Herkesin beklediği tatil sezonu sonunda geldi! Tüm yılın stresi, çalışma yoğunluğu ve şehrin gürültüsü derken herkes çok yoruldu. Çoğu kişi, kısa süreli de olsa tatil çıkıp kafa dağıtmak istiyor. Fakat ne yazık ki yeni ekonomi düzeninde herkesin tatil yapmaya imkânı olmuyor. Aslında tatili de bütçenize uygun bir şekilde planlayabilir, hayata kısa süreli de olsa bir mola verebilirsiniz.

Bu yazımızda tatili ucuza getirmenin yolları ve ekonomik tatil yapmanın püf noktalarından bahsedeceğiz. Vereceğimiz bilgiler ışığında, kendinize hem ekonomik hem de bütçenizi sarsmayacak bir tatil hediye edebilirsiniz.

tatil puf

Erken Rezervasyon Fırsatlarından Yararlanın

İlk olarak tatilinizi yapmak istediğiniz lokasyonu belirleyin. Lokasyonunuzu belirledikten sonra kalacağınız oteli erkenden ayarlayın. Seyahat acentalarının sunmuş olduğu erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmak daha ekonomik bir tatil yapmanızı sağlar.

Erken rezervasyon fırsatlarından yararlanırken çok yönlü bir araştırma yapmanızı tavsiye ederiz. Rezervasyon yaptırdığınız seyahat acentasının güvenilirliğinden emin olmalısınız. Olası bir olumsuz durumda, erken rezervasyon sigortası yaptırarak tatilinizden 3 gün önce rezervasyonunuzu koşulsuz olarak iptal etme hakkına sahip olup olmadığınızı mutlaka araştırın. Otelinizi araştırırken aceleci davranmayın ve en uygun fiyatlı, konforlu ve kaliteli oteli seçmeye özen gösterin.

sahil tatil

Uçak Biletinizi Önceden Alın

Uçak bileti fiyatları, özellikle yaz dönemlerinde oldukça pahalı olabiliyor. Bu yüzden tatil için uçak biletine de ekstra bir bütçe ayırmanız sizleri zorlayabilir. Bu duruma yönelik tavsiyemiz; uçak biletinizi önceden almanız yönünde. bütçeyi gerçekten zorlayabiliyor. Tatilinizi planlayıp, otel rezervasyonunuzu yaptırdıktan sonra uçak biletinizi önceden almak ekonomik anlamda sizleri oldukça rahatlatacaktır.

ekonomik tatil 2

Tatilinizi Bayram Sezonuna Denk Getirmemeye Çalışın

Bayram tatillerinde her yer çok daha kalabalık oluyor. Hem kalabalıktan uzak hem de bütçenizi çok fazla zorlamayacak bir tatil yapmak istiyorsanız, tatilinizi bayram sezonuna denk getirmemeye çalışın. Bayram sezonunda, ücretlerde ekstra bir artış durumu söz konusu olabiliyor. Bu durum, bütçenizi yorabilir.

Otellerin Her Şey Dahil Konseptlerinden Yararlanın

Otellerin her şey dahil konseptlerinden yararlanmak, ekonomik tatil yapmanın püf noktaları arasında bulunuyor. Her şey dahil konsept içerisine; sabah-öğle ve akşam yemekleri, beş çayı ve atıştırmalıklar, alkollü-alkolsüz içecekler, gün boyunca içtiğiniz içecekler dahildir. Her şey dahil sistemini uygulayan otelleri tercih etmek, avantajlı daha konforludur. Her şey dahil konseptli otellerden birini tercih etmeniz durumunda;  hem sorunsuz ve rahat hem de ekonomik bir tatil deneyimi yaşamış olacaksınız.

tatil eko

Tur Kampanyalarını İnceleyin

Tatilde illa tek başınıza gezmenize gerek yok. Tatil beldelerinde birçok gezi turu düzenlenmektedir. Tatilinizi ekonomik bir şekilde yapmaya çalışmanız bu turlara katılamayacağınız anlamına gelmez. Tatilinize macera katmak ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamak için etraftaki doğal ve tarihi güzellikleri keşfe çıkmanızı tavsiye ederiz. Tur acentaları, günübirlik tekne turları, tarihi ve kültürel gezi turları düzenlemekte. Bunları takip ederek tur kampanyalarından yararlanabilir, bütçenizi sarsmayacak bir şekilde tatilinizi daha keyifli kılabilirsiniz.