Yaklaşık olarak 95 milyon yıldır dünya üzerinde olduğu düşünülen su kaplumbağalarının bir türü olan Caretta Caretta’lar, günümüzde nesli tükenmekte olan hayvanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Hem karada hem de suda yaşayabilen canlılardan biri olan bu kaplumbağaların Türkiye’nin birçok farklı bölgesinde yumurtladığını söylemek yanlış olmaz. Belirli bölgelerde koruma altına alınan alanlarda yumurtlayan bu kaplumbağa türüne Türkiye’nin birçok yerinde rastlayabilirsiniz.

Caretta Caretta’ların en fazla olduğu sahillerimizi bizimle keşfederek bu muhteşem canlılara yakından bakma şansı elde edebilirsiniz.

mugla dalyan

1.Dalyan

Caretta Caretta’ları görebileceğiniz sahillerimizden biri olan İztuzu Plajı, Muğla’nın Dalyan beldesine bağlı bir bölgede yer alıyor. Caretta Caretta’ların yumurtlamak için tercih ettiği noktalardan biri olan bu plaj, bir yanı dağa bir yanı uçsuz bucaksız Akdeniz sahiline bakan oldukça özel bir alan. M.Ö 227 yılında yaşanan Rodos depremiyle oluştuğu düşünülen İztuzu Plajı’na oldukça yakın bir mesafede bulunan Kaunos Antik Kenti de, en az bu plaj kadar eski bir tarihe sahip.

Berrak denizi, temiz havası ve beyaz kumlarla süslenmiş sahiliyle deniz tatili yapmak isteyenlere benzersiz bir deneyim yaşatan İztuzu Plajı, Caretta Caretta’ların rahatsız edilmemesi için yalnızca 08:00 ve 20:00 saatleri arasında ziyaretçilerini kabul ediyor. Bu bölgede yer alan doğa harikalarından biri olarak kabul edilen İztuzu Plajı, Marmaris’e yaklaşık bir saat uzaklıkta. Dilerseniz Marmaris otellerinde konaklarken günübirlik olarak ziyaret edebileceğiniz İztuzu Plajı’nda Caretta Caretta’larla birlikte yüzme şansı yakalayabilirsiniz.

fethiye

2.Fethiye

Caretta Caretta’ların yumurtalarını bırakmak için geri döndüğü rotalardan biri olan Fethiye, Ege Bölgesi’nin en çok ziyaret edilen ilçeleri arasında yer alıyor. Gerçek bir doğa harikası olan Ölüdeniz’in bulunduğu Fethiye, her yıl dünyanın farklı yerlerinden gelen turistlerle bir turizm cennetine dönüşüyor. Genellikle yaz ve bahar aylarında kalabalıklaşan bir belde olan Fethiye’de Caretta Caretta’lar için ayrı bir alana sahip olan Çalış Plajı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Cam kadar berrak bir deniz, yemyeşil doğa ve altın rengi kumların buluştuğu bu plajda Caretta Caretta’ları yakından görebilir ve hatta onlara denizde eşlik edebilirsiniz.

Bir diğer yandan, farklı aktivitelere de katılabileceğiniz çok yönlü bir turizm kenti olan Fethiye’de yamaç paraşütü yapmak için kusursuz bir bölge olan Babadağ’ı da tatil rotanıza eklemenizi öneririz.

side

3.Side 

Caretta Caretta’ların yumurtlamak için tercih ettiği sahillerimiz arasına antik yapıları ve doğal güzellikleriyle göz dolduran Side’yi de ekleyebiliriz. Akdeniz’in canlı atmosferini her köşesinde hissedeceğiniz bir belde olan Side, son yıllarda Caretta Caretta’ların görüldüğü yerlerden biri olarak dikkat çekiyor. 

Masmavi sahil boyu ve antik zamanları hatırlatan sokaklarıyla hem muhteşem bir deniz tatili yapabileceğiniz hem de Caretta Caretta’ları görebileceğiniz bir belde olan Side’de koruma altına alınan birçok yuva mevcut. Genellikle yaz aylarında bu bölgeyi ziyaret eden Caretta Caretta’ları görebileceğiniz Side sahillerinde güneşin ve denizin tadını çıkarırken eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

belek

4.Belek

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bir mahalle olan Belek, Akdeniz’in en popüler tatil rotalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Yerli ve yabancı turistlere unutulmaz bir tatil yaşama şansı sunan Belek otellerinde oldukça fazla konaklama alternatifi bulunuyor. Herkesin zevkine ve beklentilerine uyacak bir tatil planlayabileceği Belek, su kaplumbağası Caretta Caretta’ların da yılın belli zamanlarında ziyaret ettiği bölgeler arasında.

Avrupa’nın en büyük yuvalama bölgelerinden biri olarak kabul edilen Belek’te Caretta Caretta’larla birlikte yüzebileceğiniz tekne turlarına katılabilir ve kusursuz bir deniz tatiline imza atabilirsiniz.

Caretta Caretta’ları görebileceğiniz en güzel sahillerimizi Holimax’le keşfedebilir ve bu yazı hem aileniz hem de kendiniz için unutulmaz kılabilirsiniz.

Yorum Yazın