Tatil planı yapmak çocuktan önce ve çocuktan sonra çok farklılaşır. Çocuk olmadığında çok daha esnek olabiliyorken çocuklar dahil olduğunda özveri yükselir ve risk alma ihtimali minimuma iner. Çocuklu tatil yapmanın zorlukları tabii ki var ama eğlenceli yanları zorluklara karşı mücadele etmeye kesinlikle değer.

Çocuğunuzla tatile çıkmaya karar verdiyseniz hem tatil planı yaparken işinizi kolaylaştıracak tüyoların hem de tatil için tatlı ipuçlarının olduğu yazımızı okumak kesinlikle size avantaj sağlayacak. Keyifli okumalar ve şimdiden iyi tatiller!

cocuklu tatil plani ve yola ciki 

Çocuklu Tatil Planı ve Yola Çıkış Nasıl Olmalı?

Çocuklu tatil yapacaksanız planlama aşamasından itibaren çocukları da bu serüvene dahil etmeniz hem sizin işinizi kolaylaştırır hem de ailede herkesin isteklerine olabildiğince uyabilecek şekilde, keyifli bir tatil geçirilebilir.

Mesela tatil yeri seçerken ve gideceğiniz tatil beldesinde gezilecek yerler ile ilgili araştırma yaparken, okul çağında bir çocuğunuz varsa ona da minik görevler verebilir ya da birlikte araştırma yapabilirsiniz.

Çocukların tatil boyunca en çok canlarının sıkıldığı kısım genellikle yolculuk kısmı olabiliyor. Bu yüzden özellikle gidiş ve dönüş yolunda çocuğunuzun nasıl eğlenebileceğine dair alternatif fikirleriniz olursa bu sizin kurtarıcınız olur. Bu konuda da çocuğunuzun fikirlerini alabilirsiniz.

Mesela uzun bir araba yolculuğunda onu neyin mutlu edebileceğini sorabilirsiniz, onunla birlikte yolculuk müzik listesi hazırlayabilirsiniz. 

cocuklu arkadaslarla tatile cikm

Çocuklu Arkadaşlarla Tatile Çıkmak Eğlenceyi Katlar

Çocuklarımızla her ne kadar biz güzel vakit geçiriyor olsak da sosyalleşmek için yaşıtlarına ihtiyaç duyarlar.

Tatile çıkılan yerde de tabii ki yeni arkadaşlıklar kurulabilir ama zaten tanıyıp, güvendiğiniz çocuklu arkadaşlarınız varsa onlarla tatile çıkmanız herkesi mutlu edecek bir karar olacaktır. Tek başınayken yeni arkadaşlar edinmesi biraz daha zor olabilirken yanında bir arkadaşı olduğunda çocuğunuzun sosyalleşmesi de muhtemelen kolaylaşacaktır

Çocuklar kendi aralarında eğlenirken siz de çocuklu hayatı iyi bilen ve birbirini anlayan ebeveynler olarak kaliteli vakit geçirebilirsiniz.

cocukla tatil yapmayi daha zevkl

Çocukla Tatil Yapmayı Daha Zevkli Hale Getirecek Tüyolar

Çocuklarla tatile çıkma hatta çocuklarla herhangi bir uzun aktiviteye katılma fikri çoğu insana biraz ürkütücü gelebilir ama çocukların pozitif enerjisi ve anın tadını çıkarabilen modlarına uyum sağlarsanız zamanın su gibi akıp gittiğini fark edeceksiniz.

Çocuklu tatilin kalitesini artıracak en önemli unsur rahat ve esnek olmaktan geçer. Tatilinizin yarısı yaptığınız planların yıkılmasıyla geçecek buna hazır olun. Bu yüzden aslında en iyisi çok fazla plan yapmayın ve kontrolcü yanınızı dizginleyin.

Çocuklu tatilde bir diğer kilit nokta ise tatilin hem çocuğunuz hem kendiniz için olduğunu unutmamanızdır. Tamamen çocuğu mutlu etme üstüne kurulu bir tatil aslında kendinizi ihmal etmenize neden olur. Tatilde sizin de deşarj olmanız gerekir ki tatil sonrası yine çocuğunuzla geçireceğiniz vakitler daha kaliteli olabilsin.

aquapark oteller mi cocuk dostu oteller mi

Çocuk Dostu Oteller mi Aquaparklı Oteller mi?

Çocuklu tatilin en güzel şekilde geçebilmesi için tabii ki en önemli konulardan biri doğru konaklama yeri seçmektir.

Konaklama yeri seçenekleri arasında özellikler bazında filtreleme yaparken çocuklara özel oyun alanları sunan çocuk dostu oteller, denize sıfır oteller ve aquaparklı oteller kutucuklarına tik atmanızı öneririz. Bu 3 özelliğe sahip oteller birçok konuda çocuklu tatil için size avantaj sağlayacaktır.

Nasıl bir tatil hayal ettiğinize göre de otel seçiminizi belirleyebilirsiniz. Mesela bizim aile tatili öyle turlar içeren, şehirde vakit geçirmeli olmasın, şöyle tam hizmet sunan bir otele gidelim ve otelde keyfimize bakalım diyorsanız her şey dahil oteller size göredir. Gezi, gözlem, inceleme ve eğlenceli mini turlarla dolu, hareketli bir tatil istiyorsanız yarım pansiyon butik oteller sizin için yeterlidir.

En uygun fiyata en iyi çocuk dostu otellerin adresinin neresi olduğunu biliyorsunuz, tabii ki Holimax! Çocuklarınız ve tüm sevdiklerinizle birlikte harika tatiller geçirmeniz dileğiyle…

 

 

Yorum Yazın