Türkiye’de yaz tatili denince akla ilk gelen bölgelerden biri olan Bodrum, popülaritesini uzun yıllardır kaybetmeyen nadir beldelerden biri. Dorlar tarafından kurulduğu düşünülen Bodrum, tarih öncesi zamanlarda ‘’Halikarnas’’ olarak biliniyordu. Geçmişten bugüne birçok uygarlığa ev olmuş bu belde, oldukça zengin bir kültürel mirasla karşımıza çıkıyor.

Geçmişte olduğu gibi şimdi de oldukça merak edilen bölgelerden biri olan Bodrum’un, özellikle son yıllarda gerçekleşen turizm yatırımlarıyla yerli ve yabancı turistlerin başlıca tatil rotalarından biri haline geldiğini söylemek yanlış olmaz.

Dilerseniz merkezde dilerseniz de sakin ve sessiz bir bölgede tercih edebileceğiniz Bodrum otelleriyle tatilinizde benzersiz bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. Denizi, sahilleri ve Antik Dönemlerden kalan eserleriyle hem deniz tatili yapmak hem de bu bölgeyi keşfetmek isteyenler için harika bir seçenek olan Bodrum’u bizimle yeni baştan keşfetmeye ne dersiniz?

Bodrum yalikavak gorselBodrum’un Eşsiz Plajları ve Koylarında Denize Girin

Ege’nin kalbinin attığı yerlerden biri olan Bodrum, ‘’Ben tam anlamıyla bir deniz tatili yapmak istiyorum.’’ diyen herkesin beklentilerini karşılayacak güzellikte sahil ve koylara sahip. Denize girmek için oldukça farklı alternatif bölgeler bulabileceğiniz bu beldede oldukça popüler olan Yalıkavak, plajları ve lüks sayılabilecek tesisleriyle dikkat çekiyor. 

Mavi ve yeşilin buluşmasına şahitlik edeceğiniz Yalıkavak’ta kış aylarında bile denize giren bölge sakinlerini görmek mümkün. Yaz döneminde neredeyse 10 milyon ziyaretçi ağırlayan Bodrum’a gitmişken Yalıkavak’ta denize girip akşam marinada eğlenceli vakit geçirmenizi tavsiye ederiz.

Bodrum’da popüler plajlarından bir diğerinin de Akyarlar olduğunu söyleyebiliriz. Çarşaf gibi sakin, cam gibi berrak bir deniz arıyorsanız Akyarlar’ı da Bodrum rotanıza eklemenizi öneririz. Tıpkı Yalıkavak’ta olduğu gibi Akyarlar’da da güzel bir sahilde denize girmek için oldukça fazla tesis alternatifi bulunuyor. Bodrum’un saklı güzelliklerinden biri olan Akyarlar’da hoşunuza giden bir tesisi seçtikten sonra gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Eğer Bodrum’un sakin bölgelerinde denize girmek istiyorsanız da sizin için önerebileceğimiz bir koy var. Eşsiz mavilikteki berrak deniziyle sizi adeta bir ada ülkesinde tatil yapıyormuş gibi hissettirecek Kargıcak Koyu, tatilde sakinlikten ve sessizlikten hoşlananlar için doğru bir tercih olacaktır. Bölgede yeni yeni keşfedilmeye başlanan bu koyda Bodrum’u ve karşı yakadaki adaları seyrederken güneşin batışına eşlik edebilirsiniz.

bodrum sehir gorunumu gorsel

Bodrum’u Keşif Turuna Çıkın

Sadece çarşısını turlayarak bile eğlenceli anlar geçirebileceğiniz Bodrum, keşfedilmeyi bekleyen onlarca doğal ve kültürel zenginlikle dolu. Köklü bir geçmişe sahip olmasının yanı sıra sadece atmosferi ve aurasıyla bile ziyaretçilerine kusursuz bir yaz tatili deneyimi yaşatan Bodrum merkezde gezebileceğiniz birçok alan var. 

Çarşısında Bodrum’a özel hediyelik eşyalar bulabileceğiniz, marinasında keyifli bir akşam yemeği yiyebileceğiniz ve meşhur barlar sokağında eğlenceli bir gece geçirebileceğiniz bu belde, Ege’nin vazgeçilmez tatil rotalarından biri olmayı hak ediyor. Bir diğer yandan, tatile gittiği bölgenin tarihini ve kültürel mirasını merak eden tatilciler için de oldukça uygun bir bölge olan Bodrum’da, Bodrum Antik tiyatrosu ve Halikarnas Mozolesi gibi tarihe tanıklık eden yapıları ziyaret ederek keşif turunuzu derinleştirebilirsiniz.

Gün batımında müthiş bir manzaraya ev sahipliği yapan Yel Değirmenleri de Bodrum gezisinde ziyaret etmenizi tavsiye edeceğimiz bölgelerden biri. Fotoğraf çekmeye meraklı tatilcilerin en favori duraklarından biri olan bu bölgeler, Bodrum tatilinizin en muhteşem anlarından biri olacak.  Bodrum’un en ünlü yapılarından biri olan Bodrum Kalesi de bu eşsiz beldeye kuşbakışı bakmak için harika bir fırsat olabilir. 

Kalenin içinde yer alan Su Altı Arkeoloji Müzesi de Bodrum’a gelmişken tüm güzelliklerini keşfetmek isteyenlerin ziyaret etmesi gereken noktalardan biri. Bodrum tatilinizde size ev konforu sağlayacak Holimax otellerinde konaklamak için hemen rezervasyon yaptırabilir ve bu benzersiz beldede güzel anılar biriktirebilirsiniz. 

 

Yorum Yazın