Didim, turistlerin yaygın olarak tercih ettiği Aydın’da yer alan bir tatil beldesidir. İlçenin ekonomisi turizme ve tarıma dayalıdır. Zeytin ve inciri üreticiliğinin yaygın olarak yapıldığı bir bölge olan Didim’de keşfedilecek birçok doğal güzellik ve gezilecek birçok yer bulunmakta. 

Bu yazımızda Didim’i birlikte keşfedeceğiz. Yazımızda; Didim’de ne yenir, Didim’de gezilecek yerler, en iyi Didim otelleri gibi bilgilere yer vermeye çalışacağız. 

Didim Gezilecek Yerler

Didim birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bundan dolayı pek çok tarihi kalıntı ve antik yapıyı içerisinde bulundurur. Bu tarihi dokuları günümüze kadar korumayı başarmış olan Didim’de doğal güzelliklerin ve muazzam plajların yanı sıra gezilecek birçok kültürel mekanda bulunur. 

Apollon antik kenti

Didyma Antik Kenti ve Apollon Tapınağı 

Apollon tapınağını içerisinde bulunduran Didyma antik kenti, Helen dünyasının en ünlü kehanet merkezi olarak bilinir. Didyma Apollon tapınağı, antik dünya içerisinde en büyük üçüncü kutsal alandır. Güzelliğini hala korumakta olan antik kent, Didim’de mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. 

Antik kente giriş ücreti 40 TL’dir. Müze kart geçerlidir. 

Mavi bayraklı altınkum plajı

Mavi Bayraklı Altınkum Plajı 

Didim’in şehir merkezinde yer alan mavi bayraklı Altınkum plajı, pırıl pırıl deniziyle yerli yabancı pek çok turistin hayran kaldığı bir yer. Altınkum plajı halk plajı olduğundan girişler ücretsizdir. Dilerseniz kendi şemsiyenizi. kamp sandalyenizi veya şezlongunuzu götürebilirsiniz. Sahil boyunca yürüyüş parkurlarında yürüyebilirsiniz. Ayrıca parkur yolu üzerinde kafeler, eğlence mekanları, restoranlar, hediyelik eşya satan dükkanlar da bulunmaktadır. 

Altınkum’un harika denizinde yüzmenin yanı sıra çeşitli su sporları da yapabilirsiniz. Yatçılık, rüzgar sörfü, pedallı kano gibi yapabileceğiniz birçok su sporu alternatifi mevcut. 

Saplı ada

Saplı Ada 

Saplı ada, Didim’in doğal güzellikleri arasında bulunur. Akbük’ün simgelerinden biri olan Saplı ada, tepeden bakıldığında tıpkı bir kaşığa benzemektedir. Saplı adanın bulunduğu Akbük koyu, Türkiye’de doğallığını ve güzelliğini koruyan nadir bakir koylar arasında bulunur. Didim’de olağanüstü bir manzara şahit olmak isterseniz Saplı adayı mutlaka rotanızı eklemenizi öneririz. 

Didem'de ne yenir?

Didim’de Ne Yenir?

Didim’e gitmişken; Didim’in meşhur zeytinyağlı taze börülcesini, tarhana çorbasını, kabak çiçeği dolmasını, semizotu ve turp salatasını yemeden dönmeyin! Ayrıca yaz sofralarında eksik olmayan Didim’in meşhur zeytinyağlı sarması da mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yer alıyor. 

En iyi didim otellleri

En İyi Didim Otelleri 

Sizlere Didim’de konaklayabileceğiniz iki adet otel önerimiz olacak. 

  • Asel Hotel 

Asel Hotel, denize sıfır konumuyla tatilcilerin en çok tercih ettiği oteller arasında bulunuyor. Altınkum sahile birkaç adım mesafede bulunan Asel Hotel, her şey dahil konseptiyle sizlere harika bir tatil yaşamanın olanaklarını sunuyor. 

Denize sıfır didim otelleri

  • Venosa Beach Resort & Spa 

Ailenizle veya sevdiklerinizle gönül rahatlığıyla konaklayabileceğiniz Venosa Beach Hotel, mavi bayraklı özel plajıyla öne çıkmaktadır. Otel içerisinde çocukların vakit geçirebileceği oyun alanları ve bahçe içerisinde bir adet park bulunuyor. Odalarda ihtiyacınız olabilecek her türlü hizmet sunulmaktadır.

Yorum Yazın