Yaz mevsimine yaklaştığımız bu dönemlerde çoğu çalışan izin tarihlerini ayarlamaya başladı. Okulların kapanması ile birlikte tatil bölgeleri dolacak. Peki siz bu tatilde nereye gideceğinize karar verdiniz mi? İşte erken rezervasyon ile gidilecek en güzel tatil beldeleri

MARMARİS

Ege’nin eşsiz güzellikteki illerinden biri olan Muğla’nın gözbebeği Marmaris yaz ve kış aylarında yerli- yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. Akdeniz ikliminin özelliklerini taşıyan ilçede hem tarihi bir gezinti yapabilir hem de sahillerinin tadını çıkarabilirsiniz. Tertemiz denizi ile koyların güzelliğini teknelerle yapılacak olan gezilerde keşfedebilirsiniz. Marmaris’te ihtiyacınızı karşılayacak tesisleri kolayca bulabilirsiniz.

KUŞADASI

Aydın sınırları içinde yer alan Kuşadası, İzmir, Çeşme, Bodrum’a yakın olması nedeniyle konum itibariyle diğer turizm bölgelerine kolay ulaşımı açısından oldukça tercih ediliyor. Avrupa’nın en büyük golf sahasına sahip olan Kuşadası’nda toplantılar, fuarlar ve golf turnuvaları düzenleniyor. Mavi bayraklı plajları ile misafirlerini ağırlayan Kuşadası yaz ve kış tatilleri için ideal bir seçenek olabilir. Lüks otelleri ile göz dolduran kentte kültür gezileri de yapabilirsiniz. 

FETHİYE

Muğla’nın en büyük ilçesi ve en büyük yüzölçümüne sahip olan Fethiye, nüfus açısından diğer ilçelere göre büyüktür. Ölüdeniz gibi dünyanın en güzel kumsalları ve sahil kesimleri bulunan ilçede dalış bakımından uygun alanlar bulunuyor. Mağara ve kayalıklar dağcılık ile yürüyüş sevenler için ideal noktadır. Yamaç paraşütü, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu ile yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor. 

ÇEŞME

Urla’da yer alan Çeşme özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık bir yerli- yabancı turist kitlesi çekiyor. Sürekli büyüyen ve gelişen otelcilik ve hizmet anlayışı ile yeni tesisler yapılmaya devam ediyor. Konaklama ve Çeşme’de yapılan etkinliklerin genişliği nedeniyle tatilini dolu dolu geçirmek isteyenlerin adresi burası oluyor. Özellikle rüzgâr alan bir bölge olduğu için Çeşme sörf tutkunlarını ağırlıyor. 

BELEK

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bir mahalle olan Belek, lüks otellerin bölgede artması ile adını duyuruyor. Kış aylarında 6 bin nüfuslu olan Belek, yaz aylarında daha kalabalık oluyor. Masmavi denizi ve sıcacık havası ile yerli- yabancı turistin gözdesi Belek yaz- kış tatil severler için uğrak bir nokta halinde. Bölgede golf tesisleri, doğa sporları için alanlar ve tarihi yerler bulunduğu için keyifli zaman geçirebilirsiniz. 

DİDİM

Aydın’ın turistik merkezi olan Didim’de turizm ve tarım oldukça gelişmiş. Bu nedenle Didim’e giden ziyaretçiler zeytinyağı almadan dönmüyor. Altınkum Plajı ve Apollon Tapınağı bölgede gezip görebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Çok fazla otel, pansiyon, tesis bulunun Didim’de plajlar oldukça bakımlı ve keyifle vakit geçirebileceğiniz alanlar. 

KEMER

Antalya’da bulunan Kemer yaz- kış bölgeye gelen konukları sıcak havası ve huzur veren denizi ile karşılıyor. Döneminde Likya’nın şehri olan Kemer, bölgede antik eserler de bulundurmakta, bu nedenle kültür turizmi için de önemli bir nokta haline geliyor. Her yıl yaz aylarında Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali düzenlenen Kemer’de hava sıcaklıkları yazın 38 dereceyi geçiyor. Yörede gezebileceğiniz mağaralar sizi ayrı bir dünyanın kapılarını aralayacak.

SİDE

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı olan Side tarihi açıdan M.Ö 7. yüzyıla dayanıyor. Bu nedenle Side’de gezilecek tarihi alanlar fazladır. Doğal güzellikleri ile bilinen Side’de Manavgat Şelalesi bölgede görülmesi gereken yerlerin ilk sırasında yer alıyor. Side Yat Limanından kalkan tekneler ile tekne turuna katılabilirsiniz.

Siz de erken rezervasyon yaparak tatilinizi önceden hazırlamak isterseniz Holimax sizi bekliyor. Dilediğiniz oteli seçebilir ve hızlı bir şekilde rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.