Çocuklarınızla aile boyu tatil yapmayı planlıyorsanız gidebileceğiniz en güzel tatil beldelerinden biri kesinlikle Bodrum’dur. Bodrum her açıdan tatil severleri memnun edebilecek özelliklere sahiptir. Zira bu tatlı Ege beldesinde eğlenceli mekanlar, tarihi yerler, güzel plajlar, mis gibi doğal bitki örtüsü, otantik dükkanlar ve daha fazlası iç içedir. Kısacası Bodrum’da tatil için yok yoktur diyebiliriz.

Biz çoluk çocuk toplanıp arkeolojik geziler yapmayı severiz diyorsanız Bodrum Kalesi, Su Altı Arkeoloji Müzesi, Halikarnas Mozolesi ve antik tiyatro sizin için büyüleyici duraklar olacaktır.

Biz öyle tarih meraklısı değiliz, doğa ve deniz meraklısıyız diyorsanız Bodrum’un havası için dünyanın farklı yerlerinden kişilerin geldiğini söylememiz herhalde sizin için yeterli olacaktır. Bodrum plajları ve denizin güzelliği ise adeta dillere destandır!

showing vaccination certificate

Bodrum’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Bodrum’u kısaca tanıttıktan sonra aile tatili için Bodrum’u seçme ihtimaliniz yükseldiyse ilk aklınıza gelen soru Bodrum’a nasıl ulaşılacağı olacaktır.

Bodrum için yaz tatili sezonu mayıs sonu haziran başı gibi açılır ve ortalama olarak eylül sonuna kadar sürer. Bu aralıkta Türkiye’nin birçok yerinden Bodrum’a otobüs bulmanız kolaydır. Bodrum otogarına ulaştıktan sonra ise küçük beldelere dolmuşlarla gidebilirsiniz. Uçakla ulaşım için de aynı bilgiler geçerli diyebiliriz.

Yaz sezonu dışında tatil için Bodrum’u seçmek isterseniz ulaşım seçenekleriniz biraz daha kısıtlı olacaktır zira sezon dışında seferler azaltılır. Şehir için dolmuşlar için de aynı durum geçerlidir.

Bodrum’a kendi özel aracınızla gelecekseniz özellikle merkez ve çevresinde trafiğe takıldığınızda şaşırmayın, şimdiden uyarmış olalım.

bodrum turunda en iyi duraklar

Bodrum Turunda En İyi Duraklar

Bodrum’a aile tatili yapmaya gittiyseniz, büyük ihtimal burayı deniz, kum, güneş, sahiller ve kaydıraklı muhteşeme aile otelleri seçme olma olasılığınız yüksek. Fakat size tavsiyemiz biraz zaman ayırıp etrafı da gezmeniz. Bodrum’da gezilecek yerler nereleri diyorsanız kısa kısa önerilerimiz kesin işinize yarayacak!

Bodrum merkez marinasından keşfe başladığınızda önce Bodrum Kalesi’ni sonra Su Altı Arkeoloji Müzesi’ni gezebilirsiniz. Halikarnas Mozolesi tarihi bir durak olsa da birçok çalışmanın etkisiyle çok az kalıntının bulunduğu bir yer olduğu için bazı ziyaretçileri hayal kırıklığına uğratabilmektedir. Yine de tarihten bir esinti hissetmek isterseniz gezi rotanıza Halikarnas’ı da ekleyebilirsiniz.

Bodrum’a kadar gelmişken Zeki Müren’in evini görüp, sanat güneşinin nefesini hissetmek de harika olmaz mı? O zaman bir sonraki gezi durağınız merkezdeki Zeki Müren Evi olsun deriz.

Son durağınız ise Bodrum Antik Tiyatrosu olabilir, tabii bir de konser zamanı denk getirirseniz tadından yenmeyecek bir aktivite ile tatilinizi taçlandırabilirsiniz.
 

bodrumda yeme icme mekanlari

Lezzet Peşinde Tatilciler için Bodrum’da Yeme İçme Mekanları

Tatil demek hayatın tadını her açıdan çıkarmak demektir. Türkiye’nin her köşesinde tatil yaparken eşsiz lezzetlerle buluşmak çok mümkün! Peki, Bodrum’da nerede ne yenir, ne içilir?

Öncelikle güne leziz bir başlangıç yapmanız için Bodrum kahvaltıcıları arasından birkaç öneride bulunalım. Gündoğan Toprak Ana’da, Bitez’de Kuytubahçe’de, Limon Gümüşlük’te, Kavanoz Yalıkavak’ta kahvaltı yapabilirsiniz. Bu mekanların hepsi Bodrum’un farklı uçlarında bulunuyor, konaklama yerinize en yakın olanı tercih edebilirsiniz.

Gelelim Bodrum yemek mekanları seçmecesine. Marina Yacht Club Bodrum merkezin vazgeçilmez lezzet ve eğlence durağıdır. Merkezde Bodrum’un taş evlerinden birinde, harika mezeler eşliğinde bir akşam yemeği hayaliniz varsa Kocadon Restoran sizi memnun edecektir. Kumbahçe Red Pan Pizzeria’da yok yok bir menüden akşam yemeği için ailenizin her üyesinin mutlu olacağı bir sofra donatabilirsiniz. Türk mutfağından geleneksel lezzetler arıyorsanız bu konuda ünlü Loft Elia’yı akşam yemeği mekanı olarak seçebilirsiniz.

bodrumda nerede kalinir

Aile Tatili Yaparken Bodrum’da Nerede Kalınır?

Ailecek Bodrum tatiline çıktıysanız ve tüm gün cıvıl cıvıl zamanlar geçirdikten sonra akşamların sakin ve serin geçmesini isteriz derseniz Güvercinlik ve çevresindeki otellerden yer ayırmanızı öneririz.

Bizim aile tüm gün eğlence ister diyorsanız Bodrum merkez civarındaki Bodrum otelleri ve konaklama yerleri tabii ki sizin için uygun olacaktır.

Bodrum’un tatlı sahil kasabası atmosferini görmek istiyorsanız o zaman rotanızı Akyarlar, Turgutreis, Gümüşlük ve Yalıkavak tarafına çevirmenizi yani Bodrum’un uç kısımlarına yönelmenizi tavsiye ederiz.

Lokasyon önerilerini aldıktan sonra en uygun fiyatlı ve en kaliteli Bodrum otelleri seçeneklerine Holimax üzerinden kolayca ulaşıp, hemen rezervasyonunuzu yaptırabileceğinizi de hatırlatalım.

 

 

 

Yorum Yazın