Bursa’da Ne Yenir?: Bursa Mekan Önerileri

Türkiye’nin büyük şehirlerinden biri olan Bursa, tarihi ve kültürel zenginliklere ev sahipliği yapar. İskender kebabı ile ünlü olan Bursa mutfağı kendine has yemekleri ile dikkat çeker. Bursa mutfağı ile özdeşleşen lezzetler arasında; İskender kebabı, İnegöl köftesi, kestane şekeri, Kemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, cendere baklavası, tahinli (tahanlı) pide yer alır. Bursa’da ne yenir sorusunun cevabını sizler için derlediğimiz Bursa mekan önerileri yazımızda bulabilirsiniz. 

kebabci iskender

Kebapçı İskender ( Mavi Dükkan)

Bursa merkezde konumlanan Kebapçı İskender bölge halkı arasında Mavi Dükkan olarak bilinir. Mavi Dükkan, Bursa’da iskender denildiğinde akla gelen ilk mekandır. 1867 yılından itibaren 3 nesildir bu işi yapan Mavi Dükkan günümüze kadar orijinalliğini koruyarak devam etmektedir. 

Konuklarına görsel bir şölen sunan mekanda tereyağı özel bakır tavalarda kızgın halde getirilerek müşterilerin önünde servis edilir. İskender kebabı için hazırlanan etler günlük olarak pişirilir. Üzerine domates sos, süzme yoğurt ve kızgın tereyağı eklenen bu nefis lezzetin yanında isteğe göre ayran veya mekanın kendi hazırladığı üzüm şırasından servis edilir. 

uludag kebabcisi celil cemal ust

Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta

Bursa şehrinin bir diğer ünlü kebapçısı Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta, 1964 yılından beri hizmet vermektedir. Otantik bir atmosfere sahip Uludağ Kebapçısı’nda İskender kebap eti dana ve kuzu eti kullanılır, meşe odununda pişirilir. Salça sosu, yoğurt ve kızgın tereyağı ile lezzeti artırılır. Ünlü gurme Vedat Milor bu nefis lezzet için buraya 5 üzerinden 4 puan verir. 

yesil pideli kofte gorsel

Yeşil Pideli Köfte

Yeşil Pideli Köfte, Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yer alır. Bursa şehrinin meşhur yöresel lezzetleri arasında bulunan pideli köftenin yaratıcısı Hüsamettin Sünneli tarafından kurulur. En az İskender kebabı kadar sevilen bu lezzet domates, biber, yoğurtla servis edilir. Mekanda pideli köfte ile birlikte Bursa kebabı, sütlü helva sevilen lezzetleri arasında yer alır. 

kardesler pide salonu

Kardeşler Pide Salonu 

Kardeşler Pide Salonu, Bursa merkezde konumlanan Tuz Pazarı’nda bir hanın içerisinde yer alır. Bursa’ya özgü meşhur pide kıymalı Cantık lezzeti burada yer alır. 

Bilinen pideden biraz küçük boyda ve yuvarlak şekildedir. Çıtır çıtır hamuruyla damaklarda tat bırakan bu lezzet Bursa’da denenmesi gereken lezzetler arasındadır. Küçük ve salaş olan mekanın Bursa Beşevler’de ikinci şubesi bulunmaktadır. 140 kişilik kapasiteli bu ikinci mekan ferah bir atmosfere sahiptir. 

besler kofte bursa

Besler İnegöl Köftecisi

Besler İnegöl Köftecisi, Bursa’nın İnegöl ilçesinde yer alır. Bursa şehrinin meşhur lezzetleri arasında bulunan İnegöl köftesinin bu denli duyulmasında önemli katkısı bulunan lokantadır. Kuşaktan kuşağa işletilen mekanın lezzetli İnegöl köftesi dana ve kuzu kıymasından harmanlanarak hazırlanır. Piyaz ve şıranın eşlik ettiği İnegöl köftesinin yanında “cibirga’’ adı verilen özel leziz bir ekmek ikram edilir. 

abdal simit firini

Tarihi Abdal Simit Fırını 

Tarihi Abdal Simit Fırını, Bursa’nın Tuz Pazarı Mahallesi’nde yer alır. Bursa simidiyle meşhur olan Tarihi Abdal Simit Fırını’nda yer alan tüm ürünler 1969 yılında ilk açıldığı günden beri odun ateşinde pişirilir. Un, tuz ve maya kullanılarak odun ateşinde pişen simitler ile meşhur tahanlı pide, cevizli lokum ve açma çeşitleri öne çıkan lezzetler arasındadır. 

kirmizi firin bursa

Kırmızı Fırın

Bursa’da birçok şubesi bulunan Kırmızı Fırın ‘’Ünlü Tahanlı (Tahinli) Pideci’’ olarak bilinir. Fırın kafe olarak 1956 yılından beri hizmet vermektedir. En ünlü lezzetleri arasında tahanlı pide yer alır. Birçok unlu mamulün üretildiği fırında çıtır çıtır taze simitler, açma, poğaça, börek çeşitleri gibi damaklarda tat bırakan pek çok lezzet yer alır. 

Bursa’ya has lezzetleri yerinde deneyimlemeyi keyifli bir konaklama ile taçlandırmaya ne dersiniz? Holimax’te yer alan Bursa otelleri arasından seçiminizi kolaylıkla yapabilir, avantajlı kampanyalarla keyifli bir tatil gerçekleştirebilirsiniz.  

 

Yorum Yazın