Yer altı kaynakları açısından oldukça zengin ve bereketli bir ülke olan Türkiye, günümüzde sağlık turizminin başkentlerinden biri olarak kabul ediliyor. Özellikle son yıllarda yapılan otel ve tesis yatırımları ile birlikte her yıl binlerce turist ağırlamaya başlayan Türkiye’de sağlık turizmi için tercih edebileceğiniz birçok bölge bulunuyor.

Kaplıca sularının keşfedilmesiyle bu kaynaklara yakın alanlarda inşa edilen termal oteller, tatilde sağlıklı hissetmek isteyen herkes için oldukça uygun bir seçenek olabilir. Şifalı suları ve yer altı kaynaklarıyla ünlü olan illerimiz arasında gösterebileceğimiz Bursa da sağlık turizminin son yıllarda en popüler duraklardan biri olarak biliniyor.

Farklı konaklama ve otel alternatifleri bulabileceğiniz Bursa’da hem keyifli vakit geçirebilir hem de bu bölgeye has termal hizmetlerin tadını çıkarabilirsiniz.

yeralti kaynaklarindan cikan sul

Yer Altı Kaynaklarından Çıkan Sularla Şifalı Bir Tatil

Şehrin her köşesinde karşınıza çıkacak yeşil alanları, temiz havası ve sıcak kanlı insanlarıyla kendine has bir atmosferi olan Bursa, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanında yer altı kaynaklarıyla da oldukça ünlü. Uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu’na başkent olmuş bir şehir olan Bursa’yı hem tarihimize daha yakından bakmak hem de doğal güzelliklerini keşfetmek için ziyaret etmenizi öneririz.

Eğer Bursa’da kısa bir mola vermek için kararlıysanız da sizin için önerebileceğimiz bir konaklama alternatifi var. Sularının şifalı olduğuna inanılan şehirlerden biri olan Bursa, termal otel deneyimi yaşamak için harika bir seçenek. Oldukça lüks konaklama alternatifleri bulunan bu şehirde artan turist sayısıyla birlikte farklı konseptlerde birçok termal otel inşa edildi. Türkiye’nin sağlık turizmine büyük katkı sağlayan bu kentte termal otelde konaklayarak bölgenin kendine özgü ayrıcalıklı hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Sauna, masaj, yüzme havuzu, jakuzi ve Türk hamamı gibi  aktivitelere katılabileceğiniz termal otellerde sakin ve huzurlu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Ailenizle gitmek için uygun bir alternatif olan Bursa otellerinde su ile bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

termal otel secerken dikkat etme

Termal Otel Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Termal otel deneyimi yaşamak istiyor fakat seçim yaparken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğini bilmiyorsanız önerilerimizi dikkate almanızı öneririz. İlk olarak, termal otel seçimi yaparken seçeceğiniz tesisin ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi karşıladığından emin olmalısınız. Eğer kronik bir rahatsızlığınız varsa ve bu sebeple bir termal otel deneyimi yaşamak istiyorsanız gideceğiniz tesisin sizin rahatsızlığınıza yönelik bir hizmeti olup olmadığını araştırmanızı tavsiye ederiz.

Bir diğer yandan, konaklayacağınız termal otelin sağlığınız açısından güvenli olduğundan şüphe duymamanız gerekir. Acil müdahale birimi, doktor ve sağlık çalışanları bulunmayan bir termal otelde konaklamanız hayatınızı riske atabilir. Bu nedenle konaklayacağınız termal otelin imkanlarını iyice araştırmalısınız.

Termal otel seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise hijyen. Özellikle tüm otel müşterilerinin kullanımına açık olan ortak alanlarda otel yönetiminin son derece titiz ve hassas davranması gerekir. Mikropların ve bakterilerin çoğalma alanlarından biri olan havuzlarının sürekli temizlendiğinden ve dezenfekte edildiğinden emin olmadan otel seçimi yapmanızı önermiyoruz.

Termal otel seçiminde önem arz eden bir diğer mesele ise seçtiğiniz tesisin Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ruhsatlara sahip olması. Gerekli kontroller ve düzenlemelerden sonra verilen bu ruhsatlar, otelin termal hizmetler vermeye uygun olduğunu kanıtlayan yasal belgeler olarak kabul ediliyor. Bu nedenle Sağlık Bakanlığının onayladığı tesisler dışında bir tesiste konaklamak hem hayatınızı riske atabilir hem de beklentilerinizi boşa çıkarabilir. 

Türkiye’nin termal otel açısından en zengin bölgelerini bulabileceğiniz Holimax’le hemen rezervasyon yaptırabilir ve dinlendirici bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Yorum Yazın