Egenin popülerliğini asla kaybetmeyen tatil noktalarından biri olan Bodrum 215 kilometre uzunluğundaki harika sahil şeridiyle çok sayıda koya ev sahipliği yapmaktadır. Bu uzun sahil şeridinde büyüklü küçüklü koyların bulunduğu Bodrum’da denize girebilmeniz için bolca seçeneğiniz bulunuyor. Birde bu seçenekler öyle sıradan değil, hepsi ayrı ayrı harika eşsiz birer koy.

Seneler öncesinin izlerini hala üzerinde taşıyan, güneşin bile çok farklı ışıldadığı ve doğal güzelliklerin bir bütün halinde bizlere miras olarak bırakıldığı doğa harikası bir yerdir Bodrum. Bodrumun güzelliğini anlatmaya ne şarkılar ne de şiirler yetmiştir. Ancak yaşamanız gerekir.

Hayal ettiğiniz tatili sorunsuz yaşamak için bu bölgede yapacağınız seyahati planlama yaparken kalacağınız yere de karar vermek Bodrum koyları araştırmak kadar önemlidir. Bunun için öncelikle bodrum koylarını araştırım sonra yaptığınız plana göre yakın konumda bir otel seçeneği kendinize bulabilirsiniz. Holimax’ın Bodrum Otelleri kategorisinden inceleyebilirsiniz.

Şimdi, sizler için hazırladığımız bodrumun en güzel koyları hakkında kısa bilgiler verelim.

En Güzel Bodrum Plajları

en guzel bodrum plajlari

Gece hayatının hız kesmeden devam ettiği Bodrum geceleri kadar gündüzleri de zaman geçirip hem denize girip hem de güneşin tadını gün boyu çıkarabilirsiniz. Büyük bir kısmı mavi bayrak ile tescillenmiş olan Bodrum koyları, bazıları hala bakir denilebilecek kadar iyi korunmuştur. Çoğu turistik ve popüler olan bodrum koylarının bazıları su sporları için ideal, bazıları ise huzurlu ve sessiz bir gün geçirmek için idealdir. Ailenizle veya arkadaş grubunuzla bodrum tatili planlayanlar için Bodrum’un en güzel koylarını derledik.

Turgut Reis

turgut reis

Bodrum’un en önemli yerleşim yeri olarak bilinen ve turizm merkezi olan Turgutreis, yarımadanın batı yakasında kalmaktadır. Karşısında sıralanan irili ufaklı tam on dört ada, peşi sıra Kos Adası’nın manzarasıyla Turgutreis’e ayrı bir keyif katıyor. Turgutreis ‘in koyunun güzelliğinin yanı sıra aynı zamanda Turgutreis ’in hafızalara kazanan günbatımı da tatilinize renk katıyor. Ayrıca burası Bodrum’un sayılı sörf noktalarından da biridir.

Yalıçiftlik

yaliciftlik

Gökova Körfezi’nin hemen girişinde bulunan Yalıçiftlik, Bodrum’da en güzel denizi olan koylardan biridir. Kızılağaç yolunu izleyerek ulaşabileceğiniz Yalıçiftlik, Bodrum’un henüz tam olarak keşfedilmemiş, tesis istilasına uğramamış koylarından olduğunu söyleyebiliriz. Burası rüzgâr alan bir koy olmamasına rağmen denizi yosunuz, dalgasız ve temizdir. İyi korunmuş ve imara tamamen açılmamış olmasından dolayı sakin bir ortama sahip bir avantaj yaratan Yalıçiftlik, çam ormanlarıyla çevrili olmasının büyüsüyle zamanı durduruyor.

Bitez

bitez

Benim için apayrı yeri olan Bitez, yaşanılası bir yer. İstanbul’da elde avuçta ne varsa hepsini satıp buraya yerleşmek isteyebilirsiniz.

Gümbet ’in hemen ilerisinde bulunan Bitez Koyu, en güzel koylar arasında ve yarım ay şeklinde upuzun bir kumsala sahiptir. Mandalina ağaçlarıyla da ünlü olan Bitez, Çökertme Türküsü ’ne bile konu olmuştur. Bodrum merkezden kalkan gezi teknelerinin de uğrak noktası olan bu yer aynı zamanda Bodrum’un en önemli sörf noktası olarak biliniyor. Denizi, yüzme durumu başlangıç seviyesinde olanlar için yeterli sığlıkta. Ayrıca biraz ilerlediğinde de yüzme keyfinizi gölgelemeyecek şekilde derinleşmektedir. Bitez ’in berrak ve soğuk denizinin keyfini sürdükten sonra, gün batımında hemen sahilin kenarındaki balık restoranlarına geçmenizi ısrarla tavsiye ederiz.

Bardakçı

bardakci

Bodrum merkez ile Gümbet arasında bulunan Bardakçı Koyu, Bodrum Marina’dan kalkan tekneler ile 5 dakika içerisinde ulaşabileceğiniz yakınlıkta Bodrum en güzel koyları arasında yer alıyor.. Antik çağlardan bu yana içme suyu kaynağı olmasıyla ünlü Bardakçı Koyu, eş zamanda su perisi Salmakis’in efsanesinin de ana vatanıdır. Sanat güneşimiz Zeki Müren’in en sevdiği koy olması sebebiyle de bir diğer adı da Zeki Müren Koyu olarak anılır.  Berrak denizlerin tutkulusu, maviye âşık olanlara özellikle tavsiye ediyoruz.

Bağla Koyu

bagla koyu

Bodrum merkeze 14 km uzaklıkta bulunan Bağlar Burnu’nun batısında yer alan Bağla Koyu, Bodrum’un kamp için en çok tercih edilen plajı olma özelliğine sahiptir.  Henüz tam anlamıyla keşfedilmemiş olması nedeniyle huzurun tam adresi diyebiliriz.

 

Yorum Yazın