Bodrum; huzur veren deniz kokusuyla, henüz keşfedilmemiş büyüleyici koylarıyla, geçmişin dokularını hissettiren tarihi yapıları ve eşsiz doğası ile hem yerli hem yabancı turistlerin gönlünde ayrı bir yere sahiptir. Yılın her mevsiminde ziyaretçilerini, mavi kapı ve pencerelerin göze çarptığı kireç kaplı beyaz taş evleri ile karşılar. Kendine has bir dokusu olan ilçe, herkesin yaşam tarzına göre seçebileceği yerleri ile akıllardan silinmeyecek bir tatil deneyimi yaşatır. Sessizliğin içindeki huzuru arayanları Gündoğan Koyu ile karşılayan Bodrum, hareketli yaşam tarzını benimseyen özgür ruhlara Barlar Sokağı ile ev sahipliği yapar. Bodrum’un sunduğu güzellikleri ve görülmeye değer yerlerini belirli kalıpların içerisine sıkıştırmak mümkün olmamakla birlikte, mutlaka görülmesi gereken yerler için birkaç tavsiyede bulunulabilir;

  • Bodrum Kalesi
  • Aya Nikola Kilisesi
  • Mausoleion Anıt Müzesi
  • Zeki Müren Sanat Müzesi
  • Bodrum Antik Tiyatrosu
  • Bodrum Deniz Müzesi
  • Sualtı Arkeoloji Müzesi
  • Tavşan Adası
  • Orak Adası
  • Karaada
  • Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü
  • Karakaya Köyü
  • Barlar Sokağı
  • Pedasa Antik Kenti
  • Myndos Kapısı
  • Osmanlı Tersanesi

Ayrıca her biri doğa harikası olan beldeler ve koylar görülmeye değer yerler arasında yer alır. Gümbet, muhteşem gün batımı manzarası ile çiftlerin gözbebeğidir. Barlar Sokağı ile öne çıkan belde, her an ünlü bir sima ile karşılaşabileceğiniz gece kulüpleri ve eğlence merkezleri ile sizi hareketli bir hayatın içine çeker. En şık marinalar arasında yer alan Yalıkavak Marinası ise lüks dokuları yansıtır. Kaliteli restoranlar, birbirinden şık mağazalar ve alışveriş merkezleri turistlerin uğrak yeridir. Daha izole ortamlardan hoşlananlar ise; Mazı, Çökertme gibi sakin atmosferi içine çekebilecekleri yerleri tercih edebilir.

Yalıkavak, Antik Tiyatro ve Bodrum Kalesi

Yalıkavak, Bodrum’un en popüler beldelerinden biridir. Mekanları ve lüks atmosferi ile büyüleyen Yalıkavak’taki Marina, Sanatçılar Sokağı, Sandima Köyü ve Yel Değirmenleri mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Bölgenin simgelerinden biri olan Bodrum Kalesi’ne yürüyerek ve araçla ulaşmak mümkündür. Benzersiz manzarası ile adeta görsel bir şölen sunan bu kale, Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmaktadır. Hem manzaranın tadını çıkarabilir hem de müzeyi gezerek tarihi keşfetmeye başlayabilirsiniz. Antik Tiyatro ise görkemli yapısı ile tüm dikkatleri üzerine çeken turistik yerlerdendir. Göktepe Dağı’nın eteklerinde yer alır. Mitolojik karakterlerin burada yaşadığı olayları öğrenerek atmosferin farkını hissedebilirsiniz. Bodrum manzarasına sahip olan ve Klasik Çağ dönemlerinden günümüze ulaşan bu tiyatroda düzenlenen festival ve konserlere katılarak unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Tavşan Adası ve Orak Adası

Bodrum’un merkezi kadar adaları da oldukça meşhur ve gezmeye değer yerlerdir. Tavşan Adası da en bilinen adalarından biridir. Burası Gümüşlük Koyu’nda yer alır. Myndos Antik Kenti’nden bugüne ulaşmayı başaran bu ada Kral Yolu ile anakaraya bağlıdır. Ulaşımı ise hem çok ilginç hem de çok keyiflidir. Dilerseniz tekne ile adaya ulaşabilir, dilerseniz Kral Yolu’ndan dizinize kadar gelen su ile yürüyerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Orak Adası ise Bodrum Gezisi’nde olmazsa olmaz yerlerdendir. Mavi, berrak ve temiz denizi ile tüm gözleri üzerine çeviren bu ada, deniz altı yaşamının canlılığı ile de ilgi odağı haline gelir. Hem yüzmeyi hem de dalış yapmayı başka bir boyuta taşır. Adaya ulaşım için ise tekne kiralayabilir veya mavi yolculuk turlarına katılabilirsiniz.

Halikarnas Mozolesi ve Bodrum Deniz Müzesi

Kral Mausolos için yapılmış bir anıt mezar olan Halikarnas Mozolesi, Antik Dünyanın Yedi Harikası’ndan biridir. Günümüzde bir açık hava sergisi olarak turistlerin ziyaretini kabul eden bu görkemli eser, Bodrum’un merkezinde yer alır. Dolayısıyla ulaşımı da oldukça kolaydır. Turistlerin ilgi odaklarından biri olan bu mozole, kente tarihi ve büyüleyici dokusunu katar. Bodrum Deniz Müzesi ise gezilmesi en keyifli yerlerden biridir. Mavi Yolculuk’ta kullanılan teknelerin atalarını, tekne yapımcılığına dair eserleri, deniz kabuklarını, Cevat Şakir Kabaağaçlı’ya dair bölümleri görmeniz mümkündür.

Görülmeye Değer Yerlerden Gökçeler Antik Kenti ve Bardakçı Koyu

Bodrum’da tarihi dokusunu hiç kaybetmeden bugüne kadar gelmiş olan Gökçeler Antik Kenti her sezon binlerce ziyaretçi kabul eder. Pedasa Antik Kent olarak da bilinen bu yerin içinde taş mezarlar, çiftlik binaları, tapınaklar, saray kalıntıları gibi tarihi yapılar yer alır. Kazıların hala devam ettiği antik kent, içindeki yapılarla ziyaretçilere geçmiş yaşantılara dair ipuçları verir. Kent büyük bir kaya üzerine kuruludur ve ulaşım belli bir mesafeden sonra yaya olarak sağlanmaktadır. Güzergah tabelalar yardımı ile belirlenmiştir.

Tarih severlerin mutlaka görmeleri gereken antik kent Bodrum’dan 4 km uzaklıktadır. Farklı bir tatil deneyimi yaşamak isteyenler için muhteşem bir alternatif sunan Bardakçı Koyu, hem konaklamak hem de eğlenmek için oldukça idealdir. Eğlence merkezi Gümbet’e olan yakınlığı hareketli saatler geçirmenize imkan tanır. Sakin ve dalgasız denizi sayesinde güvenle yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu koy, günlük yat turlarında mutlaka uğranılan yerlerden biridir. Holimax üzerinden dilediğiniz bir konaklama yerini güvenle seçerek, Gökçeler Antik Kenti ve Bardakçı Koyu’ nun yanı sıra daha pek çok Bodrum güzelliğini görme şansını yakalayabilirsiniz.

Yorum Yazın