Doğu Akdeniz’in İncisi: Hatay Plajları ve Koyları

Tarih boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Hatay, Türkiye’nin en güneyi Doğu Akdeniz’de yer alır. Kültürel çeşitliliğin oldukça fazla olduğu Hatay bölgesi doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakır. Gezilecek yerler bakımından oldukça zengin olan Hatay’da denize girilebilecek yerler arasında pek çok plaj ve koy seçeneği yer alır. Yaz aylarında Akdeniz’in mavi sularında serinleyebileceğiniz Hatay plajları ve koylarını sizler için derledik. 

samandag plaji

Samandağ Sahili 

Dünyanın ikinci ve Türkiye’nin en uzun sahili olan Samandağ sahili, Hatay’ın Samandağ ilçesinde yer alır. Hatay merkeze 40 km uzaklıkta konumlanan sahil yaklaşık 14 km uzunluğa sahiptir. 

İnce kumlardan oluşan bir yapıya sahip sahilde nesli tükenmekte olan Caretta Caretta ve Chelonia Mydas deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanları yer alır. Bununla birlikte Samandağ sahilinde esen lodos ve meltem rüzgârları bölgeyi sörf yapmak için uygun bir hale getirir. Sahil, esen rüzgarlardan dolayı dalgalı bir denize sahiptir. 

karaagac plaj

Karaağaç Plajı 

İskenderun merkeze oldukça yakın olan Karaağaç Plajı, Hatay’da denize girilecek yerler arasında oldukça popülerdir. Hatay merkeze 46 km uzaklıkta yer alır. 

Masmavi, tertemiz, ılık denizi, altın sarısı ince kumları ve dalgakıranlarıyla öne çıkar. Denizi kumlu, berrak ve dalgasızdır. Kamp, piknik ve yürüyüş alanlarının yer aldığı plaj muhteşem gün batımı manzarasına sahiptir. Duş alanlarıtuvalet ve soyunma kabinlerinin yer aldığı plaja girişler ücretlidir. 

arsuz plaji

Arsuz Hatay Plajı 

Arsuz Hatay Plajı, Hatay’ın en ünlü plajları arasında yer alır. Hatay merkeze 60 km, Arsuz ilçesine 10 km uzaklıkta yer alır. 

Dalgasız ve berrak bir denize sahip olan plaj ince kumlu ve oldukça temizdir. Plaj içerisinde personel tarafından sıklıkla temizlenen duş alanları, tuvalet ve soyunma kabini bulunur. Güler yüzlü tesis çalışanlarının yer aldığı plajda doğa ve deniz manzaralı yürüyüş yolu yer alır. 

payas halk plaji

Payas Halk Plajı 

Payas Halk Plajı, Hatay’ın Payas ilçesinde yer alır. Hatay merkeze 70 km, Payas merkeze 2 km uzaklıkta bulunur. 

Dalgakıranın bulunduğu deniz dalgasız, temiz ve sıcaktır. Yemyeşil ağaçlarla çevrili plajda yaz aylarında ferahlatan piknik alanları yer alır. Çevresinde kafe ve restoranların bulunduğu plajda duş, tuvalet ve soyunma kabini yer alır. Girişlerin ücretsiz olduğu Payas Plajı, sabah erken saatlerde oldukça sakindir. 

karamagra koyu

Yayladağı Karamağara Koyu

Maviyle yeşilin buluştuğu Yayladağı Karamağara Koyu, Hatay’ın  Yayladağı ilçesine bağlı Yayıkdamlar köyüne 7 km uzaklıkta yer alır. Tarihte korsanların gizlenmek için kullandığı Yayladağı Karamağara Koyu akvaryumu andıran muhteşem bir denize sahiptir. 

Masmavi, tertemiz ve berrak deniziyle dalış tutkunları ve denizaltı fotoğrafçılarının vazgeçilmez yeri olan koy el değmemiş doğasıyla göz doldurur. Kamp alanlarının yer aldığı bu gizli cennet yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. 

Gozculer Plaji

Gözcüler Plajı

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yer alan Gözcüler Plajı, Hatay Arsuz Plajı’ına 2 km ve Hatay merkeze 60 km uzaklıkta bulunur. Geniş ve uzun bir kumsala sahip olan plajın denizi dalgasız ve temizdir. 

Kamp severlerin sıklıkla tercih ettiği plajda gün batımı manzarası ile oldukça meşhurdur. İçerisinde ücretsiz olarak kullanılabilen duş alanı, tuvalet ve soyunma kabini bulunur. Aynı zamanda uzun bir yürüyüş alanına sahip olan plaja girişler ücretsizdir. 

burnaz plaji

Burnaz Plajı 

Hatay’ın Erzin ilçesinde yer alan Burnaz Plajı, ilçe merkeze 20, Hatay merkeze 110 km uzaklıkta bulunur. Hatay-Adana sınırında yakın konumda olan plaj 6 km uzunluğa ve 200 metre genişliğe sahiptir. Denizi sığ, dalgasız, temiz ve ılıktır. Gün boyu deniz ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz plaja girişler ücretsizdir. 

Deniz keyfinin yanında Hatay’ın yöresel lezzetlerini deneyimleyebileceğiniz, farklı kültürleri yakından tanıyabileceğiniz bir Hatay gezisi planlamak ve çevresinde konaklamak için Holimax üzerinde yer alan otelleri değerlendirebilirsiniz. 

 

Yorum Yazın