Ege Bölgesi’nin en popüler ve tercih edilen tatil beldelerinden birisi olan Bodrum, Muğla’nın 13 ilçesinden birisidir. Sadece Türkiye’de değil dünya çapında da tanınan ve rağbet gören Bodrum kendine has mimarisi, tertemiz plajları ve koyları, köklü tarihi, yerel lezzetleri barındıran mutfağı ve gezilip görülecek yerleriyle en önemli turizm merkezlerimiz arasında ön plana çıkar.

Antik çağdaki ismi Halikarnassos olan Bodrum, Halikarnas olarak da telaffuz ediliyor. Şehir Aziz Petrus’a adanınca Petrium adını almış. Zaman içinde Petrum, Potrum ve son olarak da Bodrum’a dönüşmüş.   

Bodrum sadece bir turizm beldesi olarak değil aynı zamanda gastronomi merkezi olarak da ünlenen destinasyonlardan birisi. Buraya geldiğinizde yöreye has lezzetleri de mutlaka tadarak tatil keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.

Tatilinizi Bodrum’da yapmayı planlıyorsanız konaklama için Holimax sitesindeki Bodrum otelleri sayfasından zevkinize göre bir konaklama seçeneği belirleyebilirsiniz.

Bodrum Yarımadasında hem geçmiş dönemlerin izlerini bugüne taşıyan antik kalıntılar, hem sıcak, enerjik ve cıvıl cıvıl bir ortam hem de birbirinden lezzetli yemeklerden oluşan bir mutfak var. Bodrum koylarının çoğuna “yalı” deniyor. Bu bildiğimiz deniz kenarına inşa edilen ev anlamına gelmiyor. Buradaki anlamı koy ve sahil. Tıpkı Bitez yalısı ifadesinde olduğu gibi. 

bodrumda denizle bulusulacak nok

Bodrum’da Denizle Buluşulacak Noktalar

Bodrum 215 kilometre uzunluğundaki sahil şeridiyle pek çok koyu da içine alıyor. İrili ufaklı pek çok koyu ve plajıyla Bodrum’da denize girmek için çok sayıda alternatif var. Tatilinizi Bodrum’da yapmayı planlıyorsanız vereceğimiz listedeki seçenekler işinizi kolaylaştırabilir. İşte Bodrum’da denize girilecek en güzel yerler…

yaliciftlik kargicak koyu

  • Yalıçiftlik Kargıcak Koyu

Bodrum’daki en güzel koylardan birisi olan Yalıçiftlik, durgun ve dalgasız deniziyle, sakin ve bakir doğasıyla huzuru arayanlar için mükemmel bir kaçış noktası.  

golturkbuku cennet koyu

  • Göltürkbükü Cennet Koyu

Buraya boşuna Cennet Koyu dememişler dedirtecek bir doğası olan Göltürkbükü Cennet Koyu’nda dupduru denizin, sakin ortamın ve huzurlu dakikaların keyfini sürebilirsiniz. Tur teknelerinin de en çok yanaştığı bir koy olan Cennet Koyu ruhunuza işleyecek kadar güzel.

Yalikavak Kudur Koyu

  • Yalıkavak Küdür Koyu

Açıktan koyuya mavinin pek çok tonunu yansıtan, şık limanı, balık restoranları ve tertemiz deniziyle lüks bir ortam arayanların ideal adresi olan Yalıkavak Küdür Koyu Bodrum’da olduğunuzu sonuna kadar hissettirecek bir lokasyon. Özel plaj ve halk plajlarının da yer aldığı bu koy aynı zamanda arkeolojik sit alanı içinde yer alıyor. 

akyarlar karaincir koyu

  • Akyarlar Karaincir Koyu

Sığ ve dalgasız denizi bir yorgan gibi üzerinize çekebileceğiniz ve huzurdan gözünüzün başka hiçbir şeyi görmeyeceği Akyarlar Karaincir Koyu sığ deniziyle bilhassa yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için son derece ideal bir nokta. 

ortakent yahsi koyu

  • Ortakent Yahşi

Kalabalık ortamların enerjisini sevenlerdenseniz Ortakent Yahşi Koyu tam da size göre. Tertemiz denizi, kolay ulaşılabilir bir noktada oluşu ve doğal güzelliği ile Bodrum koyları arasında adı mutlaka geçiyor. 

Bodrum’da Denize Girilecek Sahiller

turgut reis sahili

  • Turgutreis

Turgutreis Bodrum Yarımadasının en batı ucunda yer alıyor ve her sezon bilinirliği biraz daha artarak alışkanlık yaratan bir rotaya dönüşüyor. Hatta öyle ki adeta Bodrum’dan bağımsız bir destinasyon halini almaya başlamış bile. Hareketli, sempatik ve mutluluk veren bir ortamı olan Turgutreis’de denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkartabilirsiniz.

kadikalesi sahili

  • KadıKalesi 

Turgutreis ve Gümüşlük arasında yer alan KadıKalesi berrak ve sakin deniziyle tercih edebileceğiniz bir alternatif. Denize atlamayı sevenler için iskelesi de bulunan KadıKalesi sahilinde huzurlu saatler geçirebilirsiniz.

gumusluk

  • Gümüşlük  

Bodrum’un en gözde bölgelerinden birisi olan Gümüşlük, dingin sahilleri ile tercih edebileceğiniz alternatifler içinde yer alıyor. Buranın taze balıkları ve restoranları oldukça ünlü. Sakin ve kentleşmenin olmadığı ortamlardan hoşlanıyorsanız rotanızı Gümüşlük’e çevirebilirsiniz.

Pusulanız bu sene Bodrum’u gösteriyorsa birbirinden avantajlı konaklama seçenekleri için Holimax Bodrum otelleri sayfasına göz atabilirsiniz.

Yorum Yazın