Eskişehir gezi rehberi, enerjik ve huzurlu atmosferi ile gezmeyi sevenlerin dikkatini çekiyor. Eskişehir nüfusunun çoğunluğunu üniversiteli genç nüfus ve çalışan nüfus oluşturmaktadır. Genç nüfusun çoğunlukta olduğu şehir ziyaretçilerine İç Anadolu şehrinden çok daha fazlasını sunmaktadır. 

Günümüzde öğrenci şehri olarak da bilinen şehir köklü tarih zenginliği ile birlikte bilim ve sanat şehri özelliği ile biliniyor. Modern sanat müze ve galerilerin yer aldığı şehirde Porsuk ve çevresinde eğlence hayatı, lezzetli mutfağı ve eğlenceli festivalleri ile Eskişehir’de konaklamak için çok sebep var. 

Eskişehir ili denize kıyısı olmadığı için karasal iklime sahiptir. İç Anadolu’da hakim olan sert kışların yaşandığı ilde yazları da sıcak geçmektedir. Kışın -5 ‘i gören sıcaklıklar yazın ise 40 dereceye kadar ulaşmaktadır. 

Eskişehir’e gitmeyi düşünüyorsanız, sonbahar ve bahar aylarını değerlendirebilirsiniz. Holimax’in tatil avantajlarından yararlanarak bahar aylarında Porsuk kenarında açık havada keyifli kahvaltılar yapabilir, güzel havanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Eskişehir’de Ne yapılır?

Farklı aktivitelerle keyifli zaman geçirebileceğiniz bir kent olan Eskişehir’de havaların güzel olduğu günlerde çok daha rahat konaklayabilirsiniz. Porsuk Çayı üzerinde gezme olanağı sunan Esbot adlı teknelerle geziler yapabilirsiniz. 

Yolculuk boyunca tekneler akarsuyun farklı bölümlerindeki duraklara yanaşarak keyifli dakikalar geçirmenizi sağlamaktadır. Bu deneyimi en yoğun olarak yaşayabileceğiniz nokta Porsuk Çayı ile İsmet İnönü Caddesinin kesiştiği köprübaşındaki noktadır. 

Venedik havası yaşatan tekne turları ile Venedik havasını İç Anadolu’da yaşatan gondollara binerek bu deneyimin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca belirtmek gerekir ki gondol turları tekne turlarına göre daha kısa sürmektedir. Eğer fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, Eskişehir’in harika manzaraları ile bunu mükemmel bir şekilde yapabilirsiniz. 

Eskişehir’de öne çıkan Porsuk Çayı ve Odunpazarı mükemmel bir görüntüye sahiptir. Ayrıca akarsu üzerinde gezinti yapan gondolların fotoğrafını çekmek son yıllarda yapılan en sık aktivitelerden birisidir. Odunpazarı ise bu konuda ziyaretçilerine otantik imkân sunmaktadır. Tüm bu deneyimleri yaşamak için Holimax’in Eskişehir otelleri fırsatlarını inceleyebilirsiniz.

Odunpazarı Müzesi

Eskişehir’e günübirlik gitmek yerine konaklamayı tercih ederek şehri yaşama fırsatı elde edebilirsiniz. Eskişehir’de özellikle görülmesi gereken yerlerden biri olan Odunpazarı ve tarihi evleri Eskişehir’in en popüler yerleridir. Eskişehir’in Odunpazarı semtinde bulunan Odunpazarı Müzesi bir diğer adıyla Modern Sanat Müzesi mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisidir. 

Tarihi dokuları, eski ve korunmuş yapıları seviyorsanız Odunpazarında bulunan özel müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Eskişehir’in turistik yerleri arasında yer alan Odunpazarı, Osmanlı tarihinden itibaren evlerin bulunduğu sokaklara çıkmaktadır. 

Havasına ve mimarisine hayran olacağınız bir yapı arıyorsanız Odunpazarı Müzesi sizin için ideal bir seçenek olacaktır. 

Eskişehir Otellerini Holimax ile Keşfedin

Türkiye’nin yaşanabilir ve estetik şehirlerinden olan Eskişehir, son yıllarda ziyaretçilerin en çok tercih ettiği tatil şehirlerinden biri haline gelmiştir. Hafta sonu tatili için ideal bir tercih olan Eskişehir, Holimax’in sunduğu konaklama avantajlarıyla beraber daha fazla talep görmektedir. 

İster otobüsle ister kendi aracınızla gelebileceğiniz Eskişehir’i keşfetmek için her bütçeye ve zevke uygun birçok otel hizmet vermektedir. Şehrin merkezinde yer alan Eskişehir merkez otelleri, Eskişehir Tren Garı ve Porsuk Çayına yakın konumlarda yer almaktadır. 

Genellikle şehir konseptiyle hizmet veren oteller sadece oda veya oda kahvaltı seçenekleri ile hizmet vermektedir. İş ve tatil amacıyla tercih edilen oteller ziyaretçilerin beklentilerine yönelik hizmetler vermektedir.

Eskişehir tarihi ve havasını yakından tanımak isteyenler için ise Holimax’in sunduğu oteller birbirinden farklı hizmetleri ile sizleri bekliyor. Eskişehir tatilini kaplıca ile taçlandırmak isteyenler için ise Hamam Yoluna yakın konumda yer alan Eskişehir termal oteller ideal bir tercihtir.