Ege’nin Saklı Koylarını Keşfedin

Deniz, güneş ve kum denilince ilk akla gelen Ege kıyıları birbirinden güzel koylara ve cam berraklığında bir denize sahiptir. Tatilin tadını çıkarabileceğiniz Ege Bölgesi koyları arasında yeşille mavinin buluştuğu kalabalıktan uzak, sakin koylar bulunur. Ege’nin saklı koylarında doğa ile iç içe pırıl pırıl masmavi denizin tadını çıkarabilir, huzurlu anlar geçirebilirsiniz. 

patricia koyu gorsel

Patricia (Patriça) Koyu

Ege’de saklı koylar arasında görülmeye değer güzellikte olan Patricia Koyu, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası’nda yer alır. Terk edilmiş eski bir Rum köyü olan Pateriça’da bulunan koyun etrafı ormanlık alan ve zeytinliklerle çevrilidir. 

Patricia Koyu, el değmemiş doğası, sakin, berrak denizi ile huzur dolu bir atmosfere sahiptir. Denizi sığ, dalgasız ve kumlu olan koyda plaj, beach club ve restoranlar yer alır. 

hayitli koyu gorsel

Hayıtlı Koyu

İzmir’in Dikili ilçe sınırlarında yer alan Hayıtlı Koyu, bölgenin en gözden uzak koyları arasında yer alır. Şehrin gürültüsünden uzak kafa dinleme yeri olan bu saklı koy ince beyaz kumlu plaja ve masmavi, berrak bir denize sahiptir. Doğa ile iç içe olan koyda ücretsiz kamp alanları bulunur. Hayıtlı Koyu, aynı zamanda jeotermal açıdan oldukça zengindir. Koyun termal su özelliği çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılır.  

mimoza koyu gorsel

Mimoza Koyu

Mimoza Koyu, İzmir’in Karaburun ilçesinde yer alır. Büyüleyici bir güzelliğe sahip koy cam berraklığında berrak, turkuaz renkli, dalgasız, sığ bir denize sahiptir. Karaburun’un en sessiz ve en güzel koyları arasında bulunan koy küçük bir alanda yer alır. Plajı çakıl taşlı olan Mimoza Koyu’nun çevresinde yeme içme ihtiyacını karşılayan kafe ve işletmeler yer alır.   

ciftlik koyu gorsel

Çiftlik Koyu 

Çiftlik Koyu, Marmaris’in Bayır köyü sınırları içerisinde yer alır. Marmaris koyları arasında “gizli cennet” ünvanına sahip koy, kalabalıklardan uzak yeşille mavinin bir arada olduğu kafa dinlemelik bir yerdir. 

Doğaseverlerin favori yeri olan Çiftlik Koyu, iri kumlardan oluşan geniş bir kumsala ve masmavi, tertemiz bir denize sahiptir. Tekne ile yolculuk yapanların ve günübirlik tatilcilerin uğrak noktası olan koyun sahilinde kafe ve restoranlar yer alır. 

canak Koyu gorsel

Çanak Koyu

Çanak Koyu, İzmir’e bağlı Foça ilçesinde yer alır. Eski Foça’nın en bakir koyları arasında bulunur. Kamp tutkunlarının favori yerleri arasında bulunan Çanak Koyu’nun plaj kısmı dar, denizi taşlık, berrak ve tertemizdir. Koyda herhangi bir tesis bulunmamakla birlikte Çanak Koyu kamp alanında bir adet tesis yer alır. 

murdala koyu

Murdala Koyu 

Murdala Koyu, Muğla ilinin Datça ilçesine bağlı Cumalı köyü sınırları içerisinde yer alır. Muğla’nın doğal güzelliklerinden biri olan Datça bölgesinin saklı kalmış bakir koyları arasında bulunur. 

Karşısında Kos Adası’nın yer aldığı koy kalabalıktan uzak kafa dinlemek için ideal bir yerdir. Sahili kumlu ve taşlık olan koy masmavi, berrak bir denize sahiptir. Görülmeye değer bir manzaraya sahip koyun sahil kısmında herhangi bir tesis bulunmamaktadır. 

Çam ağaçlarıyla çevrili Murdala Koyu trekking, dalış aktiviteleri için oldukça elverişlidir. Kamp severlerin tercih ettiği yerler arasında yer alır. 

asi koyu gorsel

Aşı Koyu

Aşı Koyu, Muğla’ya bağlı Ortaca ilçesinin Sarıgerme mevkiinde yer alır. Dalyan’a 20-25 km uzaklıkta bulunur. Kalabalıktan uzak sakin bir koy olan Aşı Koyu’nun denizi sığ, dalgasız ve soğuktur. Sahip olduğu su rengi ile göz dolduran koy cam berraklığında bir denize sahiptir. Eşsiz bir doğaya sahip koyun sahil kısmında tesis, restoran ve işletmeler yer alır. 

Ege bölgesinde denize girilebilecek yerler arasında bulunan bu muhteşem saklı koyları ve daha fazlasını keşfetmek için Holimax sitesinde yer alan denize sıfır otelleri inceleyebilirsiniz. Her bütçe ve zevke uygun otel seçimini kolaylıkla yapabilir, erken rezervasyon fırsatları ve avantajlı kampanyaları yakalayarak yaz tatilinizi uyguna getirebilirsiniz. 

 

Yorum Yazın