Hepimiz kış soğuğunun üzerimize sinen yorgun ve kasvetli havasını çıkarıp atmak isteriz.  Bazılarımız bunu 1 aya bazılarımız 1 haftaya yayar. Yazın yapılacaklar denildiği zaman denize girmek ten başka bir şey geliyor mu aklınıza peki? İşte bu yazımızı belki deniz tatili yapmayı sevmeyenleri ya da bu senede farklı bir tatil yapalım diyenler için yazdık.  Her ne kadar 1 sene arayla tatil yapsak da, bazı zamanlar insan tekdüzelikten sıkılır ve yaptığı küçücük bir değişiklik bile ona iyi gelir. Kimileri için tatil meselesi de aynı mantıkta ilerliyor. Gideceğiniz yerde önceliğiniz deniz olmadan neler yapabileceğinizden biraz bahsedelim. Peki, iyi bir tatil nasıl olmalı?

İzmir’in Çeşme ilçesi gibi bir yerde tuttuğunuz butik otelin bahçesinde ağaçlar ve çiçeklerle haşır neşir olup kendinizi dinleyebilirsiniz.  Yazın yapılacaklar arasında toprağa çıplak ayakla basmak en iyi etkinliklerden biri.

doga yuruyusu

Doğa Yürüyüşleri Yapın

Kendinizi dışarı atıp teknolojiden bağımsız İster kamp alanında isterseniz de normal orman yolunda bir şekilde zaman geçirmeniz size çok iyi gelecek. Bu çeşit yürüyüşler size deniz ve doğa ile kucaklaşma imkânı sunuyor. Bu yolculuk sayesinde huzurlu vakit geçirme imkânını elde edeceksiniz.

 

Otelden Dışarı Çıkın ve Gezin

Dışarı çıkın. Tüm kış boyunca okulun, ofisin ya da evin içinde tıkılıp kaldığımızı göz önünde bulundurursak, bu güzel mevsimi güzel değerlendirmemiz lazım. Düşünsenize tüm kış belki de ne zaman yaz gelecek diye düşünüp, havanın soğukluğundan yakınıp duruyoruz. Ancak yaz gelince bize ne oluyor? Belki de eskisi kadar yaşam enerjimiz kalmamıştır bu isteksizliğimiz ondandır. Çünkü genel olarak bakıldığında herkes bir şeyler yapmak istiyor ama kimse yapmıyor. Bu da yoğun çalışmanın verdiği bezginlikten kaynaklanan bir durum sanırım. Ama Havalar güzelleşince baharın kokusunu, güneşin sıcaklığını tenimizde hissedince içimizde de bir tohum yeşeriyor.  O zamanı iyi değerlendirip tatilimizin kısıtlı zamanı hatırlamak gerekir. Bir bisiklet kiralayın ya da arkadaşlarınızla uzun bir yürüyüş yapın bol bol temiz hava ve D vitamini ruhsal ve fiziksel sağlığınıza olumlu etkilerde bulunacak ve tatil sonu evinize pamuk gibi döneceksiniz.

carsilari gez

Çarşıları Gezin

Kaldığınız otelde veya herhangi bir yerde bulunan köylerin pazarlarını keşfedin. Pazarı yoksa ki mutlaka vardır, çarşısını gezin. Bu şekilde hem pazarcıları desteklemiş olursunuz hem de yerel ürünlerin muhteşem lezzetlerini tatmış olursunuz. Çeşitli sebzeler, fırınlanmış ürünler, meyveler ve renkli çiçekler ile her kesim için köy pazarlarında mutlaka bir şeyler bunuyor. Ayrıca aldığınız bu gıdalar ve diğer ürünlerde marketten aldığınız ürünlerden daha lezzetli ve sağlıklı.

kitap okumak

Bol Bol Kitap Okumayı Unutmayın

Günümüzde maalesef ki günlük okuma anlayışımız Instagram ve Tweetlerin ibaret olup, ötesine de geçemiyor. Tatil yerlerinde kendinize bir kitap seçmeniz ve o kitabı orada bitirmenin verdiği huzur ve mutluluk öyle tarifsiz ki.  Bu nedenle mutlaka tatilde kitap okumalısınız. Kitap okumak aklınızın ve odağınızın başka bir yere kayması size çok iyi gelecek.

 

Kendi Ülkenizde Turist Olun

Burada turist olun demekten kastımız yazlık yerde bir top dondurmaya 20 lira verin demek değil. Şehir dışında tatile çıktığınızı düşünerek gittiğiniz ilçeyi detaylı bir şekilde araştırın ve karış karış gezin. Görülmesi gereken yerlerin hepsini görün. Hiçbir şeyi atlamayın enerjinizden kısmayın zaman kısıtlı iyi değerlendirin.

 

Güneş Banyosu Yapın!

Bronzlaşmak için bir tek havuza veya denize girmeniz gerekmiyor. Birkaç arkadaş toplanıp termal otele gidebilirsiniz. Kızılcahamam’ın benzersiz doğası ve kaliteli konaklama seçenekleri ile müşterilerini ağırlayan Çam Hotel Thermal Resort, hem rahatlayacağınız hem de eğlenebileceğiniz imkânları size sunuyor.

Bu tarz tatil yapmak isteyenlerin tek adresi Holimax. Size tavsiyemiz son zamanda herkesin ihtiyacı olan rahatlamak ve dinlenmek için termal oteller seçeneğimize göz atmalısınız.