Gelişen teknoloji ve artan ulaşım seçenekleri sayesinde seyahat etmek her geçen gün daha kolay bir hal alır. Bununla birlikte yurt dışı gezilerinde gerekli olan vizeler için de teknolojiden faydalanılır. Bir ülkeye giriş izni kazandıran vizeler artık e-Vize sistemi sayesinde daha pratik bir şekilde halledilebilir. 

e-Vize Nedir?

e-Vize bir diğer adıyla online vize, yolcuların bürokratik işlemlerde uğraşmak zorunda kalmadan internet üzerinden vize başvurusu yapabilmesini sağlayan sistemdir. Bu yenilikçi sistem sayesinde vize başvuru merkezlerine gitmeye gerek kalmadan, uzun süren başvuru sıralarını beklemeden ve kapıda vize alınan ülkelerin havaalanında oluşan kuyruklarını beklemeden vize işlemlerinizi pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Genel olarak turistik amaçlı olarak verilen e-Vize ile birlikte rahatlıkla seyahat belgesi de alabilirsiniz. Turistik gezilerin yanı sıra ticari amaçlı da kullanılan sistem üzerinden çalışma izni veya öğrenci vizesi almak mümkün değildir. Bu vizelerin başvurusunda bizzat merkezlere gitmeniz gerekir.  

e-Vize Nasıl Alınır?

e-Vize almanın koşulları her ülkenin prosedürlerine göre farklılıklar gösterse de temel prensipler benzer şekilde ilerler. Bu noktada vize işlemlerinin eksiksiz bir şekilde tamamlanması için ziyaret edilmek istenen ülkenin vize alma gereklilikleri önceden dikkatli bir şekilde incelenmesi gerekir. e-Vize kullanmak isteyen kullanıcılar ilk olarak gitmek istedikleri ülkenin bu sistemi kullanıp kullanmadığına göz atmalıdır. Gitmek istediğiniz ülke e-Vize sistemini kullanıyorsa bazı gereklilikler yerine getirilmelidir. Vizeyi kullanacak kişinin seyahat tarihinden itibaren minimum 6 ay süre geçerliliğe sahip bir pasaporta sahip olması gereklidir. Bu koşulda herhangi bir eksiklik yoksa e-Vize ücreti online olarak ödenmeli ve daha sonra belgelerin dökümü alınmalıdır. Bu işlem de tamamlandıktan sonra elde edilen vize belgesi dökümleriyle gitmek istediğiniz ülkelere sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilirsiniz.  

e-Vize ile Gidilebilecek Ülkeler

e-Vize sisteminin pratik bir yöntem olması sayesinde pek çok ülke arasında bu sistem kullanılır. Bu sistemle kıtalar arası seyahat etmek de mümkün. e-Vize ile Rusya, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kamboçya, Kuveyt, Malezya,Dubai, Ermenistan, Gabon, Moldova,  Singapur, Saint Kitts ve Nevis, Sri Lanka, Uganda, Yeşil Burun Adaları, Zambiya, Zimbabve, Myanmar, Özbekistan, Ruanda, Sao Tome ve Principe Gürcistan, Hindistan ve Kenya ülkelerine seyahat edilebilir.   

e-Vize Ücreti Ne Kadar?

e-Vize ücreti ülkeden ülkeye göre değişiklik gösterir. Bununla birlikte bazı ülkelerin vizeleri ücretsizdir. Seyahat edilen ülke ve yolcu arasında belirli bir anlaşmanın mevcut olduğu durumlarda e-Vize ücretinden muaf olma şansı da mevcuttur. Seyahat etmek istediğiniz ülkenin belirlediği vize ücretleri hakkında araştırma yapabilir ve gerekli tüm detaylar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. e-Vize işlemlerini tamamladıktan sonra web sitesinden vizenin geçerlilik süresi de görülebilir. Vize işlemlerinde büyük kolaylık sağlayan ve her geçen gün kullanımı yaygınlaşan e-Vize sisteminden faydalanmak ve daha fazla bilgi sahibi olmak için Holimax’ı tercih edebilirsiniz. 

Yorum Yazın