Bozcaada masalsı bir atmosferi ile keyifli bir ada yerleşimi olup, gidenin oraya yerleşme isteği uyandırdığı bir yerdir. Yaz aylarının en tatlı tatil tercihlerinden biri olan Bozcaada, ada iskelesine feribotun yaklaşması ile insanın tüm stresini, hayat karmaşasını arkasında bırakmasını sağlar. Feribottan iner inmez zamanın yavaşladığını hissedersiniz. Koşuşturmanın yerini daracık ada sokaklarındaki rahatlığın aldığı bir hava insanla birleşir.

Bozcaada yaz sezonu Mayıs ayında başlar ve Ekim ayında sona erer. Ancak hangi hava şartlarında giderseniz gidin bu ada da nefes almak her zaman bambaşka olur. 4 mevsim boyunca Bozcaada otelleri misafirlerine kapısını açarken bazıları da sadece sezonluk hizmet vermektedir. Eğer ki siz de Bozcaada’nın tadını yaz aylarında çıkarmak ve buz gibi, tertemiz suya sahip denizinde yüzmek istiyorsanız sizin için sıraladığımız Bozcaada plajları ve koylarına mutlaka uğramalısınız.

Ayazma Plajı

ayazma plajı

Bozcaada’nın merkezinde fazlasıyla yakın bir konumda bulunan Ayazma Plajı, güzel bir tatil geçirmeniz için en iyi plaj. Buraya Bozcaada’nın en meşhur plajı da diyebiliriz. Yaz sezonu boyunca uzun süre açık olarak hizmet veren bu plaja ücretsiz girebiliyorsunuz. Ayazma plajı, çoğunlukla soğuk suda yüzmekten hoşlananlar için muhteşem bir tercih olacaktır. Yani denizden çıkan bir adalı bugün deniz çok güzel sıcak diyorsa ona inanmayın. Çünkü ayazmanın suyunun sıcak hali bile buz gibidir. Ancak ne kadar soğuk olsa da kendinizi yüzmekten alıkoyamıyorsunuz. O kadar berrak ve masmavi ki insan denize girmekten kendini alamıyor.

Akvaryum Koyu (Mermer Burnu)

akvaryum koyu 1

Küçük minik bir alanda olan bu koy, Akvaryum denizaltı canlıları ile dikkat çekmektedir. Minibüs ile ulaşımın mümkün olduğu akvaryum koyuna gidecekseniz yanınıza mutlaka deniz gözlüğü ve şnorkel almayı unutmayın. Burada yaşayacağınız eşsiz deneyimden mahrum kalmanızı istemeyiz.  Bu minik koyda, mermer kayaların üzerinden yürüyerek en uç noktaya kadar yürüyebilirsiniz.

Beylik Koyu ( Batık Gemi Koyu)

beylik koyu 1

Ayazma Plajı’nın sol tarafında kısa mesafesinde kalan adanın popüler yerlerinden biridir. Bozcaada’daki diğer koylarda olduğu gibi Beylik Koyu’nda da içecek ve yiyecek alabileceğiniz bir yer bulunmuyor. Bu sebeple koya gelirken ihtiyaçlarınızı adanın merkezinden alıp gidebilirsiniz. Zaten bu ada da koylara ve plajlara yaptığınız yolculuklarınız tahmin ettiğiniz gibi uzun bir sürece sahip olmayacak. Bozcaada plajları birbirine yakın ve plajlarda adanın merkezine yakındır.

Beylik Koyu yolunun onarılması ile özel araçlarla koya gitmek daha tercih edilir bir seçenek olmuştur. Şahsen bizim, vakit geçirmekten en çok keyif aldığımız koy, Beylik Koyu’dur. 2014 yılında koya bir geminin oturması ile tüm ilgiyi kendisine çekmiş olan bir koy. Hatta geminin içerisine denizin içinden girip gezebiliyorsunuz. Ancak Batık gemi, 7 Nisan 2018 yılında düzenlenen veda partisi ile koya veda etmiştir.

Habbele Plajı

habbele plajı 1

Habbele Plajı çoğunlukla ada sakinleri tarafından kullanılan bir plaj olarak bilinir. Habbele koyu, sakinliği ve rüzgârıyla bilinmektedir. Büyük bir plaja sahip olmasa da berrak denizi ve yumuşacık kumuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Şemsiyeler ve şezlonglar ise günlük olarak kiralanabilir. Eğer sizde sakin, kafa dinlemek için bir plaj arıyorsanız burası tam sizlik!

Bu plajın içerisinde içecek ve yiyecek alabileceğiniz kafeterya tarzı işletmeler bulunuyor. İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yeme içme, şezlong ve şemsiye, soyunma kabini gibi olanakların hepsinden yararlanabilirsiniz. Habbele Plajı’na ulaşabilmek için minibüs bulabilmeniz mümkün. Bozcaada merkezden 15 dakika süren kısa bir yolculukla plaja ulaşabiliyorsunuz.

Sulubahçe Koyu

Ayazma koyunun hemen yanı başında bulunan koydur. Çanakkale Bozcaada plajları arasında ünü fazla olmamasına rağmen muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Ayazma koyu yolundan Habbele Koyu’na doğru ilerlerken burayı görebilirsiniz. Burası her ne kadar ünlü bir plajın yanında olsa da koyda herhangi bir tesis yoktur. Ancak plajda ücretli şemsiye ve şezlong hizmeti verilmektedir. İsterseniz kendi sandalyenizi ve şemsiyenizi getirebilir ve buranın keyfini çıkarabilirsiniz. Çevredeki yazlıkçılar ve günübirlikçiler bu koyu tercih eder. Burada uzun süre vakit geçirmeyi düşünüyorsanız, yanınıza su ve yiyecek almayı unutmamanızı tavsiye ederiz.

 

Yorum Yazın