Doğu Karadeniz’in en sevilen şehirlerinden biri olan Trabzon, muhteşem doğası, tarihi ve doğal güzellikleri ile göz kamaştırıyor. Trabzon’da gezilecek yerler arasında tertemiz havası ile benzersiz manzaralara sahip şenlikleriyle meşhur yemyeşil Trabzon yaylaları yer alıyor. Doğa ile iç içe birçok tarihi ve turistik alana ev sahipliği yapan Trabzon’da gezilecek yaylaları sizler için derledik. 

karadeniz solma yaylasi

Şolma Yaylası 

Şolma Yaylası, Trabzon’un Maçka ilçesinde yer alıyor. Trabzon’a 50 km, Maçka’ya 22 km uzaklıkta bulunuyor. 

Zengin bitki örtüsüne sahip ormanlarla çevrili Şolma Yaylası, Maçka’nın Kulin Dağı yamaçlarında yer alıyor. Bu doğa harikası yayla yerleşim yeri özelliğinde bulunuyor. İçerisinde bakkal, manav, kır kahvesi, kasap, lokanta işletmeleri yer alıyor. Trabzon’un en çok ziyaret edilen yaylalarından biri olan Şolma Yaylası, buz gibi akan suları, sapsarı zifin çiçekleri, çiçek ve çimen kaplı çayırlıkları ziyaretçilerine hem ruhen hem bedenen dinlenebilecekleri bir ortam sunuyor. 

mavura yaylasi

Mavura Yaylası 

Mavura Yaylası, Trabzon’a bağlı Maçka ilçesinin batısında yer alıyor. Maçka ilçesine 18 km uzaklıkta bulunuyor. 

Yerli, yabancı turistlerin ziyaret ettiği Mavura Yaylası, doğal güzelliği ve tertemiz havası ile göz dolduruyor. Oldukça yoğun bir nüfusa sahip olan yaylanın içerisinde bakkal, kır kahvesi, kasap ve manav gibi işletmeler bulunuyor. Kamp yapmak için uygun bir yer olan yayla, geceleri oldukça soğuk olabiliyor. 

macka cakirgol yaylasi

Maçka (Çakırgöl) Yaylası 

Doğa ile iç içe el değmemiş bir yayla olan Maçka (Çakırgöl) Yaylası, Trabzon’un Altındere Vadisi Milli Parkı’na yakın bir mesafede yer alıyor. 2500 metre yüksekliğe sahip Çakırköy Yaylası, eşsiz bir manzaraya ve tertemiz bir havaya sahiptir. 

Çakırköy Yaylası’na doğru çıkarken yol üzerinde Arnavutluk, Kırantaş, Akarsu, Ayraksa, Kurugöl, Livayda,  Mesoraş Furnoba, Kasapoğlu, Cami Boğazı, Ortaoba ve Deveboynu yaylalarını yakından görebiliyorsunuz. Herhangi bir hizmetin bulunmadığı yaylaya çıkarken hazırlıklı olmanızı ve sırt çantanıza su ve yiyecek almanızı öneriyoruz.

Masukiye Kirazli Yaylasi

Kiraz Yaylası 

Kiraz Yaylası, Trabzon iline bağlı Maçka’nın Gürgenağaç köyünde yer alıyor. Maçka’ya 22 km uzaklıkta bulunuyor. 

1850 metre yüksekliğe sahip Kiraz Yaylası, buz gibi suların aktığı dereleri ile göz kamaştırıyor. Doğal güzellikleri arasında olan bu derelerin buz gibi sularında lezzetli alabalıklar yetiştiriliyor. Her yıl geleneksel olarak temmuz ayının üçüncü cuma günü “Ayeser Şenlikleri” düzenleniyor. Şenliklerle yoğun bir ilgi gören yayla içerisinde bakkal, kır kahvesi, et lokantası, kasap gibi işletmeler bulunuyor. 

lapazan yaylasi

Lapazan Yaylası 

Trabzon’a gelip görmeden dönmek istemeyeceğiniz yaylalardan biri olan Lapazan Yaylası, Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Gürgenağaç köyünde yer alıyor. Maçka’ya 27 km uzaklıkta bulunuyor. 

Trabzon’un en bakir yaylaları arasında bulunan Lapazan Yaylası, çim kayağı sporu yapılmasına oldukça elverişlidir. Yerli, yabancı turistlerin günübirlik ziyaret ettiği, çadır kampı yaptığı yayla yeşilin binbir tonunu içinde barındırıyor. 

hidirnebi yaylasi

Hıdırnebi Yaylası

Karadeniz Bölgesi’nin doğa harikalarından biri olan Hıdırnebi Yaylası, Trabzon bölgesinin en ünlü yaylaları arasında yer alıyor. Trabzon’a bağlı Akçaabat ilçesinde yer alan Hıdırnebi Yaylası, şehir merkezine 40 km, ilçe merkezine 29 km uzaklıkta bulunuyor. 

Her yıl yerli, yabancı pek çok turisti ağırlayan yaylada en çok ilgi gören aktivite temmuz ayında düzenlenen geleneksel “Orak Yedisi (Hıdırnebi)” şenlikleri yer alıyor. Doğal güzelliği ve eşsiz manzarası ile göz kamaştıran Hıdırnebi Yaylası içerisinde birçok konaklama tesisi, yeme içme mekanları, fırın, bakkal, kır kahvesi gibi işletmeler bulunuyor. 

Trabzon’un birbirinden güzel yaylalarını gezmek ve şehir merkezinde konforlu bir konaklama deneyimi yaşamak istiyorsanız, Holimax’te yer alan şehir otellerini değerlendirebilirsiniz. 

Yorum Yazın