Hafta sonu biraz kafa dinleyip açık havanın tadını çıkarmak istiyor ama şehirden de çok uzaklaşmayayım diyorsanız Büyükada kafa dinlemeniz için harika bir lokasyon. Sizi İstanbul’un dışına çıkartacak, o metropol şehrinin gürültüsünden, kaosundan uzaklaştıracak bir yer Büyükada. Üstelik burada keyifle yapabileceğiniz birçok aktivite de bulunuyor.  En ihtişamlı köşklerin bulunduğu, her sokağının farklı bir güzelliğe çıktığı bir yer olan Büyükada’da sakin bir hafta sonu geçirmeye hazır olun.

aya yorgi

Aya Yorgi Kilisesi

Aya yorgi kilisesi, Büyükada’da görülmeye değer yerler arasında geliyor. Patrikhane kayıtlarından elde edilen bilgilere göre, söz konusu kilisenin inşa ediliş tarihi 1751’dir. Yılda on binlerce insan, bu kiliseyi dualarının ve dileklerinin gerçekleşme ümidiyle ziyaret etmektedir. Aya Yorgi’ye ulaşmak için birçok seçeceğiniz mevcut fakat Aya Yorgi’ye giden yol, dik bir yokuş olduğu için bisiklet kiralamak en avantajlı seçenek olabilir.

Büyükada’ya yolunuz düştüğünde farklı bir deneyim yaşamak isterseniz Aya Yorgi’yi ziyaret etmenizi mutlaka öneririz.

tabiat parki

Büyükada Tabiat Parkı

Çevresinde, tarihi manastırların, kiliselerim ve rum yetimhanesinin bulunduğu, Büyükada tabiat parkı olağanüstü manzarasıyla ziyaretçileri büyülüyor. İstanbulluların en sevdiği piknik yerlerinden biri olan Büyükada tabiat parkında sevdiklerinizle birlikte manzara eşliğinde harika bir gün geçirebilirsiniz.

Parkın içinde, piknik alanları, konaklama alanları bulunuyor. Ayrıca parkta yüzme imkanına da sahipsiniz.

Tabiat parkına giriş ücreti kişi başı 5 TL’dir.

Fakat içerisindeki sosyal tesise ve plaja girmek isterseniz bu ücret değişkenlik gösterir. Büyükada tabiat parkı, doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenlerin ilk sırada tercih ettiği mekanlar arasında yer alır.

muze

Adalar Müzesi

Adalar müzesi, müze severlerin hayran kaldığı, İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesidir. Müzeye ister yürüyerek isterseniz de bisiklet kiralayarak ulaşabilirsiniz. Yürüme mesafesi yaklaşık yarım saat sürmektedir. Bisikletle 15 dakikalık bir sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Yürüyüş mesafesi biraz uzun gelebilir fakat yürürken gördükleriniz yolu keyifli kılacaktır. Müzeye gidiş yolunda, Reşat Nuri Güntekin’in evini de görme imkanına sahip olabilirsiniz.

Müze pazartesi günleri kapalıdır. Haftanın diğer günleri 09.30 ile 17.30 arasında ziyarete açıktır.

Müzeye giriş ücreti kişi başı 20 TL’dir. Müze kartınız varsa 10 TL ödeyerek giriş sağlayabilirsiniz.