Aile tatili yapma fikri harika ama otel fiyatları bizi ürkütüyor mu diyorsunuz? Bu yazımızda size ucuz tatil yapma yöntemleri hakkında harika önerilerimiz var!

Vereceğimiz tüyolar sayesinde en uygun fiyata en iyi aile tatili yapabilme fırsatını yakalayacaksınız. Şimdiden neşe dolu bir tatil diliyoruz!

Türkiye’de Ucuz Tatil Yapılabilecek Yerleri Seçin

türkiye

Ekonomik tatil için öncelikle rotanızı uygun fiyatlı harcamalar yapabileceğiniz illere çevirmeniz iyi olur. Güzel ülkemizin dört bir yanı zaten cennet gibi olduğu için seçim yapmak konusunda çok da zorlanmayacaksınız. Sadece bazı yerler daha popüler olduğu için arz talep doğrultusunda fiyatları daha yüksek olurken bazı yerler daha az popüler olduğu için daha bütçe dostu olabilmektedir.

Ucuz tatil için size önerilerimiz Çanakkale, Balıkesir, İzmir’de Foça ve Muğla’da Akyaka olacak. Bu bölgelerde hem uygun fiyatlı oteller bulmanız kolaydır hem de alışveriş yapmak istediğinizde turist akını meşhur tatil beldeleri kadar yoğun olmadığı için ekonomik etiketlerle karşılaşmanız olasıdır.

Ekonomik Tatil Sezonlarını Değerlendirin

Masrafsız tatil nasıl yapılır diyorsanız, hiç masraf yapmadan tatil yapmak elbette mümkün değil deriz ama masrafları minimuma düşürmek mümkün!

kapadokya

Size ufak bir fiyat belirleme tüyosu verelim. Ekonomi derslerinin temelinde gösterilen bir arz talep eğrisi ve fiyat belirleme tablosu vardır. Bir şeye talep yükseldikçe fiyatı artar, talep düştüğünde ise fiyat düşer. Otel fiyatları belirlenirken de bu kural geçerlidir. Yani özetle, herkesin yoğun olarak tatile çıktığı yaz aylarında tatil yaparsanız daha yüksek fiyata ama yaz sezonu dışında tatil yaparsanız daha düşük fiyata keyifli zamanlar geçirmeniz olasıdır.

Ayrıca gideceğiniz yere özel konser, etkinlik, festival gibi zamanlarda da fiyatlar yükselecektir. Tarih belirlemede bu konuları da dikkate almanız iyi olur.

Uygun Yeme İçme Programıyla Kaliteli Ucuz Tatil Mümkün

Tatilde en çok para harcanan kalemlerden biri yeme içme konusudur. Her şey dahil konseptli bir otelde konaklayacaksınız bu konuyu büyük ölçüde çözmüş olsanız bile ekstra harcamalar mutlaka çıkacaktır.

Tatilde kimse kendini kısıtlamak istemez ama harcamalarda kredi kartına yüklenip tatil sonrası üzülmeyi de kimse istemez değil mi? Bu yüzden en iyisi, kaliteli ve ucuz tatil için otel konsepti dışında yapacağınız yeme içme harcamaları özelinde günlük bütçe belirlemeniz olur. Böylece tüm aile bireyleri yiyip içerken ne kadar şımarabileceğinin sınırını baştan bilir. Unutmayın, özgürlükler olabildiğince geniş çerçevelerle sınırlandığında herkes kendini iyi hisseder.
 

Tatil Biletlerini Önceden Alın, Hesaplı Ulaşımı Tercih Edin

karavan

Aile tatili için planlama yaparken otel ödemesi kadar uçak bileti ödemesi yapmak istemiyorsanız biletlerinizi kesinlikle önceden almanızı öneririz.

Zaman sorununuz yoksa ve gideceğiniz yere sefer bulunuyorsa otobüs ve trenle seyahat etmek de ekonomik bir tercih olacaktır. Özellikle tren yolculuğu hem sizin hem de çocuklarınız için nostaljik bir anı olarak da kalacaktır.

Ulaşımla ilgili harcamaları hesaplarken tatil yapacağınız yerde nasıl vakit geçireceğinizi, nerelere gideceğinizi de hesaba katmalısınız. Eğer otelden çok fazla uzaklaşmayı düşünmüyorsanız sorun yok ancak tatile çıkmışken etrafta gezmek de istiyorsanız özel aracınızla yola çıkmanız ya da otomobil kiralamanız ekonomik tatil için iyi bir seçenek olabilir.

Erken Rezervasyon Yaptırın, Kampanyalardan Faydalanın

Ucuz tatil için olmazsa olmazlar arasında otellerde erken rezervasyon indirimlerinden yararlanmak kesinlikle atlanmaması gereken bir konudur. Elinizi ne kadar çabuk tutarsanız o kadar uygun fiyata yerinizi ayırabilirsiniz.

Holimax üzerinden Türkiye’nin dört bir yanında en güzel tatil beldelerindeki harika otellerde rezervasyon yaptırırken en uygun fiyatlara ulaşabilirsiniz. Kampanyalar kategorisinde Holimax’e özel indirim fırsatlarından yararlanabilir ve ekonomik tatil yapmanın keyfini sürebilirsiniz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın