değişecektir.

Tatilden beklentiniz öncelikle deniz, kum ve güneş ise otelinizi denize sıfır oteller arasından seçebilirsiniz. Otelin plajı bize yetmez, güzel koyları keşfetmek istiyoruz da diyor olabilirsiniz. Size tavsiyemiz bir ATV kiralayıp kıyı şeridinden ilerleyip keşfe çıkmanız olur.

bodrum 1

Balayı tatiline gelmiş olabiliriz ama bu klasik tatilcilerin yaptığı gibi gittiğimiz bölgenin tarihi ve kültürel yerlerini gezmeyeceğimiz anlamına gelmez diyorsanız, Bodrum Kalesi, Su Altı Müzesi, Zeki Müren Evi ve Yel Değirmenleri’ni gezi duraklarınız arasına alabilirsiniz. Gün batımını değirmenlerde izlemenin romantizminizi katlayacağına eminiz. Antik Tiyatro’da bir konser de balayınıza denk gelirse değmeyin keyfinize.

Gün bittikten sonra geceye ulaştığınızda eğlence mekanlarında sabahlayacağınız bir balayı tatili hayal ediyorsanız merkezde ya da merkeze yakın otellerde konaklamanızı tavsiye ederiz. Gece hayatına geçiş yapmadan önce akşam yürüyüşünde Bitez Dondurmacısı’nda mandalina ve naneli çikolatalı dondurma yemeyi unutmayın!

bodrum

Merkezin kalabalığındansa kendi içinde özel bir kitlesi olan beldeler sizi çekiyorsa Gümüşlük, Gümbet ve Yalıkavak ilginizi çekebilir. Bu bölgelerin kendine özgü mini barları ve müdavimleri vardır.
 

Bodrum’un En İyi ve En Romantik Restoranları

Kalbe giden yolun mideden geçtiğini hepimiz biliriz. Bu bilginin ışığında balayı tatili tüyoları arasına Bodrum’un en romantik restoranları önerilerini koymasaydık olmazdı.

Torba’da bulunan Malva, günlük olarak özenle seçilen malzemelerle hazırlanan lokal lezzetlerin en kaliteli adreslerinden biridir. Gün batımında, muazzam bir manzarada hem midenizi hem ruhunuzu doyurmak, romantik bir akşam yemeği yemek ve belki yemek sonrası canlı müzikle günü kapatmak için Malva’yı tercih edebilirsiniz.

Restorancılık sektöründe dünya çapındaki kalitesini Bodrum’a taşıyan Otto, Bodrum’un en lüks mekanları arasında yer alıyor. Hafta sonu canlı müzik geceleri de olan mekanda balayı tatilinizde unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Sadece romantik bir akşam yemeği için değil tüm gün vakit geçirmek için plaj-restoran konseptli Naru Bodrum’u tercih edebilirsiniz. Demirbükü’nde doğa ile iç içe bir ambiyansta konforlu zamanların ve harika yemeklerin tadını eşinizle doyasıya çıkarabilirsiniz!

Bodrum’da Balayı Oteli Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Düşündünüz taşındınız ve balayı tatili için yönünüzü Bodrum’a çevirdiniz. Şimdi sıra doğru oteli seçmekte.

Bodrum balayı otelleri arasından sizin için en doğru seçimi yapabilmeniz için öncelikle nasıl bir tatil hayal ettiğinizi göz önünde bulundurmanız gerekir. Aramada filtreleme yaparken balayı otelleri seçeneğine mutlaka tıklayın ki sunulan özel balayı fırsatlarından faydalanmaya hak kazanın.

balayı tatili

Enerjisi yüksek, tüm gün eğlencenin devam ettiği bir tatil istiyorsanız merkezde ya da merkeze yakın otelleri seçebilirsiniz. Bodrum merkez otelleri listelerinden tercihinizi yapabilirsiniz.

Biz gezip tozup otelimize dönünce sakinlik istiyoruz diyorsanız Güvercinlik, Göltürkbükü, Gündoğan gibi daha sessiz ve serin yerler doğru tercih olacaktır.

Sahil kenarında, ateş başı muhabbetlere dahil olmaya açıksanız Gümüşlük’ün bohem ve modern havası sizi sarıp sarmalayabilir.

Bazı çiftler ise balayı tatili için Bodrum’u kaliteli hizmet garantisinden dolayı seçseler de aslında kıpır kıpır bir tatil yerine daha dingin zamanlara ihtiyaç duyuyor olabilirler. Siz de onlar arasındaysanız Akyarlar’ı seveceğinizi düşünüyoruz. Tabii ki otel seçiminde Bodrum otelleri arasından Bodrum yetişkin dostu oteller kategorisinden seçim yapmanız da iyi olur.

 

 

 

 

Yorum Yazın