Enez, bu bölgedeki tek doğal liman olması sebebi ile yerleşimin çok eskilere kadar dayandığı bilinen bir yerdir. Enez’in en parlak zamanını Roma döneminde yaşadığı bilinmektedir. Sonrasında ise Cenevizliler buraya yerleşim alanı kurmuşlardır. Daha sonra ise Fatih Sultan Mehmet denizden ve karadan Enez’i kuşatması sonucu Osmanlı Topraklarına katmıştır. Enez günümüze kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu nedenle de tarihi zenginliği yüksek seviyede olan bir ilçe olmuştur. Ayrıca oldukça verimli topraklar üzerine kurulu Enez’in doğal güzellikleri de çok fazladır.

Enez Nerede?

Tatil beldeleri açısından İstanbul’a yakınlığı nedeniyle en fazla tercih edilen yerler arasında bulunan Enez nerede, son zamanlarda oldukça sık sorulan bir soru olmuştur. Ülkemizin kuzeybatı kısmında Marmara Bölgesi’ne bağı Edirne’nin bir ilçesi. Toplam 11.000 nüfusa sahip olan bu ilçenin doğusunda Keşan, kuzeyinde İpsala ile komşudur. Kuzeybatı Yunanistan ile sınır olan Enez, Ege denizi kıyısı bulunan harika bir yerdir. Enez, Edirne merkeze 171 kilometre, İpsala’ya 40 kilometre ve Keşan’a 62 kilometrelik bir mesafede yer alır. Farklı şehirlerden Enez’e en kolay ulaşım olarak özel araç ve şehirlerarası otobüsler tercih etmeniz en doğrusu olacaktır.

Enez’ özel araçla ulaşmak için; İstanbul’dan gelecek yolcular araçla ortalama 5 saatte buraya ulaşabilirler. Sürücüler İstanbul- Tekirdağ- Keşan- Enez rotasını kullanarak rahatlıkla ulaşım sağlayabilirler.

Ankara’dan Enez’e özel araç ile ulaşmak için Sakarya,  Gebze ve İstanbul rotasını kullanabilirler. Ankara ve Enez arası 735 kilometredir. Edirne’nin merkezinden Enez’e gitmek isteyenler ise 2 saat 15 dakika içerisinde özel araçla rahatlıkla Enez’e ulaşabilirler. Bu iki yer arasındaki mesafe ortalama 160 kilometredir.

Enez’e şehirlerarası otobüsleri ile ülkenin pek çok farklı yerinden neredeyse tüm otogarlardan Enez’e kolaylıkla ulaşmanız mümkündür.

Enez Gezilecek Yerler

Yunanistan’ın sınırında konumlanmış olan Enez, Türkiye’nin bir ucunda kendine yer edinmiş cennet gibi bir yer. İstanbul’a yakın olması nedeniyle de hafta sonu fazlasıyla tercih edilen bir tatil noktası. Enez, tertemiz sahili ve sevimli ortamı sayesinde gönüllere taht kurmayı başarıyor. Üstelik bu güzel yerde gezebileceğiniz tarihi ve turistik pek çok mekân da yer alıyor. İşte Enez gezilecek yerler:

Enez Kalesi

ene kalesi

Enez gezilecek yerler arasında listede her zaman en üstte yer alan bu meşhur tarihi yapı, hangi tarihte ve kim tarafından yapıldığı hala bilinmiyor. Ancak araştırmalara göre Bizans Dönemi öncesinden günümüze kadar bu şekilde kaldığı düşünülüyor. Kalenin balkanlardan gelen barbar akınlarını önlemek amacıyla, bölgeye hâkim bir tepeye yapıldığı tahmin edilmektedir. Keleden bakıldığı zaman Meriç Deltası ve sınırın Doria Hanedanlarının armaları mevcuttur. Kültür turizmi açısından oldukça önemli olan Enez kalesi mutlaka görmeniz gereken bir yer.

Enez Altınkum

enez altinkum

Bu güzel yerde tarihi geziler yaparken en meşhur plajında denize girmeyi atlamak olmaz. Hem sessizliğiyle, hem harika deniziyle, hem de çevresinde gezilebilecek turistik köşelerinin olması nedeniyle Altınkum plajı tercih edilebilecek en güzel tatil mekânıdır. Ortalama 4 kilometre sahil uzunluğuna sahip olan ve kendine has mütevazı görüntüsü, süslü ve şaşalı olmayan plajı ve muazzam gün batımıyla Altınkum, sakinlik sevenlerin vazgeçilmezi olabilir. İstanbul’a bu denli yakın olan bir yerde böyle bir denizle karşılaşmak sizi büyüleyecek ve şehir hayatından, stresinden kaçabilmek için hiç kuşkusuz her hafta sonu gidebileceğiniz bir rota haline gelecek.

Bu arada Enez Altınkum plajının ev sahipliği yaptığı temiz suların ayrıca bir özelliği vardır. Bu plaj, kendi kendini temizleyebilen nadir yerlerden biri olarak bilinir. Bu sayede daima temiz bir suya girebilmenin keyfini çıkarabiliyorsunuz. Ayrıca bölgede yer alan Vakıf Plajı ve Pırlanta Plajı tercih edebileceğiniz diğer plajlar arasında yer alıyor. Sözünü ettiğimiz bu plajların hepsi birbirinden temiz ve berrak suya sahiptir.

Yorum Yazın