Deniz kum güneş üçlüsü harika bir tatil için olmazsa olmazlar arasında diyebiliriz. Denizi balıklar kadar çok seviyor olsanız da sadece şöyle serinlemek için girip çıkıyor olsanız da tatilde dalgaların sesini dinlemek, denizin dinginliğini izlemek derin huzurun anahtarıdır.

Yazın kesinlikle deniz kum güneş tatili yapacağım diyenler arasındaysanız sizin için birbirinden güzel plajları bir listede topladık. Listeleme bizden, seçmesi sizden!

Plajının özelliklerine hayran kaldığınız yerde hemen tatil için Holimax üzerinden rezervasyonunuzu en uygun fiyata hızlıca yapabilirsiniz. Şimdiden, yunuslar kadar mutlu ve özgür bir tatil geçirmenizi dileriz!

Dünyanın En Güzel Kumsalı Unvanına Sahip Ölüdeniz

ölüdeniz

Deniz kum güneş tatil yerleri denince kendine has samimi atmosferiyle Fethiye yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı arasındadır. Ölüdeniz’in kumsalının ünü ise ülke sınırlarını aşmış boyutta desek yanlış olmaz zira Ölüdeniz 2006’da dünyanın en güzel kumsalı ödülünü almış bir sahile sahip!

Dingin bir gölün huzur veren hissiyatını, tertemiz sularıyla yansıtan Ölüdeniz kaynak su çıkışlarının olduğu bir alt katmana sahip ve bu yüzden de burada sular sürekli yenileniyor. Siz de tatil boyunca yenilenmek ve rahatlamak istiyorsanız rotanızı Fethiye’ye çevirebilirsiniz.

Herkesin Gitmeyi Başaramadığı Antalya Kaputaş Plajı

kaputaş plajı

Antalya Kaş Kaputaş Plajı ile ilgili başlığımız size biraz ilginç gelmiş olabilir. Bir plaja gitmeyi insanlar neden başaramasın ki değil mi? Sebebi şu; bu plaja ulaşmak için 187 merdiveni inmeniz ve tabii dönüşte de 187 merdiven basamağı çıkmanız gerekiyor. Hal böyle olunca da çoğu insan mavi ile yeşilin harika manzarasının sadece fotoğrafını çekmekle yetiniyor ve Kaputaş’a inmiyor.

Turkuaz renkli suya girme ve Türkiye’nin en iyi plajlarından birinde rahat rahat güneşlenme ayrıcalığını yaşamak için 187 merdivende biraz spor yapmaya değer!

Termal Suda Rahatlama Keyfi için Çeşme Ilıca Plajı

çeşme ılıca plajı

Yazın kızgın kumlardan serin sulara atlamak popüler bir aktivite olsa da soğuk suya girerken zorlanan kişilerden oluşan kitlenin oldukça kalabalık olduğunu da kabul etmemiz gerekiyor. Hal böyle olunca ılık sulara sahip bir denize girme fikri çoğumuza hoş gelebilir. İşte, Çeşme Ilıca Plajı tam da bu kitleyi ağırlıyor.

Ilıca’nın ılık termal suları hem insanı rahatlatıyor hem de şifa veriyor. Sığ denizi, tatil yapan çocuklu aileler için de oldukça uygun.

 Caretta Carettaların Alanı Antalya Çıralı Plajı

Bir dönem hepimiz Caretta Carettalar için üzülmüş, onlar için yatıp onlar için kalkmıştık hatırlar mısınız? Peki, siz hiç Caretta Carettaları canlı canlı gördünüz mü? Yaz tatili bunun için harika bir fırsat olabilir.

antalya çıralı plajı

Antalya Çıralı Plajı tarihi dokunun üstünde yükselen yemyeşil bir doğanın kıyısındaki pırıl pırıl bir plaj ve masmavi bir denizden oluşuyor. Çıralı’da dilerseniz çadırınızı kurup konaklayabilir ya da bungalov otelleri tercih edebilirsiniz. Çıralı’nın en güzel özelliklerinden biri tarihi sit alanı olması ve bu sebeple de etrafta herhangi bir yüksek yapı göremezsiniz. Çıralı’da tatil gerçekten doğada olma hissini doyasıya yaşatıyor.

Saklı Cennet Datça Ovabükü Plajı

ovabükü plajı

Romantik bir tatil için şirin bir Ege kasabası arayışınız varsa Datça sizi bekliyor. Beldeye ulaştığınızda denize girmek için de Ovabükü Plajı’nı tercih edebilirsiniz.

Ağaçlar arasında denize girdikten sonra çevrede bulunan yöre halkının işlettiği restoranlarda tuzlu su sonrası harika tatlarla damağınızı şenlendirebilirsiniz.

Su Altı Dünyası Keşfi için Bozcaada Akvaryum Plajı

Bozcaada Akvaryum Plajı adı üstünde akvaryum kadar berrak deniziyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Dalış takımlarınızla Akvaryum Plajı’na giderek büyüleyici zamanlar geçirebilirsiniz.

Burası tabii ki sadece dalış yapmak için değil, tertemiz denizde yüzmek için de muazzam bir seçim. Yalnız plaj çevresinde herhangi bir tesis, büfe olmadığını belirtelim. Bu yüzden giderken tüm ihtiyaçlarınızı yanınıza almanızda fayda var.

Sayılan bütün plajlar harika ama konaklama işini nasıl çözeceğiz diye düşüncelere daldıysanız sizi hemen Holimax yurt içi otelleri listesine alalım. Kampanyalardan faydalanarak indirimli fiyata tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın